• L’Ajuntament impulsa una bateria de mesures per fomentar la digitalització dels comerços i la restauració de Barcelona | Barcelona Oberta

L’Ajuntament impulsa una bateria de mesures per fomentar la digitalització dels comerços i la restauració de Barcelona

sevenapp | 1 juliol 2020

DIGITALITZACIÓ. El conjunt de mesures té l’objectiu de donar una resposta integral i coherent a les necessitats dels establiments per avançar en digitalització: saber on són, elaborar un full de ruta, formar-se i ajudar a la inversió requerida.

L’Ajuntament impulsarà en els propers mesos tota una bateria de programes i accions per fomentar la digitalització dels comerços i la restauració de Barcelona en un moment en què es fa absolutament necessari que els establiments presencials de la ciutat avancin en la seva digitalització i posicionament a Internet. Entre aquestes accions, destaca la línia de subvencions de 500.000 euros per a la digitalització de comerços amb un increment de 200.000 euros respecte l’any anterior, el suport tècnic i assessorament sobre Plans de Digitalització personalitzats per establiments, la formació on line per a empresaris i treballadors del sector o l’estudi sobre noves competències digitals en el sector del comerç i la restauració. Les quatre mesures compten amb un pressupost de 671.605 euros. El consistori també treballa en el desenvolupament d’un marketplace.

Els mesos de confinament han accelerat i consolidat la tendència que ja s’apuntava clarament en els darrers anys d’increment del comerç electrònic. Als sectors de població ja habituats a comprar mitjançant internet, s’hi han afegit nous col·lectius que han descobert o s’han familiaritzat amb les eines digitals a l’hora de fer tant la compra quotidiana com la compra ocasional.

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha posat en relleu que “el comerç de proximitat és fonamental perquè Barcelona continuï sent tal i com la coneixem. I tenim clar que un dels principals reptes als que s’enfronta el sector és la competència amb el comerç digital, més encara després de tot el que hem viscut en els darrers mesos. L’Ajuntament posa en marxa totes aquestes mesures per ajudar al sector a ser capaç de competir en el context actual. Ens hi juguem el model de ciutat i un alt percentatge dels llocs de treball dels barcelonins i barcelonines”.

El consistori ha posat en marxa des del primer moment que es va decretar l’estat d’alarma un Pla de Reactivació del Comerç i la Restauració, amb un conjunt de mesures per a la protecció, el foment i la reactivació del comerç de proximitat, conscient del paper fonamental que aquest sector té per a la identitat, la cohesió social i l’ocupació laboral a la ciutat. Algunes d’aquestes mesures són l’ajut per a autònoms, l’incentiu per a la rebaixa dels lloguers comercials, el suport per a la compra de material de protecció, la rebaixa del 75% en la taxa de terrasses fins a finals d’any o l’habilitació de més espai a la via pública tant per a les terrasses de restauració com per al comerç de proximitat.

Cap a un futur digital

Un cop posades en marxa aquestes primeres mesures de xoc, d’acompanyament i d’ajuts econòmics, ara és el moment d’impulsar accions per preparar l’escenari de futur en un entorn digital, acompanyar la transformació digital de les empreses i potenciar les competències digitals de comerciants i restauradors amb tres objectius principals:

 • Facilitar la transformació digital del comerç i la restauració de barri i crear avantatges competitius gràcies a l’activitat a Internet
 • Millorar el nivell de maduresa dels comerços i la restauració de barri
 • Donar resposta a les noves necessitats del consumidor o de la consumidora digital de la ciutat de Barcelona

Subvencions per al suport a la transformació digital

El consistori ha aprovat en la darrera Comissió de Govern del dia 11 de juny la línia de subvencions de 500.000 euros per a la transformació digital del comerç de proximitat i la restauració de barri. Aquest import suposa un increment del 66% respecte els 300.000 euros de l’any passat. La línia serà, a més, ampliable en cas que el nombre de sol·licituds ho requereixi. Es podrà sol·licitar a partir del 22 de juliol, i la quantia de la subvenció serà del 50% del cost de projecte amb un màxim de 7.500 euros per sol·licitud.

Poden accedir a aquests ajuts els següents establiments sempre estiguin situats en planta baixa a peu de carrer i tinguin domicili fiscal a Barcelona:

 • Establiments comercials individuals de venda al detall

 • Parades de mercats municipals. La resta d’establiments comercials col·lectius de venda al detall quedaran exclosos

 

Establiments comercials individuals que prestin algun dels següents serveis:

 • Tallers i serveis de reparacions mecànics o Serveis fotogràfics i audiovisuals
 • Copisteries i arts gràfiques
 • Serveis de reparacions
 • Agències de viatges detallistes
 • Tintoreries i bugaderies
 • Perruqueries, salons d’estètica i bellesa o Servei de menjar preparat i càtering
 • Bars i restaurants
 • Clíniques veterinàries amb botiga física

Les diagnosis fetes al petit comerç i la restauració de Barcelona posen de manifest que el nivell de maduresa digital d’aquests sectors és millorable. Actualment, una proporció petita dels comerços tenen presència bàsica o presenten una presència destacada a Internet i no és habitual que implementin elements de comunicació on line ja sigui mitjançant un web o xarxes socials.

D’acord amb aquestes necessitats, la línia d’ajuts anirà destinada a aquests quatre tipus de projectes:

 • Presència bàsica o àmplia a Internet (pàgines webs, continguts digitals per la seva publicació a Internet, perfils de xarxes socials, eines d’analítica de dades, o adaptació al Reglament General de Protecció de Dades)
 • Presència activa a Internet (serves de comunicació i màrqueting digital)
 • Digitalització dels processos de l’establiment (Sistemes de cartelleria digital, sistemes de gestió informatitzada, sistemes de fidelització de clients via on line o integració de sistemes d’informació)
 • Transformació de l’establiment en Comerç i restauració Digital (implementació de venda on line, subscripció a plataformes existents, digitalització de productes)

Es podrà presentar la sol·licitud d’ajut a partir del dia 22 de juliol a la seu electrònica de l’Ajuntament de Barcelona o a les Oficines d’Atenció al Ciutadà per a aquelles persones físiques que no estiguin obligades a relacionar-se amb l’administració de manera telemàtica.

Formació on line per als propietaris i per als treballadors dels establiments

El Cibernàrium, el servei de divulgació i capacitació tecnològica de Barcelona Activa, ha posat en marxa una formació on line específica per al sector comercial i la restauració amb l’objectiu d’afavorir el coneixement i la pràctica d’habilitats i competències digitals de comerciants i restauradors. El servei inclou cursos on line oberts massius, el coneguts com a MOOCs i cursos d’autoformació per tal d’adaptar-se a la gran diversitat d’horaris i necessitats del sector.

Inclourà dues fases:

 • En una primera fase, el Cibernàrium de Barcelona Activa està oferint més de 52 cursos on line gratuïts amb 130h de formació estructurats en blocs pedagògics desglossats en diferents lliçons a partir de materials relacionats, documentació d’accés lliure, avaluació i dinàmiques d’aprenentatge amb un públic potencial de 52.000 places al mes. Entre els aspectes que tractarà, els usuaris podran trobar formació per la digitalització dels negocis, gestió interna, creació de webs, com atreure visites al web, màrqueting a Internet, comunicació en xarxes socials, publicitat en xarxes socials, publicitat a Internet, fidelització de la clientela i comerç electrònic.
 • Un cop posats en marxa els cursos, està previst crear una taula tècnica que farà el seguiment i identificarà les noves àrees de coneixement en les que cal incidir per tal de formar el sector del comerç a l’hora de concretar el perfil de client, analitzar les necessitats del client, analitzar les opinions dels experts i recollir informació i dades de mercat que contribueixin a una millor oferta de formació. D’aquest anàlisi, es crearan nous continguts amb format d’aules virtuals de entre 90 i 120 minuts de durada, programats en dies concrets, impartits per experts en la matèria, i en els quals hi participaran diferents professionals del sector. També es posaran a disposició de la comunitat de comerciants i restauradors, masterclass i conferències amb casos d’èxit i bones pràctiques.

Tots els cursos es poden consultar clicant aquí. 

Plans de Digitalització Personalitzats

L’Ajuntament ha creat també un servei d’assessorament i suport tècnic especialitzat per acompanyar les petites empreses i les persones autònomes en el disseny i implementació del seu propi Pla de Digitalització personalitzat. El procés d’acompanyament està destinat a les empreses amb domicili social a l’àrea metropolitana de Barcelona, i amb un plantilla màxima de 10 treballadors. El suport s’estructura en tres fases:

 • 1a fase: es realitzarà una diagnosi inicial per determinar el nivell de digitalització de l’empresa i les possibilitats de millora en aspectes com la presència a Internet, l’estratègia de comunicació i màrqueting on line, l’utilització de canals de venda on line, la digitalització dels processos de gestió i les possibilitats de teletreball o treball col·laboratiu.
 • 2a fase: s’assessorarà per a la realització del Pla de Digitalització a partir de la diagnosis inicial, i es suggerirà la formació on line que caldrà que els responsables facin.
 • 3a fase: s’acompanyarà en la implementació del pla de digitalització i en el seguiment de la consecució d’objectius.

El Servei per la realització dels Plans de Digitalització es pot sol·licitar ja a través e l’Oficina d’Atenció a les Empreses i des de la pàgina web de Barcelona Activa.

Estudi sobre competències digitals emergents en comerç i la restauració

La Fundació BCN Formació Professional, en col·laboració amb els gremis, les associacions i les empreses del sector del comerç i restauració, durà a terme un treball de camp per detectar i identificar les dades significatives que aportin informació sobre la situació actual, les necessitats de competències i perfils professionals en relació a la transformació digital del comerç i la restauració a Barcelona. Es preveu que estigui finalitzada a la tardor.

Al mes de gener es farà un altre treball de camp per analitzar l’impacte de les mesures de transformació digital posades en marxa en els comerços participants.

L’objectiu és obtenir informació de primera mà del sector sobre quines són les necessitats actuals, quina utilitat està tenint les mesures posades en marxa i quines són les necessitats de futur del sector.

Marketplace únic per al conjunt del comerç de la ciutat

Arran de la crisis de la Covid19 han sorgit diverses iniciatives de marketplace a la ciutat a les quals s’han afegit comerços i restaurants de forma individual o a través de determinats eixos comercials o associacions.

La Direcció de Comerç i l’Àrea d’Innovació i Transició Digital impulsen la creació d’un marketplace que inclogui totes les plataformes existents i els establiments del conjunt de la ciutat, amb productes fets a Barcelona o promoguts per petits comerços propis de la ciutat. L’objectiu d’aquest projecte és el d ́aglutinar el que s ́ha fet fins ara i apostar per una única plataforma com espai agregador de la venda online per tal d’assegurar la informació i establir estratègies de difusió efectives entre comerciants i restauradors.

En el mateix sentit, s’està treballant també en un marketplace dels 42 mercats municipals de Barcelona, una plataforma única de venda on line. La idea seria que tots els mercats tinguessin la seva pròpia “finestra” a la plataforma, amb totes les parades que hi vulguin participar de cada equipament. Es preveu que aquest marketplace del mercats municipals de Barcelona estigui operatiu a la tardor.

Més informació

 • Els empresaris i comerciants de Barcelona Oberta es bolquen en accions solidàries en la lluita contra la Covid-19 | Barcelona Oberta

Els empresaris i comerciants de Barcelona Oberta es bolquen en accions solidàries en la lluita contra la Covid-19

sevenapp | 7 maig 2020

Durant el període d’emergència sanitària i amb els establiments tancats, els empresaris i comerciants de Barcelona Oberta han posat en marxa tot tipus d’iniciatives per ajudar a pal·liar la situació a la ciutat i donar suport a les institucions públiques (cossos de seguretat, ajuntament, hospitals, residències, etc.) i als grups més afectats, principalment la gent gran i el personal sanitari.

 

L’Associació del Passeig de Gràcia va recollir entre tots els seus associats, 3500 parells de guants i 250 mascaretes bàsiques per a donar a la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra en un moment d’escassetat de recursos. Per part d’Òptica Cottet es va fer una donació de material de protecció visual a hospitals de Catalunya i Madrid, així com als Cossos de Seguretat i atenció ciutadana, per garantir la seva seguretat davant el coronavirus. Ortopèdia Almirall, també va recollir més de 5000 kg de material sanitari de donacions de diferents empreses i farmàcies (mascaretes, bates, gels)  per a donar a hospitals de Barcelona i província, residències i hotels medicalitzats. Des de Muji, van fer una donació de 1700 mascaretes provinents del Japó a la Guàrdia Urbana de Barcelona, i van cedir també quatre llits a l’hospital de la Vall d’Hebron per al descans dels metges i personal sanitari en els dies que no poden anar a casa o que tenen guàrdies molt llargues.

 

L’Hotel Cotton House va liderar la iniciativa de reconvertir-se en hotel per albergar a pacients de la Covid-19, adaptant les seves instal·lacions per garantir la màxima prevenció i higiene, fent formació específica per a la protecció de les persones que estan treballant i col·laborant, i amb la contractació de bugaderies especialitzades, empreses de neteja amb alts equipaments de desinfecció. Jose Ma Trenor, propietari de l’hotel, va cridar als treballadors de l’hotel que estaven d’ERTE per si volien donar un cop de mà com a voluntaris. A més a més, el mateix personal de Praktik Hotels, en coordinació amb el Consorci Sanitari de Barcelona, ha estat els responsables de gestionar l’Oficina Tècnica de Coordinació, creada per articular totes les necessitats d’aquest projecte, sent l’òrgan encarregat de rebre i gestionar les peticions d’admissions per part d’hospitals i centres d’atenció primària en aquests hotels.

 

En aquesta mateixa línia, Hotel Continental també ha tingut obertes les seves portes com a hotel de guàrdia per allotjar a personal sanitari. L’Associació APARTUR ha posat a disposició 200 apartaments turístics per allotjar a famílies vulnerables amb habitatges insuficients per a suportar les condicions de confinament. L’empresa Balsells Zaragoza Gestió també ha posat a disposició apartaments per la zona de Sagrada Família de Sanitat per als professionals sanitaris de l’Hospital Sant Pau i Dos de Maig.

 

Axel Hotels ha cedit dos dels seus hotels, un a Barcelona i un a Madrid, a les autoritats sanitàries per a qualsevol necessitat mèdica que requereixin. Des del segon hotel de la cadena, Two Hotel Barcelona, han contribuït a l’abastiment urgent de llits per als hospitals de campanya annexes als quatre principals hospitals de Barcelona. I des d’Axel Beach MasPalomas, l’hotel de Gran Canària de la cadena, han elaborat menús per a persones desafavorides, juntament amb la col·laboració en l’entrega de la unitat de Salvament i Emergències @Salva-Emer i amb l’Ajuntament de Villa de Sant Bartolomé de Tirajana.

 

Gremi d’Hotels ha posat en marxa el projecte “Hotel Salut” posant a disposició de les administracions les instal·lacions hoteleres de Catalunya, per allotjar a aquelles persones que ho necessitin, ja sigui per raons sanitàries, laborals, perquè no puguin marxar del país o d’altres. Així mateix, el projecte té la missió de relaxar la manca de llits als hospitals de la ciutat per poder atendre als afectats per la Covid-19.

 

L’empresa de tèxtils i roba per a la llar, La Mallorquina, ha col·laborat amb l’Ajuntament de Barcelona en la fabricació de 300.000 mascaretes tèxtils. Altres negocis han col·laborat amb la confecció i donació de mascaretes, com l’establiment d’estètica i bellesa Azalea, la botiga de labors i confecció Colors de Path, que ha confeccionat mascaretes per a CatSalut i per a residències de gent gran, o la botiga d’arranjaments de roba, K’Corte, que va contactar amb un metge de l’Hospital Clínic a qui va subministrar 50 mascaretes que havien confeccionat per al seu equip.

 

Les persones grans, més vulnerables davant la pandèmia han estat també causa de mobilització social. Per exemple, a les cuines de Grup Sagardi, a Sant Boi de Llobregat, han elaborat cada dia 1200 plats saludables per a que la gent gran no hagi de sortir a comprar, i evitar així el risc de contagi. La campanya ha portat per nom “Cap àvia sense un bon àpat” i ha comptat amb la col·laboració d’un grup de voluntaris que s’ha encarregat del repartiments als diferents domicilis. En aquesta mateixa línia, el propietari del restaurant Cal Màrius, està portant menjar a tres veïns de més de 85 anys que viuen sols, des de que va començar l’Estat d’Alarma. El quiosquer de l’encreuament del carrer Marina amb Mallorca (El Kiosc), ha portat la premsa a casa diàriament a les persones grans confinades del barri. La propietària de Pittier Pa i Cafè, a Sagrada Família, ha col·laborat amb la donació l’estoc d’aliments dels productes no venuts a famílies amb risc d’exclusió social.

 

Botigues Obertes a la Solidaritat és la iniciativa posada en marxa per Barna Centre arrel de la pandèmia de la Covid-19. Amb visió transversal i àmbit d’actuació de proximitat, busca incorporar a persones i establiments comercials que necessitin o puguin donar suport, així com també connectar projectes ja existents per tal d’arribar a millors resultats en les accions, com ara incorporar a la xarxa informativa a establiments comercials no adherits a l’Associació, per tal de posar a l’abast de tothom informacions i iniciatives que puguin ser útils mentre duri la pandèmia, s’ha facilitat  aportacions d’aliments, productes de necessitat, material per fer mascaretes, material escolar per famílies vulnerables per part d’establiments i s’ha col•laborat en la detecció i rescat de persones del barri en situació d’emergència.

 

L’Agrupació de Comerciants de la Barceloneta (ACIB) ha col·laborat amb la “Xarxa Barceloneta Solidària” creada al barri per a promoure la recollida d’aliments i materials sanitaris per a repartir-los entre els col·lectius de risc. Des d’ACIB, han col·laborat també en un projecte contra la bretxa digital durant el confinament, aportant tabletes per als joves de diferents escoles del barri, per a que poguessin continuar l’aprenentatge durant els dies de confinament. Dins de l’entitat, la Farmàcia Odriozola Maquinista va lliurar mascaretes i gel al centre de gent gran Bertran i Oriola i a l’Hospital del Mar.

 

Pel que fa a subministres, l’empresa AGBAR ha creat una línia d’ajuda a petites i mitjanes empreses congelant factures i finançant-les sense interessos fins a 6 mesos.

 

La iniciativa més original ha estat la de l’empresa Amantis, líder a l’estat espanyol en joguets eròtics, que ha donat mil succionadors de clítoris per al personal sanitari, amb la voluntat de contribuir a reduir l’estrès d’aquest col·lectiu professional que en aquests moments es troba al límit de les seves forces físiques i psíquiques, tant dins del seu entorn laboral com a l’exterior.

 

Sense cap mena de dubte, amb tots aquests gestos i iniciatives solidàries, els comerciants i empresaris de Barcelona Oberta han donat mostra de la seva capacitat d’esforç, superació i resiliència. Tots ells, des del seu àmbit i dins de les seves possibilitats, han volgut aportar el seu gra de sorra acompanyant i donant suport a les persones que més ho necessiten, contribuint a suavitzar la duresa de la situació, i facilitant, a poc a poc, el camí de tornada a la normalitat.

Aquesta setmana, Barcelona Oberta ha llançat un vídeo de suport i ànims als comerciants i restauradors dels 20 eixos comercials, en el qual han participat 25 destacades personalitats de Barcelona, com els tres ex Alcaldes de la ciutat, el President del Cercle d’Economia, President de la UFEC, la model Martina Kleinn, l’esportista Àlex Corretja, el reconegut cuiner Sergi Torres, el cronista Lluís Permanyer, l’ex director de La Vanguardia, Màrius Carol, el director de Valor Afegit, o Sor Lucía Caram, entre molts altres.  (Veure vídeo). 

 • Establiments oberts durant el confinament | Barcelona Oberta
 • Born Comerç aposta per ser un APEU i ho fa amb la presentació d’un projecte pioner: Persones, Processos, Històries, Productes | Barcelona Oberta

Born Comerç aposta per ser un APEU i ho fa amb la presentació d’un projecte pioner: Persones, Processos, Històries, Productes

sevenapp | 12 febrer 2020

 


 

L’entitat Barcelona Oberta ha impulsat i coordinat aquest projecte que té com a finalitat fer de Born Comerç un dels primers eixos comercials APEU de Barcelona.

ORDRE DEL DIA

10:00h        Benvinguda i Parlaments institucionals
Sr. Gabriel Jené, President de Barcelona Oberta
Sr. Àngel Lázaro, Membre del Ple i President de la Comissió de Comerç de la Cambra de Comerç
Sra. Marta Raurell, Cap de l’Àrea de Comerç de la Generalitat de Catalunya
10:10h        Presentació Pla Estratègic Born Comerç + Projecte Provenance
Sr. Juan Carlos Arriaga, President Born Comerç i director comercial Grup Sagardi
Sr. Salvador Sans, Fundador i propietari de El Magnífico i Sans&Sans
Sr. Gerard Lazcano, Fundador i propietari de Tiny Cottons
10:42h        Cloenda a càrrec de la Sra. Montserrat Ballarín, Regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim Intern i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona
10:45h        Torn obert de preguntes
11:00h        Copa de cava

Confirma la teva assistència al mail comunicacio@barcelonaoberta.cat
 • Comença els Nadals amb cava i torrons als Porxos del Port | Barcelona Oberta

Comença els Nadals amb cava i torrons als Porxos del Port

sevenapp | 17 desembre 2019

PORXOS DEL PORT, ha presentat #NadalsalsPorxos, una nova iniciativa que convida a tothom a passejar‐se per la zona tot degustant una copa de cava i torrons en un stand que hi haurà a l’entrada dels diferents establiments membres de l’associació.

L’activitat es durà a terme divendres, dissabtes i diumenges entre el 13 de desembre i fins el 5 de gener.

Llista de dies i local son estarà l’stand són els següents:

Divendres 13 de desembre de 2019 ‐ al davant del Restaurant Carballeira de 19:00 a 21:00 hores

Dissabte 14 de desembre de 2019 ‐ al davant del Restaurant Carballeira de 13:00 a 15:00 hores

Diumenge 15 de desembre de 2019 ‐ al davant de La barra del 7 Portes de 13:00 a 15:00 hores

Divendres 20 de desembre de 2019 ‐ al davant de La barra del 7 Portes de 19:00 a 21:00 hores

Dissabte 21 de desembre de 2019 ‐ al davant del Restaurant la Cala de 13:00 a 15:00 hores

Diumenge 22 de desembre de 2019 ‐ al davant The Green Spot de 13:00 a 15:00 hores

Divendres 27 de desembre de 2019 ‐ al davant del Restaurant Oaxaca de 19:00 a 21:00 hores

Dissabte 28 de desembre de 2019 ‐ al davant de la Bodega Vidrios y Cristales de 13:00 a 15:00 hores

Diumenge 29 de desembre de 2019 ‐ al davant del Restaurant Casa Pascual de 13:00 a 15:00 hores

Divendres 3 de gener de 2020 ‐ al davant del Canpaixo de 17:00 a 19:00 hores

Dissabte 4 de gener de 2020 ‐ al davant del Restaurant Perikete de 13:00 a 15:00 hore

Diumenge 5 de gener de 2020 ‐ al davant de la Chacinería María Cristina de 13:00 a 15:00 hores

A més, el dissabte 21 i el diumenge 22 de desembre hi haurà cantada de Nadales d’una

a tres del migdia a càrreg de la Societat Coral “El Clavell” i Coral la Flor respectivament.

Dades de l’activitat

Dies: divendres, dissabtes i diumenges (del 13 de desembre al 5 de gener)

Hores: divendres de set a nou del vespre i dissabtes i diumenges d’una a tres del migdia

Lloc: zona de Porxos del Port (Pla de Palau, parada Barceloneta i autobusos 13 i 59)

Activitat gratuïta

Porxos del Port

Porxos del Port és el nom que rep la zona conformada pels Porxos d’en Xifré i de Vidal

Quadras, que l’Associació de comerciants i veïns de Plau de Palau s’ha proposat com

objectiu impulsar‐la per tal de recuperar el protagonisme del conjunt d’edificis amb gran

rellevància històrica a Barcelona.

150 PORXOS PG

 • V Summit Barcelona ON | Barcelona Oberta

V Summit Barcelona ON

sevenapp | 3 desembre 2019

unnamed

Us volem donar les gràcies per compartir amb nosaltres la celebració d’aquest V Summit Barcelona Oberta. Aquest any hem volgut aprofundir i reivindicar les potencialitats i fortaleses de la nostra ciutat, per tal d’aportar el nostre gra de sorra en la construcció del posicionament de ciutat turística que volem i que convé a la nostra societat.

Sota el títol de “BARCELONA ON” i de la mà de Deloitte Digital, vam assistir a una fantàstica presentació pràctica i realista sobre “El client en el centre del futur del turisme i comerç de Barcelona”. 

Amb l’esplèndida conducció d’Enric Sierra, vam comptar amb una Taula de Potencialitats, formada per vuit experts en diferents àrees d’activitat econòmica (Congressos, Salut, Esport, Cultura, Restauració, Shopping, Mobilitat i Tecnologia), que ens van aportar les seves visions sobre com potenciar la capitalitat de Barcelona al món, amb una aproximació constructiva i en clau de millora dels dèficits que tenim com a ciutat.

Tot seguit va tenir lloc un diàleg entre el sots director de La Vanguardia, Enric Sierra i el primer tinent d’Alcalde, Jaume Collboni, per conèixer els compromisos en matèria de comerç i turisme per part de l’Ajuntament de Barcelona.

I finalment, la cloenda va arribar amb una petició conjunta de Lideratge Empresarial per part dels presidents de Foment, Pimec i Barcelona Oberta, amb el tancament oficial de la directora general de Comerç de la Generalitat, la Sra. Muntsa Vilalta.

Esperem que aquest enfocament us hagi entusiasmat tant com a nosaltres la seva organització. Seguirem treballant en aquesta línia per fer de Barcelona, una ciutat pròspera per a tots.

Posem a la vostra disposició en aquest mail, i en aquest ordre, una galeria fotogràfica de l’acte, el programa del V Summit, la nota de premsa i per últim, el vídeo que va precedir la Taula de Potencialitats, que ens recorda les dues cares de Barcelona.

Gràcies a tots i a totes pel vostre suport i col·laboració,

Gabriel Jené

President de Barcelona Oberta

                                                                   

 • ALARMA EN EL SECTOR EMPRESARIAL DE BARCELONA PER LA CRONIFICACIÓ DE LES PROTESTES AL CARRER | Barcelona Oberta

ALARMA EN EL SECTOR EMPRESARIAL DE BARCELONA PER LA CRONIFICACIÓ DE LES PROTESTES AL CARRER

sevenapp | 4 novembre 2019

Les entitats alerten de l’impacte en la imatge, la reputació i la confiança de la ciutat de Barcelona i les derivades que pot tenir en el futur sobre l’economia i la societat de la capital catalana.

 

Barcelona, 4 de novembre.- Entitats empresarials de diversos àmbits econòmics de Barcelona volen fer palesa la seva preocupació per l’actual situació que es viu a la ciutat, amb la cronificació de protestes diàries als seus carrers.

 

Per aquestes entitats, aquesta situació malmet greument la imatge, la reputació i la confiança de la ciutat de Barcelona i creu que, en cas de no reconduir-se, aquesta circumstància comportarà una important afectació econòmica sobre les empreses de la capital catalana, amb les derivades negatives que aquest fet pot comportar en diversos aspectes, com ara l’àmbit laboral.

 

Així mateix, alerten de les afectacions sobre la pròpia societat, doncs consideren que suposarà un fre a l’arribada d’inversions i talent a la ciutat i, per tant, a la creació d’oportunitats de desenvolupament i dinamisme per aquesta.

 

En aquest sentit, el Gremi d’Hotels de Barcelona, el Gremi de Restauració de Barcelona, Comertia, Barcelona Oberta i Apartur reclamen a les administracions competents que mostrin una actitud i una voluntat decidida i ferma per tractar de tranquil·litzar aquesta situació als carrers, i que treballin per reconduir el debat al marc estrictament polític.

 

Tot plegat, un fet que hauria de servir per enviar un missatge clar de tranquil·litat i estabilitat a tots els nivells: local, nacional i internacional.

 • V Edició Summit de Barcelona Oberta | Barcelona Oberta

V Edició Summit de Barcelona Oberta

sevenapp | 29 octubre 2019

 

En aquesta cinquena edició del Summit de Barcelona Oberta volem aprofundir i alhora reivindicar les potencialitats de la nostra ciutat, per tal de contribuir a construir el posicionament de ciutat turística que volem i que convé a la nostra societat.

Amb la conducció d’Enric Sierra (La Vanguardia), donarem veu a personalitats de diferents sectors d’activitat clau per a la promoció de Barcelona, per a què, a partir de la seva experiència, evidenciem les oportunitats que tenim com a ciutat i a partir d’aquí, reflexionar conjuntament sobre els elements de millora que hem de potenciar per a situar Barcelona com a destí turístic-comercial a escala internacional.

 • BARCELONA OBERTA CONDEMNA ELS INCIDENTS D’AHIR AL CENTRE I EXIGEIX ALS GOVERNS I INSTITUCIONS DIÀLEG I ENTESA | Barcelona Oberta

BARCELONA OBERTA CONDEMNA ELS INCIDENTS D’AHIR AL CENTRE I EXIGEIX ALS GOVERNS I INSTITUCIONS DIÀLEG I ENTESA

sevenapp | 16 octubre 2019

La Unió d’Eixos Comercials i Turístics de Barcelona, Barcelona Oberta, lamenta i condemna els gravíssims incidents ocorreguts ahir al vespre al centre de la ciutat.

 

Barcelona, a 16 d’octubre de 2019.- El sector turístico-comercial de Barcelona ha tornat a patir les conseqüències de les mobilitzacions, aturades de trànsit i accions vandàliques ocorregudes ahir al centre de Barcelona, que han causat una descens important de l’activitat comercial i turística.

 

L’entitat posa de manifest que la difusió de revolta, crema de contenidors i objectes del mobiliari urbà, malmet profundament la imatge que projectem de la ciutat al món. Les actuacions d’aquests dies a l’aeroport i al centre de la ciutat tenen una afectació directa en el turisme i el comerç, sectors que es veuran afectats en el darrer trimestre de l’any, com ja va passar fa dos anys.

 

Per aquest motiu, Barcelona Oberta, que defensa el dret a manifestar-se des del respecte i la convivència, demana a les organitzacions convocants que promoguin actes pacífics i deslocalitzin les mobilitzacions del centre, i en concret, la manifestació convocada per aquest divendres a la tarda. “Barcelona és de tots els barcelonins.”

 

Així mateix, l’entitat demana als Governs i institucions diàleg i entesa per evitar que es tornin a produir incidents com els que estem vivint aquests dies.

unnamed-2

 • Barcelona Oberta vol reobrir el debat dels horaris comercials | Barcelona Oberta

Barcelona Oberta vol reobrir el debat dels horaris comercials

sevenapp | 27 juny 2019

 

 Barcelona Oberta ha posat de manifest la necessitat de renovar l’actual
model de shopping turístic per atendre i gestionar la nova demanda turística,
adaptar el comerç a la realitat del sector i guanyar competitivitat.
El president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, ha defensat la necessitat del
comerç d’atraure compradors no residents per a preservar el model comercial, i
ha assenyalat que la ciutat té grans oportunitats. Jené ha fet esment de Fira de
Barcelona, que se situa entre les top ten d’Europa amb els més de 2,5 milions
de congressistes que porten a Barcelona cada any, o la celebració de grans
esdeveniments com el Pride Barcelona, el Primavera Sound o el Sònar, o el
potencial cultural de la ciutat, amb nou edificis Patrimoni de la Humanitat i els
museus destinats a Picasso, Miró o Tàpies, entre d’altres. El recent apogeu
com a hub tecnològica, amb més de 1.200 start-ups instal·lades, i milers de
professionals que resideixen a l’àrea metropolitana, també és un bon reclam
des d’un punt de vista comercial.
Segons el president de l’entitat, el gran repte per a captar aquesta nova
demanda és “la reorientació del model turístic: la desestacionalització de
l’oferta de la ciutat al llarg de l’any, més i millor promoció turístico-
comercial del comerç singular i emblemàtic, i diversificació de l’oferta a
destí. Això passa per ampliar el calendari d’obertura comercial i revisar
els horaris comercials turístics actuals, a fi i efecte d’igualar les
condicions amb d’altres ciutats catalanes, espanyoles i europees.”
Davant d’aquest context, i amb el precedent de la resolució del Tribunal
Suprem a Cadis el passat mes de març, Barcelona Oberta vol demanar a
l’Ajuntament de Barcelona que “al·legui quins són els motius comercials,
turístics i en benefici del consumidor per a l’actual restricció d’horaris
comercials”.
Barcelona és el municipi turístic més important de l’Estat i en canvi, es troba en
desigualtat de condicions comparat amb d’altres ciutats catalanes, espanyoles i
europees pel que fa al shopping turístic.

Amb data 25 d’abril de 2016, la directora general de Comerç del departament
d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya va aprovar la
sol·licitud presentada per l’Ajuntament de Barcelona sobre la determinació del
règim de municipi turístic de Barcelona. La resolució del 25 d’abril de 2016 va
declarar com a zones turístiques, a efectes d’horaris comercials durant els
períodes compresos entre els dies 5 i 24 de maig, ambdós inclosos, i entre els
dies 1 i 14 d’octubre, ambdós inclosos, en la franja de 12h a 20h pels
diumenges: El Raval, El Barri Gòtic, La Barceloneta, Sant Pere, Santa Caterina
i La Ribera del districte de Ciutat Vella, El Fort Pienc, La Sagrada Família, La
Dreta de l’Eixample, l’Antiga Esquerra de l’Eixample, La Nova Esquerra de
l’Eixample i Sant Antoni del districte de l’Eixample, El Poble Sec, Hostafrancs i
Sants del districte de Sants-Montjuïc, La Salut, La Vila de Gràcia i El Camp
d’en Grassot i Gràcia del districte de Gràcia, i el Camp de l’Arpa del Clot del
districte de Sant Martí del municipi de Barcelona.

 • Barcelona Oberta apropa el comerç a la mobilitat sostenible amb eCooltra | Barcelona Oberta

Barcelona Oberta apropa el comerç a la mobilitat sostenible amb eCooltra

sevenapp | 20 maig 2019

La Unió d’Eixos Comercials Turístics de Barcelona ha arribat a un acord amb l’empresa de lloguer de motos elèctriques per minuts eCooltra per fer una prova pilot als eixos de Rambla Catalunya i Diagonal.

 

Barcelona, a 20 de maig de 2019. – La Unió d’Eixos Comercials Turístics, Barcelona Oberta, i l’empresa referent en mobilitat sostenible eCooltra, han arribat a un acord per impulsar l’ús de motos elèctriques en el comerç de Barcelona i contribuir així a una millora de la sostenibilitat.

 

La col·laboració es materialitzarà en una prova pilot entre el 21 de maig i el 7 de juny a dos dels eixos comercials de Barcelona Oberta, Rambla Catalunya i Diagonal, i consistirà en el lliurament de crèdit eCooltra per als clients que facin una compra mínima en els establiments adherits.

 

La promoció es difondrà a través de mailing i xarxes socials, i està previst que en aqueta quinzena de durada de la promoció, s’aconsegueixi impulsar el comerç del centre de la ciutat entre els usuaris d’eCooltra.

 

eCooltra, amb seu central a Barcelona, proporciona un servei de lloguer de motos elèctriques per minuts a particulars a diverses ciutats europees i és un referent en mobilitat sostenible a la ciutat. L’usuari utilitza una aplicació de mòbil per localitzar i desbloquejar la moto més propera pel seu ús.

 

Fidel a la missió de Barcelona Oberta, de generar l’escenari comercial adient per aconseguir un equilibri entre les necessitats del comerç i la realitat que ens envolta, l’entitat té previst fer extensiu l’ús de la mobilitat elèctrica a la resta dels seus eixos comercials, així com donar suport a d’altres projectes de dinamització del comerç urbà.

 

Més sobre eCooltra

 

eCooltra, filial del Grup Cooltra, és el servei de motosharing líder a Europa. Llançada l’any 2016, la companyia està actualment present a Barcelona, Madrid, València, Lisboa, Milà i Roma, amb una flota de més de 5.000 motos elèctriques mogudes per energia totalment renovable. La plataforma compta amb més de 650.000 usuaris actius que es poden moure per les 6 ciutats on està present, simplement obrint l’app des del seu dispositiu Android o iOS.

Per a més informació, si us plau visiti: www.ecooltra.com

 

Més sobre Barcelona Oberta

Barcelona Oberta és la unió de 19 eixos comercials turístics que comparteixen una visió del paper econòmic i social del retail de proximitat, i representen el turisme de compres. Formen part de Barcelona Oberta:

Associació comerciants del carrer Pelai, Plaça Universitat i Rodalies

Federació d’associacions de Barna Centre

Associació Rambla Catalunya i Travessers

Associació Amics del Passeig de Gràcia

Associació Fundació El Molino FEM

Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla i Plaça Catalunya

Associació Comerciants i empresaris Gaixample

Associació de comerciants Born Comerç

Agrupació de comerciants i industrials de Barceloneta – ACIB

Associació comerciants Gaudí Shopping

Associació de Comerciants Via Laietana

Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial

Associació de Comerciants l’Illa Diagonal

Eix Comercial Les Glòries

Associació Diagonal Barcelona

Associació de Comerciants FEM Raval

Barnaport

Associació Front Marítim Barceloneta

Eix Comercial Sagrada Família

 

 

 • Debat Final amb els candidats a l’Alcaldia de Barcelona  | Barcelona Oberta

Debat Final amb els candidats a l’Alcaldia de Barcelona 

sevenapp | 11 abril 2019

Aposta unànime dels candidats a l’Alcaldia per la creació d’un Consorci de Promoció Comercial de la ciutat 

Els candidats han coincidit en la necessitat de crear una entitat sota la forma d’un Consorci de Promoció Comercial de la ciutat, que podria ser també una millora de l’actual Turisme de Barcelona. 

Al final del debat s’ha fet pública una porra feta pels mateixos candidats on tots s’han donat per guanyadors a excepció de Josep Bou (PP) que s’ha situat en tercera posició. 

Barcelona, a 9 d’abril de 2019.- Barcelona Oberta i Barcelona Comerç, amb la col·laboració de La Vanguardia, han celebrat avui el debat final amb la presència dels cinc candidats a l’alcaldia de Barcelona: Josep Bou (PP), Jaume Collboni (PSC), Ernest Maragall (ERC), Manel Valls (Valls) i Elsa Artadi (JxCat). El debat s’ha celebrat amb una cadira buida a la dreta de l’escenari, evidenciant l’absència de l’Alcaldessa Ada Colau davant d’una sala amb més de dos centes persones del sector comerç. 

Amb aquest acte d’avui, les dues entitats organitzadores, Barcelona Oberta i Barcelona Comerç, s’havien fixat com a objectiu traslladar als màxims aspirants a governar Barcelona quins són els temes que preocupen a comerciants i restauradors, buscant, així, compromisos reals i factibles que permetin establir ponts, reforçar connexions i generar consensos de cara a un objectiu comú: preservar i impulsar el comerç de Barcelona com a un dels principals motors econòmics de la ciutat. 

Enric Sierra, adjunt a director de La Vanguardia, ha estat qui ha conduït i moderat aquest debat final, introduint cadascuna de les temàtiques tractades amb destresa i dinamisme, deixant només 2 minuts de temps de resposta per candidat, i abordant els següents temes: mobilitat vinculada l’ecommerce; ocupació de la via pública i regulació del top manta; promoció de la ciutat i aplicació dels BID’s. 

Respecte a la solució que proposen els candidats per gestionar la mobilitat vinculada a l’ecommerce, no hi ha hagut consens pel que fa a la creació d’una taxa que gravi aquest tipus d’activitat, i fins i tot hi ha discrepàncies sobre a qui repercutir aquest impost. Collboni (PSC) ha apostat per la “taxa Ballarín o Amazon”, que permetria incrementar el pressupost de comerç de l’Ajuntament, passant dels 5M actuals als 7,7M€. Maragall (ERC) també seria partidari d’aplicar fiscalitat per gravar congestió i contaminació, però en aquest cas afegeix que cal “fiscalitat del bon comportament” per estimular pràctiques sostenibles entre la societat. En canvi, Bou (PP) i Valls (Valls BCN) han manifestat no ser partidaris de nous tributs. Artadi (JxCat) per la seva banda, s’ha desmarcat afirmant que no es pot aplicar una taxa sense que abans s’apliquin solucions, com per exemple utilitzar una flota de vehicles elèctrics, i ha dit que, en cas de fer-se efectiva la taxa, aquesta hauria de servir per corregir externalitats. 

Els candidats han situat la problemàtica del top manta com un tema prioritari a resoldre pel nou Consistori, tot i que cada candidat ha proposat diferents vies per abordar-lo. Elsa Artadi (JxCAT) i Maragall (ERC) s’han mostrat partidaris d’impulsar plans d’acció integrals d’actuació que contemplin des de campanyes de conscienciació i sensibilització, fins a polítiques socials, laborals i educatives per integrar als manters, i han apostat també pel lideratge de la guàrdia urbana en el control de l’espai públic. Bou (PP) i Valls (Valls BCN) han estat més contundents en la solució proposant l’ampliació d’efectius policials als carrers de Barcelona; Bou en concret, ha xifrat en 1.500 els agents que necessita Barcelona per eradicar el problema, i Collboni en 1800 agents; a més, el cap de llista del PSC ha afegit que el problema s’ha de solucionar amb pactes per coordinar seguretat i civisme, combinat amb polítiques de prevenció. 

Si fa uns dies alguns candidats es desmarcaven a favor de grans esdeveniments per promocionar la ciutat, en el debat final d’avui han optat per un discurs més realista mostrant més empatia amb les necessitats actuals del comerç. En aquest sentit, Bou (PP) ha dit que primer de tot, el que cal és un escenari normalitzat apel·lant a la concòrdia política, i ha proposat invertir en la creació d’un gabinet extern composat per 100 experts (publicitaris, comunicació, empresaris,…) que actuï d’evangelitzador de la ciutat arreu del món i faci marca de Barcelona. Per a Collboni, el gran esdeveniment de ciutat seria que els 10.000 locals comercials tancats tornessin a aixecar la persiana, i també ha fet èmfasi en la necessitat d’estabilitat política i certesa econòmica. Per Collboni sí que hi ha un gran esdeveniment a l’horitzó: l’Exposició Universal del 2030, que posaria en marxa en els primers 100 dies del seu mandat. Maragall per la seva banda, ha defensat una millora de la situació global abans de proclamar un gran esdeveniment; aquesta millora –ha dit- passaria per una millora dels salaris, més promoció, seguretat, impuls i en definitiva, més ciutat. Valls s’ha mostrat partidari dels JJOO d’Hivern del 2030 o dels JJOO d’Estiu del 2032. Per últim, Artadi ha dit que pensar en un gran esdeveniment de ciutat és un anacronisme, i ha apostat per una promoció continuada de la ciutat des del punt de vista de cultura, esports, negocis, LGTBI, innovació, i recuperar el Nadal perquè la ciutat torni a brillar. 

Amb la llei dels BID’s a punt d’entrar al Parlament, Enric Sierra també ha interrogat als candidats per conèixer si estan a favor o no, i per saber com creuen que hauria de materialitzar-se, un cop entri en vigor. Tots els candidats s’han mostrat partidaris d’aquesta eina de col·laboració público-privada, amb més o menys intervencionisme per part de l’Administració: Bou (PP) ha incidit en la no intervenció, tot just al contrari de la posició del govern actual de Colau. Els candidats han incidit a més, en què cal respectar la singularitat de cada territori, aplicant polítiques específiques barri a barri. El govern de Colau, en canvi, és partidari d’una estandardització de la gestió per a tots els possibles Apeus. 

En la cloenda, Sierra ha demanat als candidats si estarien a favor de la creació d’un Consorci de Promoció Comercial de la ciutat, proposta que ha comptat amb l’acceptació unànime de tots els alcaldables, fent palesa la importància de la col·laboració público-privada en matèria de comerç. Aquest organisme podria formular-se a partir d’una reforma de l’actual Turisme de Barcelona o a partir de la creació d’aquest nou ens, que estaria liderat conjuntament pel sector públic i el sector privat. 

El debat ha finalitzat amb la presentació en pantalla d’una porra feta pels mateixos candidats a l’alcaldia (adjunta) que s’han autoproclamat guanyadors en tots els casos excepte Josep Bou (PP). 

Sobre els Esmorzars amb el Comerç de Barcelona 

Les dues entitats més representatives del comerç de Barcelona, Barcelona Comerç i Barcelona Oberta, han posat en marxa l’organització del cicle d’Esmorzars amb el Comerç de Barcelona per a conèixer les propostes compromeses en primera persona dels candidats a l’alcaldia la ciutat, entorn de les polítiques relacionades amb el comerç de la ciutat i temes afins. 

És la primera vegada que el comerç de Barcelona – eixos de proximitat i eixos turístics plegats-aposta per un format com aquest per assegurar-se que els seus posicionaments i neguits són recollits directament pels candidats buscant, així, compromisos reals i factibles que permetin establir ponts, reforçar connexions i generar consensos de cara a un objectiu comú: preservar i impulsar el comerç de Barcelona com a un dels principals motors econòmics de la ciutat. 

 • Manuel Valls als Esmorçars Comerç | Barcelona Oberta

Manuel Valls als Esmorçars Comerç

sevenapp | 8 abril 2019

Manuel Valls considera que tot i que la connexió del tramvia per la Diagonal “té la seva lògica”, el projecte que vol aprovar l’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, a falta de quatre mesos per a les eleccions municipals no és, en absolut, prioritari . El candidat a l’alcaldia per una plataforma que compta amb el suport de Ciutadans ha advertit que el traçat de la tramvia pel tram central de l’avinguda suposaria una inversió massa costosa i que generaria un important problema de trànsit.

Valls s’ha referit al tramvia durant la seva intervenció a l’hotel Cotton House a la primera de les jornades amb els alcaldables de Barcelona que organitzen les dues principals associacions de comerciants de la ciutat, Barcelona Oberta i la Fundació Barcelona Comerç, juntament amb La Vanguardia.

L’exprimer ministre francès ha repassat en aquesta sessió algunes de les qüestions que més preocupen als comerciants, com la mobilitat, la seguretat o la competència il·legal que porten a terme els manters El candidat s’ha mostrat partidari de “repensar” la lògica dels carrils bici tenint en compte els altres modes de transport. També ha assegurat que si arriba a l’alcaldia després dels comicis del 26 de maig revisarà la implantació de les superilles, com la del Poblenou, que només desplegarà si hi ha un ampli consens polític i ciutadà.

En la seva intervenció, Valls s’ha referit a les qüestions vinculades amb la seguretat, una qüestió que coneix bé en la seva condició de exministre francès d’Interior. Ha assegurat que si guanya les eleccions i aconsegueix ocupar l’alcaldia un dels seus objectius serà que la Guàrdia Urbana recuperi la confiança amb el poder polític que, al seu parer, ha perdut durant aquest mandat, i que tractarà d’acabar amb el top manta. L’alcaldable atribueix la forta presència de manters en alguns punts de la ciutat, així com l’increment de la prostitució en alguns barris i dels furts a la ciutat, a l ‘ “efecte crida” que ha propiciat l’actual govern municipal en no tallar d’arrel algunes pràctiques il·legals que han provocat un desordre en l’espai públic que ell es proposa reparar.

Instruccions Valls ha apostat, d’altra banda, per l’organització a Barcelona de grans esdeveniments, sobretot de caràcter firal però també esportiu i cultural. El candidat a l’alcaldia ha descartat proposar Barcelona com a seu d’uns nous Jocs Olímpics d’estiu argumentant que “la nostàlgia” (del 92) no és bona consellera en aquests casos. En canvi, sí que creu que la capital catalana, s’ajunta als Pirineus, ha de jugar la carta d’intentar ser seu dels Jocs d’Hivern, per als que considera que Barcelona té moltes possibilitats en l’horitzó del 2030 o fins i tot en el del 2026 . en la seva opinió, un esdeveniment d’aquest tipus tindria la virtut que podria “posar a treballar a tots plegats d’una vegada”, en referència a totes les administracions públiques i també a la ciutadania.

 • Artadi: “A Barcelona li falta rigorositat, gestió i lideratge” | Barcelona Oberta

Artadi: “A Barcelona li falta rigorositat, gestió i lideratge”

sevenapp | 8 abril 2019

 

Barcelona Oberta i Barcelona Comerç, amb la col·laboració de La Vanguardia, han culminat l’últim dels seus Esmorzars de Comerç amb la candidata per Junts x Catalunya, Elsa Artadi. L’alcaldable, des de la seva formació i experiència professional com a directora general de Tributs i Joc de la Generalitat, ha dit que “el problema és que s’està fent política des del despatx. No s’està escoltant al sector privat, no està havent-hi col·laboració público-privada, perquè no hi ha diàleg. Tot el que sigui actualitzar fórmules és anar endavant.”

Artadi es postula com alcaldable des d’aquest plantejament de cooperació de l’administració amb “els que en saben de cada tema”, per arribar un consens que ens permeti trobar les millors solucions. Així, ha defensat una gestió dels BIDs autònoma: “nosaltres estem d’acord en què els BIDs s’adaptin a la realitat de cada territori perquè puguin fer-se les polítiques que cada eix comercial requereixi. Els BIDs no hi són per suplir el que fa l’administració, sinó per anar un pas més enllà.” Artadi ha animat als comerciants a cohesionar-se per a donar l’últim impuls a la llei un cop arribi al Parlament a la tardor, i els ha animat a començar a treballar des d’ara per accelerar-ne la implementació. 

Artadi ha destacat dos reptes pel sector: “l’adaptació del comerç, com ajudem entre tots a què el comerç es pugui adaptar i pugui seguir competint; i l’altre, com portar-ho a terme, com gestionar i millorar els milions de desplaçaments basats en comportaments absurds”. L’alcaldable creu que s’ha de fer un estudi comparatiu de què funciona i de què no en l’ecommerce, i decidir què fer un cop es tinguin opcions per decidir si caldrà un tribut o no, i com i a qui s’aplica: “cal saber qui està generant l’externalitat per buscar l’incentiu.”

Pel que fa al tema de la mobilitat, que també preocupa als comerciants, l’alcaldable ha proposat idees per a diferents temes, sempre amb una base d’anàlisi i estudi de viabilitat i rendibilitat prèvies a la presa de decisions. En el cas de les superilles, si arribés a governar, ha assenyalat que es replantejarien segons cada situació: depèn de les funcionalitats, d’on, quan i com. “A Poblenou no es va pensar la finalitat de la superilla, a vegades confonem instrument amb finalitat.”

Per a Artadi, el tema del tramvia “és el cas paradigmàtic del debat estèril.” La proposta de l’alcaldable és posar un bus elèctric que serveixi d’instrument per a mesurar-ne l’ús i com a estudi del projecte de tramvia. Potser la prioritat no és entrar amb quatre anys d’obres. Per la candidata de Junts x Catalunya, el problema de mobilitat no el generen els residents sinó que aquests són els qui el pateixen. “El que necessitem és millorar la gestió: menys cotxes entrant a Barcelona i això es podria solucionar amb grans zones d’aparcament als extrems del tramvia.”

Pel que fa a la seguretat, s’ha mostrat taxativa afirmant que aquest problema “és l’exemple de degradació per la manca de gestió”, i ha reclamat que cal més guàrdia urbana i que aquesta s’ha d’empoderar i ha de recuperar les seves funcions. “Acceptar la competència deslleial o justificar la venda top manta és desprotegir més a les persones que es veuen abocades a aquesta pràctica.” 

Quant a la promoció turística de la ciutat, Elsa Artadi ha aclamat que “Barcelona ha de tornar a brillar per Nadal”, i no és partidària d’un únic gran esdeveniment, sinó de promoure diferents actes a la ciutat. Com a capital del mòbil “cal que treballem en innovació, noves tecnologies i reorganització de fluxes per millorar l’experiència dels turistes i veïns, i ajudar a posicionar-nos i que ens ajudi a atraure turisme cultural i esportiu. Hem de treballar per la gestió d’un turisme que repeteix a la nostra ciutat, oferir-li alternatives més enllà de la Sagrada Família i el Camp Nou.”

Finalment, l’alcaldable ha compartit una interessant visió amb els assistents sobre com Barcelona està perdent el lideratge dels grans debats. “Hi ha molts problemes compartits per moltes ciutats europees, i el govern actual sembla que ha decidit no liderar aquests debats; això provoca que ens quedem al marge de les solucions, en detriment de la ciutadania.”

Sobre els Esmorzars amb el Comerç de Barcelona

Les dues entitats més representatives del comerç de Barcelona, Barcelona Comerç i Barcelona Oberta, han posat en marxa l’organització del cicle d’Esmorzars amb el Comerç de Barcelona per a conèixer les propostes compromeses en primera persona dels candidats a l’alcaldia la ciutat, entorn de les polítiques relacionades amb el comerç de la ciutat i temes afins. Concretament, els temes a debat seran: la implantació dels BID’s -Business Improvement Districts-, la mobilitat, la promoció turístic-comercial i la seguretat i comerç il·legal.

És la primera vegada que el comerç de Barcelona – eixos de proximitat i eixos turístics plegats-aposta per un format com aquest per assegurar-se que els seus posicionaments i neguits són recollits directament pels candidats buscant, així, compromisos reals i factibles que permetin establir ponts, reforçar connexions i generar consensos de cara a un objectiu comú: preservar i impulsar el comerç de Barcelona com a un dels principals motors econòmics de la ciutat.

 • EL PROJECTE LIDERAT PER L’ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS Born Comerç, ES CONSOLIDA. | Barcelona Oberta
 • EL PROJECTE LIDERAT PER L’ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS Born Comerç, ES CONSOLIDA. | Barcelona Oberta

EL PROJECTE LIDERAT PER L’ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS Born Comerç, ES CONSOLIDA.

sevenapp | 5 abril 2019

EL PROJECTE LIDERAT PER L’ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS Born Comerç, ES CONSOLIDA.

COMPROMÍS EN L’EXECUCIÓ DE LES ACTUACIONS PREVISTES EN EL PLA DE TREBALL INICIAT AL 2017.

L’OBJECTIU CONSTRUIR LES BASES PER D’ESDEVENIR en un futur UN BID-APEU.

Amb motiu de la presentació de la nova imatge corporativa de Born Comerç i la remodelació del punt de servei a l’associat, l’Associació de comerciants Born Comerç exposarà les primeres accions executades per part de l’entitat, com a compromís assolit en l’execució del pla estratègic Bid-Apeu que es va executar l’any 2017.

QUI SOM BORN COMERÇ COM A PROJECTE

Born Comerç és integració: l’abans i l’ara, lo nou i la tradició, lo local i lo global. 

Born Comerç, és un projecte obert a Barcelona i al món; la Barcelona més cosmopolita. 

Born Comerç, és producte: COMERÇ – RESTAURACIÓ – ART.

El projecte de Born Comerç com a associació, és dinamitzar el barri i posicionar-lo, donant a conèixer l’oferta cultural, de restauració i comerç que el caracteritza.

Born Comerç és un projecte orientat a potenciar els elements de singularitat i diferenciació de la seva proposta; a partir de l’autenticitat, diversitat i creativitat del seu producte.

QUINS SÓN ELS VALORS QUE ENS IDENTIFIQUEN

L’AUTENTICITAT (de l’espai urbà, l’estructura arquitectònica i el producte),

LA DIVERSITAT (d’operadors, propostes i projectes),

LA CREATIVITAT ( amb el producte i el concepte),

LA CONVIVÈNCIA (d’usos, d’operadors i d’agents econòmics). 

QUINES HAN ESTAT LES NOSTRES PRIORITATS AQUEST DARRER ANY?

En la base d’aconseguir esdevenir un Bid-Apeu, l’objectiu de Born Comerç ha estat treballar ordenadament i amb prioritats, les accions necessàries per consolidar i millorar el nostre entorn i les activitats econòmiques que s’hi generen amb complicitat amb el territori i els seus agents. Ens hem centrat en treballar i millorar tot el que està en les nostres mans; com ara:

Estructurar i treballar millor el nostre producte:

Born Shopping

Born Gourmet

Born Cultura (art)

 

Comunicar-lo eficaçment: 

Campanya #Rebornem 

“Barcelona comença al Born… 

I des del Born, 

Rebornem tot Barcelona”

Acompanyar a l’associat,

Una seu oberta a l’associat

Comunicació constant amb el soci de totes les activitats i operacions

Continuar apostant per la gestió professionalitzada 

Un gerent professional

Una Junta Directiva 

QUINES SÓN LES PROPERES ACTUACIONS?

Accions de dinamització que tenen connexió amb la cultura, la història i les tradicions:

Sant Jordi: Campanya “El Born et regala un llibre”. Campanya on Born Comerç regalarà el llibre “Santa Maria del Mar” .

Música al comerç amb motiu del dia internacional de la música.

La nit dels Museus.

Circ al Comerç.

Exposició històrica galeria oberta “el comerç abans i ara”: fotografia històrica del que era anteriorment cada establiment, per a que s’exposin dins de cada comerç. 

Campanya #BornNadal: Cantades escolars de nadales als carrers del Born. Campanya de màrqueting digital. Gestió de l’enllumenat de nadal.

Accions de dinamització per reforçar el producte i activitats econòmiques del Born:

Born Gourmet i les accions amb Born Street Food

Les Jornades Gastronòmiques Festa del #ViNovell 

La Nit de Lluna Plena (acció de stock out per al comerç)

La projecció del Born i dels seus associats:

Continuem amb el #rebonerm

Campanya de màrqueting digital amb “bloggers/influencers” 

VII edició dels Premis Born Comerç per reconèixer als operadors i actors que ajuden a posicionar el Born. 

 • 15a passejada amb barret | Barcelona Oberta

15a passejada amb barret

sevenapp | 2 abril 2019

La Passejada amb Barret de Barcelona et convida a passejar-te amb barret tot en donant la
benvinguda a la primavera. Tant si prefereixes l’elegància clàssica com l’extravagància
esbojarrada, gorra o barret de copa, boina o bombí, capell de còctel o turbant, aquesta és
la teva oportunitat de lluir-te.
Organitzada per les capelleres barcelonines Cristina de Prada i Nina Pawlowsky, la
Passejada amb Barret va celebrar la seva primera edició l’any 2005 i pel seu caràcter únic
ha anat guanyant en popularitat amb el transcurs dels anys, inspirant la celebració
d’esdeveniments similars arreu del mon.
La Passejada tindrà lloc el diumenge 28 d’abril i començarà a les 12 del migdia a la Rambla
de Catalunya amb Diagonal al voltant de l’escultura de la Girafa Coqueta i es passejarà
entre aquest punt i la Gran Via, on és l’escultura del Toro Pensant.
Preguntes Freqüents
P. T’has d’inscriure per a participar a la Passejada amb Barret?
R. No t’has d’inscriure. És un esdeveniment de participació lliure al que hi pot assistir
qualsevol persona.
P. He vist que la Passejada amb Barret coincideix amb les eleccions generals de 2019.
Suposa això un problema?
R. No té per què. Aprofita per anar a votar amb barret, i si ets de fora de Barcelona pots
votar per correu anticipadament, basta anar a l’Oficina de Correus on t’explicaran com
fer-ho.

P. Costa diners participar hi?
R. Ni un cèntim. És una manifestació popular que té lloc a la via pública i no s’ha de pagar
res per a participar-hi.
P. Hi puc anar sense barret per mirar?
R. L’esdeveniment té lloc al carrer i, per tant, qualsevol persona pot anar a la Rambla de
Catalunya vestit com vulgui. No obstant això, la Passejada amb Barret és una
manifestació participativa i, francament, quin sentit té anar a una Passejada amb Barret
SENSE barret?
P. Hi pot anar tota la família?
R. Naturalment. Moltes famílies participen a la Passejada amb Barret, i des dels més
grans fins els més petits porten alguna cosa al cap. Una bona activitat per als més petits
consisteix es dedicar la tarda de dissabte a que facin els seus propis barrets amb cartró.
P. Què fem si plou?
R. Doncs agafem el paraigües i el barret. Encara que plogui, la PaB seguirà endavant.
P. He sentit a dir que regalen una xapa commemorativa, com puc aconseguir-la?
R. Des de la 4a edició de la PaB cada any es fa una edició limitada de xapes
commemoratives. Per aconseguir-ne una n’hi ha prou amb portar el barret posat i
participar a la PaB.
P. A la convocatòria diu que comença a les 12. Vol dir que comencem a passejar a aquesta
hora?
R. Sí. De 12 a 14h passejarem per la Rambla de Catalunya entre l’escultura de la “Girafa
Coqueta” (Diagonal) i la del “Toro Pensant” (Gran Via). Una vegada hagis recollit la teva
xapa, ja pots passejar al teu aire i lluir el teu barret, encara que la primera mitja hora
P. M’agradaria participar però no sé què posar-me.
R. La PaB dóna la benvinguda a la primavera i l’ideal és un barret primaveral, de palla o de
roba, però tampoc no passa res si hi vas amb un barret de feltre, l’important és anar a
gust. Pel que fa a l’estil de vestir, pots anar com vulguis, hi ha gent que es vesteix
elegantment per a l’ocasió i d’altres que van amb els seus texans. La Passejada és oberta
a tothom!

P. Es pot anar disfressat?
R. És important recordar que aquest no es un esdeveniment carnavalesc o de disfresses.
La Passejada és una reivindicació del barret, en totes les seves formes i estils, com a eina
d’expressió individual.
P. Jo participaria però no tinc diners per a comprar un barret.
R. No deixis que els diners t’impedeixin participar. Vés a una botiga especialitzada, et
sorprendran els diferents preus que hi ha i segurament hi haurà algun barret que s’ajusti
al teu pressupost. També pots explorar els armaris de la família, quedaràs meravellat del
què hi pots descobrir. Hi ha gent que ha participat amb barrets de paper. I per què no?
P. No m’agrada que em facin fotos, puc demanar que no me’n facin durant la PaB?
R. La PaB atrau l’atenció de la premsa i tots els participants gaudeixen fent fotos i vídeos.
Fins i tot els turistes es tornen bojos amb la càmera. Per tant, és inevitable ser retratat.
Així que si no desitgeu que us facin fotos, serà millor no participar-hi. Tot i què, per què
no us han de fotografiar si esteu guapíssims amb barret?
P. He vist que la Passejada coincidex amb les Eleccions Generals, serà aixó un problema?
R. No es cap problema. Hi ha temps de passejar i de votar, i si viviu a fora de Barcelona
podeu votar per correus, només cal anar a una oficina de Correus on us explicaran com
fer-ho.
P. He sentit a dir que la PaB de vegades coincideix amb “la Cursa”?
R. Sí, però aquest any ho hem coordinat i no coincidirem. Bones noticies pels amants del
barret que gaudeixen fent esport.

Per a més informació:
passejada@ambbarret.com
m. 660 384 115

 • Ada Colau als Esmorzars amb el Comerç de Barcelona | Barcelona Oberta

Ada Colau als Esmorzars amb el Comerç de Barcelona

sevenapp | 27 març 2019

Colau llançarà el programa “barris dinàmics” per donar vida als locals comercials buits de la ciutat

L’Alcaldessa xifra en 30M€ la quantitat necessària per comprar i rehabilitar 150 locals comercials buits i crear una borsa d’espais disponibles, de la qual podran formar part locals privats en desús. 

Quant a la promoció turística de la ciutat, Colau ha declinat fer ús de titulars sobre la celebració de grans esdeveniments i ha defensat que Barcelona té model i projecte: ser una ciutat innovadora, sostenible i el millor lloc per viure i treballar.
Barcelona, a 25 de març de 2019.- Ada Colau ha assegurat aquest matí al cinquè Esmorzar amb el comerç de Barcelona, organitzat per Barcelona Comerç i Barcelona Oberta amb la col·laboració de La Vanguardia, que el comerç té un paper econòmic cabdal a la ciutat i a més a més, compleix amb una clara funció de cohesió social. En aquest sentit ha anunciat el programa “barris dinàmics”, una proposta de dinamització dels locals buits a Barcelona. Aquest nou pla preveu comprar i rehabilitar fins a 150 locals a diferents punts de la ciutat, per a destinar-los a activitat comercial sota règim de lloguer de protecció oficial. La seva voluntat és crear una borsa de locals disponibles, sobretot als barris on la presència de comerç és menor. 

En relació a l’obertura de nous negocis, l’alcaldable de Barcelona en comú ha reconegut “massa lentitud de l’Administració en els tràmits de llicències d’activitats i ha anunciat reforços en aquest àmbit i simplificació de tràmits. Colau, s’ha mostrat també a favor de la implantació dels BID’s que entén com “una eina per potenciar i millorar els serveis que ofereixen els eixos comercials.” Colau ha rebutjat però, que els BIDs se centrin en àmbits com la neteja o la seguretat, tasques que competeixen directament a l’Administració i que suposarien una gestió paral·lela. “Tots els eixos comercials han de gaudir dels serveis bàsics de neteja i seguretat, independentment de la capacitat econòmica.” 

En relació a la mobilitat, Ada Colau ha assegurat que a Barcelona, com a altres ciutats, “ens trobem davant un canvi de paradigma i això provoca debats, neguits i polèmiques. El gran problema de fons en el nostre cas és que a Barcelona sobren més de 100.000 vehicles. Es tracta d’una qüestió de salut i de mobilitat”. Colau no descartaria un peatge d’entrada a la ciutat, una mesura, -ha dit-, que estan ja estudiant. Al contrari, ha dit, “un tribut que gravi el repartiment a domicili derivat del comerç electrònic no és una solució. Aquest tipus de distribució és un tema de contaminació i també d’ocupació de via pública. Cal potenciar els punts de recollida i acordar sinergies entre els operadors d’e-commerce i el comerç de la ciutat”. L’Alcaldessa ha convidat als comerciants i representants dels eixos comercials a una reunió amb Amazon per trobar vies de col·laboració. Pel que fa a les superilles, l’alcaldessa les ha definit com “un gran encert” i ha dit que seguiran implementant de noves. De la mateixa manera, Colau aposta per continuar incrementant els kilòmetres de carrils bici a la ciutat, alhora que ha reafirmat la viabilitat de la connexió del tramvia per la Diagonal. “El primer tram aniria de Glòries a Verdaguer i comportaria a més una reurbanització de tota aquesta zona”. També, en matèria de mobilitat, l’Alcaldessa ha reclamat el compliment urgent dels compromisos relacionats amb les inversions a les infraestructures de rodalies: “l’Ajuntament de Barcelona, com d’altres, fa molts anys que estem sols en temes estructurals i això ho paguem tots”. 

Relacionat amb la promoció turística de la ciutat, Colau ha defensat una Barcelona com “una ciutat oberta, que l’encanta ser visitada i on els turistes són benvinguts. Ara bé, el turisme cal que estigui integrat a la ciutat i no es pot imposar a la resta d’activitats”. Així mateix, s’ha mostrat a favor d’una transformació important de “Turisme de Barcelona”, per afrontar els nous reptes que té la ciutat avui, “cal reformar els estatuts, integrar més actors i crear noves estratègies que afavoreixen un turisme sostenible que contribueixi al prestigi de la ciutat”. En aquest marc, Colau rebutja qualsevol anunci propagandístic d’un gran esdeveniment per a Barcelona, doncs ha dit, “la ciutat ja té un projecte propi i no cal recórrer a fórmules passades. No descarto que en un futur Barcelona pugui repetir uns Jocs Olímpics, ja tenim les infraestructures, però no cal forçar cap projecte”. Barcelona ha insistit, “és una ciutat agradable per viure i aquesta és la seva gran força per atraure inversió, turisme, talent. Barcelona vol ser una ciutat sostenible, amable, habitable i competitiva i per això el que necessitem és cohesió social per afrontar tots els reptes que tenim al davant”.

Pel que fa a la seguretat, Colau ha defensat un increment ordenat i progressiu dels cossos de la Guàrdia Urbana: durant el seu mandat han ampliat amb 600 agents. L’alcaldessa de Barcelona s’ha mostrat molt crítica amb la Generalitat i Govern de l’Estat als que ha culpat de deixar-los sols en la solució de problemes com el Top Manta. Colau ha reclamat més efectius de Mossos d’Esquadra, més eficàcia en les competències de la Generalitat i ha recordat que per acabar amb aquest tipus de venda il·legal cal abordar amb totes les conseqüències el problema social que hi ha de base.  

Sobre els Esmorzars amb el Comerç de Barcelona
Les dues entitats més representatives del comerç de Barcelona, Barcelona Comerç i Barcelona Oberta, han posat en marxa l’organització del cicle d’Esmorzars amb el Comerç de Barcelona per a conèixer les propostes compromeses en primera persona dels candidats a l’alcaldia la ciutat, entorn de les polítiques relacionades amb el comerç de la ciutat i temes afins. Concretament, els temes a debat seran: la implantació dels BID’s -Business Improvement Districts-, la mobilitat, la promoció turístic-comercial i la seguretat i comerç il·legal.

 • Jaume Collboni al quart Esmorzar amb el comerç organitzat per Barcelona Comerç i Barcelona Oberta | Barcelona Oberta

Jaume Collboni al quart Esmorzar amb el comerç organitzat per Barcelona Comerç i Barcelona Oberta

sevenapp | 20 març 2019
Jaume Collboni anuncia el pla “Barcelona Easy” que incorporarà la supressió de la tassa d’inici d’activitat econòmica

Amb aquesta iniciativa l’Ajuntament deixaria d’ingressar 1M€ però suposaria una clara aposta per potenciar l’activitat econòmica transversal de la ciutat.

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona ha defensat el click&collect i estaria a favor de crear una tassa pel lliurament de domicili.

Barcelona, a 20 de març de 2019.- Jaume Collboni vol atreure la inversió i facilitar l’activitat econòmica a la ciutat de Barcelona. Per aconseguir-ho, ha avançat aquest matí al quart Esmorzar amb el comerç de Barcelona organitzat per Barcelona Comerç i Barcelona Oberta amb la col·laboració de La Vanguardia, el seu Pla Barcelona Easy, que inclou a més de la supressió de la taxa d’inici d’activitat econòmica, canvis legals i de llicències i la revisió dels impositius. “Barcelona Easy és un senyal per les start-ups, els estudiants amb projectes i una via facilitadora de la regeneració del comerç. Si no creem riquesa, no podrem distribuir-la”.

Collboni ha recordat, que el seu partit va ser el primer a fer una aposta decidida pels BID‘s i està convençut que “aquest és el model més adequat perquè el comerç de la ciutat guanyi capacitat per promocionar-se i desenvolupar-se. Barcelona s’ha fet aquests darrers 30 anys amb la col·laboració publico-privada i seria un pecat que l’Ajuntament no aixoplugui una iniciativa com aquesta”.

En relació a la mobilitat, Jaume Collboni s’ha mostrat en contra de la segregació generalitzada de carrils, ha identificat la mobilitat elèctrica individual i el sharing com grans reptes per la ciutat i ha apostat per una ciutat “caminable“, com l’opció més sostenible i saludable. Collboni ha destacat, també, l’efectivitat de les àrees de pacificació del trànsit i ha assegurat no creure en les superilles de despatx, sinó únicament en aquelles que han estat pensades establint una relació amb la morfologia de cada àrea. En relació, també, a la mobilitat, s’ha mostrat a favor de gravar al comerç electrònic, l’ecommerce és una gran oportunitat per la ciutat i pel seu comerç, però cal racionalitzar les pràctiques que porta associades. Cal potenciar els punts de recollida, click and collect, i estem estudiant una taxa per al repartiment a domicili”. Referent la connexió del tramvia de la Diagonal, el candidat del PSC ha insistit en el posicionament a favor del seu partit, sempre i quant, ha subratllat, s’estudiï bé per tal de triar l’opció tècnicament i econòmicament més eficient.

Per l’alcaldable del PSC, els grans problemes actuals de Barcelona són la seguretat i la neteja, “Quan això no funciona, la ciutat no va. És imprescindible tornar a parlar de civisme i enviar a tothom el missatge de què a la ciutat existeixen normes i que cal respectar-les. Tot plegat té a veure, també amb la seguretat i per això, cal ampliar els efectius amb 1.000 agents més de Guàrdia Urbana i 400 més de Mossos d’Esquadra”.

Durant aquest esmorzar amb els comerciants, també s’ha fet èmfasis en la promoció turística de Barcelona. Jaume Collboni ha assenyalat que “cal explicar la ciutat a l’exterior prenent com a referència la seva gastronomia, arquitectura, urbanisme, clima,… i també, comerç. Barcelona no és una ciutat per anar a la platja” ha sentenciat i, és per això que proposa recuperar la marca Barcelona, fer que el turisme estigui al servei de la ciutat i no a l’inrevés i organitzar a Barcelona, l’Exposició Universal de 2030.“Tenim el neguit que la ciutat torni a somiar en gran, i aquest esdeveniment és una gran oportunitat que ens ajudarà a revitalitzar espais i a col·locar a Barcelona a l’avantguarda de les ciutats digitals”.

Sobre els Esmorzars amb el Comerç de Barcelona

Les dues entitats més representatives del comerç de Barcelona, Barcelona Comerç i Barcelona Oberta, han posat en marxa l’organització del cicle d’Esmorzars amb el Comerç de Barcelona per a conèixer les propostes compromeses en primera persona dels candidats a l’alcaldia la ciutat, entorn de les polítiques relacionades amb el comerç de la ciutat i temes afins. Concretament, els temes a debat seran: la implantació dels BID‘s –BusinessImprovement Districts-, la mobilitat, la promoció turístic-comercial i la seguretat i comerç il·legal.

És la primera vegada que el comerç de Barcelona – eixos de proximitat i eixos turístics plegats-aposta per un format com aquest per assegurar-se que els seus posicionaments i neguits són recollits directament pels candidats buscant, així, compromisos reals i factibles que permetin establir ponts, reforçar connexions i generar consensos de cara a un objectiu comú: preservar i impulsar el comerç de Barcelona com a un dels principals motors econòmics de la ciutat.

 • LA PROPOSTA DE L’AJUNTAMENT “VIA LAIETANA UN CARRER PEL VEÏNAT” HA SIGUT SENSE CONSENS PREVI POLÍTIC NI VEÏNAL. | Barcelona Oberta

LA PROPOSTA DE L’AJUNTAMENT “VIA LAIETANA UN CARRER PEL VEÏNAT” HA SIGUT SENSE CONSENS PREVI POLÍTIC NI VEÏNAL.

sevenapp | 19 març 2019

PROCÉS PARTICIPATIU “VIA LAIETANA UN CARRER PEL VEÏNAT”

LA PROPOSTA DE L’AJUNTAMENT I CONSEQUENT COMUNICAT, HA SIGUT SENSE CONSENS PREVI  POLÍTIC NI VEÏNAL.

Davant la sessió de retorn que es va dur a terme ahir sobre el procés participatiu “Via Laietana, un carrer pel veïnat” el president de l’Associació de Veïns i Comerciants de la Via Laietana, Sr David González Deltell vol comunicar que s’ha constatat que l’Ajuntament no ha atès a les propostes que s’han plantejat des de l’Associació amb el suport de l’UPC.

Les propostes de l’Ajuntament són totalment sesgades amb gran caire ideològic, imposant la bicicleta per sobre de l’espai als vianants, i no han escoltat ni s’ha arribat a cap consens. 

La proposta de l’Ajuntament pretén imposar un carril bici segregat dins la Via que limita l’espai de voreres i posa en perill els vianants, ja que els carrils bici estan situats a peu de vorera. Per tant, les parades de taxi i bus implicant que els passatgers hagin de sortejar les bicis al pujar i baixar dels vehicles. 

La nostra proposta, basada en estudis de mobilitat i implementats ja en altres ciutats europees, és carril bici de pujada i baixada compartit amb cotxe particular amb limitació de 30km/h. I donar prioritat a l’amplada de les voreres de 4’25m, i al transport públic i taxi amb carril propi a peu de vorera (amb dos de pujada i dos de baixada). Aquesta proposta, recollida al informe tècnic realitzat conjuntament amb l’ETSAB de UPC, no va estar inclosa ni tant sols en el procés participatiu i per tant no es va poder mesurar el recolzament veïnal real. 

La proposta de L’Ajuntament de voreres de 3’7m és ridícula i ve imposada per un carril bici segregat que deixa en segons terme estudis de mobilitat, altres itineraris possibles i opcions com la que nosaltres proposem, d’un carril 30km/h compartit amb vehicle privat.

A més, L’ajuntament proposa eliminar el gir a Antoni Maura, aspecte que trobem indispensable pels visitants i pel comerç de la Via Laietana i el seus voltants. L’aïllament del vehicle privat repercutirà en el comerç del centre que es veurà afectat.

Es per això, que volem manifestar el nostre total desacord a aquestes propostes que d’un principi durant tot el procés han imposat la bicicleta, han desatès altres alternatives i no han permès que altres propostes com la nostre fossin valorades ni estudiades per la resta de veïns i comerciants participants. 

 • L’Associació d’Amics i Comerciants de la plaça Reial ha començat les celebracions del seu 20 aniversari | Barcelona Oberta

L’Associació d’Amics i Comerciants de la plaça Reial ha començat les celebracions del seu 20 aniversari

sevenapp | 6 març 2019

L’Associació d’Amics i Comerciants de la plaça Reial ha començat les celebracions del seu 20 aniversari amb l’exposició ‘Línia de fuga’ per transmetre els seus valors culturals i socials a la comunitat local.

En un acte aquest dimarts, el president a l’associació, Enric Gimeno, ha dit que en 20 anys han canviat moltes coses: “Hem afrontat problemes que hagués estat impossible solucionar per separat. Ens agradaria que els barcelonins ens tinguessin en major consideració “.

La secretària i portaveu de l’associació, Cristina Sampere, ha detallat que l’entitat va néixer el 1999 té com a objectiu promocionar la plaça Reial des d’un punt de vista cultural, cívic i comercial.

“És un punt de trobada per a totes les persones, comerços i entitats que viuen, treballen o desenvolupen la seva activitat a la plaça Reial, així com un promotor d’agitació cultural de la plaça i el seu entorn”, ha destacat Sempere.

Així mateix, ha explicat que l’exposició vol mostrar la “visió global” de l’associació i, alhora, ser una declaració d’intencions del seu afany per crear sinergies i complicitats amb els actors culturals i socials de la ciutat.

‘Línia de Fuga’ es tracta d’una exposició fotogràfica a l’aire lliure, que estarà a la plaça del 5 al 25 de març a la plaça Reial, en un projecte d’Oak Stories, la Fundació Setba i l’Associació d’Amics i Comerciants de la plaça Reial amb el suport de l’Ajuntament.

El projecte fotogràfic relaciona i contextualitza persones migrants, refugiades i sol·licitants d’asil a Barcelona, ​​i ho fa narrant la història de 10 d’aquests nouvinguts que viuen a la ciutat.

L’entitat ha recordat que programa anualment més de 150 activitats d’educació, culturals, musicals, esportives, gastronòmiques i infantils per a tots els públics a la plaça, i amb motiu del seu 20è aniversari, ha intensificat la seva programació.

La directora de Comerç de la Generalitat, Muntsa Vilalta, ha assegurat que l’associació és un referent a la ciutat en l’àmbit comercial, cultural i social, i el regidor de Comerç, Agustí Colom, ha destacat el comerç com a “cohesionador social”.

 • José Bou al Esmorçar de debat amb el comerç | Barcelona Oberta

José Bou al Esmorçar de debat amb el comerç

sevenapp | 5 febrer 2019

Bou s’ha mostrat a favor d’aplicar una taxa per gravar i regular la logística que genera el comerç on line a la ciutat.

El candidat ha anunciat que retiraria els carrils bici a Barcelona i donaria prioritat al vehicle privat.

Segons el candidat del PP a l’alcaldia, Josep Bou i Vila, “Barcelona té una imatge anàrquica i ha de tornar a ser un gran aparador de negoci i comercial”. L’alcaldable ha defensat que en el supòsit que guanyés les eleccions, apostaria per aquelles decisions que anessin en la línia de promocionar la ciutat i fer créixer l’economia de Barcelona, per a generar llocs de treball. En aquest sentit, ha recolzat al sector comerç en “la implantació dels BIDs en aquelles zones comercials on calgui, ara bé, no estic d’acord en el seu finançament amb impostos, cal inversió privada.”

En matèria de seguretat i comerç il·legal, la proposta de solució de Josep Bou ha estat molt clara: “cal voluntat política per part del Consistori; muntaria una unitat extra de la guàrdia urbana ben preparada, amb capacitat per actuar i desallotjar els manters.”Segons Bou, si projectem una imatge de ciutat seriosa, s’acabaria amb l’efecte crida dels manters i s’erradicaria el problema.

Pel que fa a la mobilitat, el candidat del PP, igual que Manel Valls, ha deixat clar que el tramvia per la Diagonal no és una prioritat, tot i que sí que considera necessari agilitzar la mobilitat. La solució que proposa és un vehicle articulat amb molta freqüència de pas: “La connexió ha de ser un 10”. Bou ha incidit en què en un passat, els tramvies havien ocasionat molts accidents a Barcelona, que hi ha un excés de carrils bici que no tenen sentit i que caldria retirar, per donar prioritat al vehicle privat. Bou ha estat contundent en la necessitat d’aplicació d’una taxa com a instrument de regulació de l’augment dels desplaçaments de la ciutat derivats de l’auge del comerç on line.

Finalment, respecte a la problemàtica dels taxistes, Josep Bou ha defensat que “el futur ha d’estar obert a les noves tecnologies, no pot ser que arribi el MWC i que no tinguem Uber ni Cabify a Barcelona: han de poder conviure tots els sistemes de transport.” Així mateix, malgrat defensar el dret de manifestar-se, considera que els taxistes no poden col·lapsar la ciutat, la vía pública és de tots i l’han de respectar.

Sobre els Esmorzars amb el Comerç de Barcelona

Les dues entitats més representatives del comerç de Barcelona, Barcelona Comerç i Barcelona Oberta, han posat en marxa l’organització del cicled’Esmorzars amb el Comerç de Barcelona per a conèixer les propostes compromeses en primera persona dels candidats a l’alcaldia la ciutat, entorn de les polítiques relacionades amb el comerç de la ciutat i temes afins. Concretament, els temes a debat seran: la implantació dels BID’s –Business Improvement Districts-, la mobilitat, la promoció turístic-comercial i la seguretat i comerç il·legal.

És la primera vegada que el comerç de Barcelona – eixos de proximitat i eixos turístics plegats-aposta per un format com aquest per assegurar-se que els seus posicionaments i neguits són recollits directament pels candidats buscant, així, compromisos reals i factibles que permetin establir ponts, reforçar connexions i generar consensos de cara a un objectiu comú: preservar i impulsar el comerç de Barcelona com a un dels principals motors econòmics de la ciutat.

 • Ernest Maragall al Esmorçar de debat amb el comerç | Barcelona Oberta

Ernest Maragall al Esmorçar de debat amb el comerç

sevenapp | 5 febrer 2019

Barcelona Comerç i Barcelona Oberta han convidat avui a presidir el seu tercer Esmorzar de debat amb el comerç de Barcelona al Sr. Ernest Maragall, alcaldable del partit Esquerra Republicana de
Catalunya (ERC). El candidat ha conversat amb els comerciants donant respostes
neutres i conciliadores, amb visió i projecció global de ciutat.
En el seu discurs introductori ha proclamat als comerciants el seu interès per evitar
que “Barcelona sigui una ciutat franquícia: aquests formats comercials no
poden expulsar, ni substituir, ni condicionar el comerç de proximitat que és el
que realment defineix la ciutat.” Segons Maragall, “Barcelona necessita
complicitat i iniciativa política” per tirar endavant projectes com els Apeus, “un
instrument -ha dit- indiscutible i bastant urgent a desenvolupar.”
Pel que fa a la mobilitat, el representant del partit ha defensat tota decisió que
afavoreixi el medi ambient i la sostenibilitat, i s'ha mostrat partidari de la bicicleta com
a vehicle àgil, que ocupa poc espai, còmode, no contaminant, en línia amb l’evolució
cap a una ciutat més sostenible. “El centre de Barcelona està molt ben
comunicat” segons el candidat, i no veu necessari afavorir al vehicle privat per
recuperar més barcelonins. Respecte al debat sobre el tramvia de Barcelona,
Maragall s’ha mostrat esquiu, i ha expressat la voluntat total d’analitzar bé
l’eficiència, la necessitat real, la funcionalitat, la inversió,… i no ho ha valorat com a
acció immediata. Respecte a la problemàtica dels taxis, Maragall ha desaprovat
l’acord a què ha arribat el Conseller Calvet amb el sector, i ha dit que s’han
incomplert responsabilitats per part de l’Autoritat Metropolitana de Barcelona (ATMB),
presidida per Colau, com per part del govern, que hauria d’haver actuat tots aquests anys en la línia de modernitzar el sector del taxi per no deixar que es convertís en un
oligopoli, que ha generat condicions laborals desfavorables i un segon mercat de
revenda de llicències. “La gestió o inacció d’aquest servei públic ha acabat
creant el pitjor escenari possible.” La solució, segons el candidat, passa per
canvis en la regulació i control dels taxis i dels VTC, per a garantir drets dels usuaris
i dels conductors.
En matèria de promoció turística de la ciutat, Maragall ha assenyalat que cal
replantejar el turisme: “no cal quantitat, sinó qualitat.” L’alcaldable vol gestionar
amb interès de la ciutat, i ha afirmat que “la pura promoció quantitativa del
turisme a Barcelona no té sentit”; és per això que proposa focalitzar la promoció
de la ciutat entre col·lectius concrets i promoure Barcelona com a destí de turisme
cultural, esportiu, tecnològic i científic, entre altres. L’alcaldable està convençut que
per abordar el fenomen turístic a la ciutat “no cal adoptar una actitud prohibitiva,
sinó gestionar la qualitat del turisme que volem a la ciutat. Tampoc és lògic
treballar per atreure visitants de més poder adquisitiu quan els beneficis no
arriben a la ciutadania”. Maragall creu que actualment la taxa turística no està
revertint en prou millores per als barcelonins i per això aposta per un increment
d’aquest tribut i una nova distribució que solucioni aquesta situació.
Respecte a la seguretat i comerç il·legal, Ernest Maragall s’ha mostrat contundent al
dir que “qui garanteixi la solució del problema del top manta menteix” perquè és
un problema d’una gran complexitat social, estructural i global. Cal autoritat
democràtica per garantir l’ordre a l’espai públic però no hi ha una solució única:
“hem de treballar la integració social i hem de generar nous hàbits de civisme
entre els ciutadans.”
Finalment, Ernest Maragall ha dit que el lema de la seva campanya és “Educació i
cultura” i ha posat èmfasi en la voluntat del seu govern en fer que els joves eduquin
a la gent gran, i en incentivar a la societat a sortir del victimisme i a ser proactius i
protagonistes.

Sobre els Esmorzars amb el Comerç de Barcelona
Les dues entitats més representatives del comerç de Barcelona, Barcelona Comerç i
Barcelona Oberta, han posat en marxa l’organització del cicle d’Esmorzars amb el Comerç
de Barcelona per a conèixer les propostes compromeses en primera persona dels
candidats a l’alcaldia la ciutat, entorn de les polítiques relacionades amb el comerç de la
ciutat i temes afins. Concretament, els temes a debat seran: la implantació dels BID’s –
Business Improvement Districts-, la mobilitat, la promoció turístic-comercial i la seguretat i
comerç il·legal.

És la primera vegada que el comerç de Barcelona – eixos de proximitat i eixos turístics
plegats-aposta per un format com aquest per assegurar-se que els seus posicionaments i
neguits són recollits directament pels candidats buscant, així, compromisos reals i factibles
que permetin establir ponts, reforçar connexions i generar consensos de cara a un objectiu
comú: preservar i impulsar el comerç de Barcelona com a un dels principals motors
econòmics de la ciutat.

 • Manifest IV Summit Barcelona Oberta | Barcelona Oberta

Manifest IV Summit Barcelona Oberta

sevenapp | 29 novembre 2018

 MANIFEST

Barcelona Oberta demana visió, planificació i gestió compartida per a impulsar la ciutat

La Barcelona que volem ha d’aspirar a ser el millor lloc on viure, invertir i desenvolupar el talent i les idees. 

La Barcelona que volem ha de recuperar la confiança en el sector públic i en especial amb el nostre consistori.

La Barcelona que volem ha d’apostar per un turisme de qualitat i respectuós que valori i impulsi la oferta comercial cultural i gastronòmica, 

La Barcelona que volem ha de tenir la cultura com el seu eix vertebrador.

La Barcelona que volem ha d’apostar per la gestió compartida a través dels BID’s.

La classe política viu una situació de falta de credibilitat que no es pot permetre Barcelona. Apel·lem a la cooperació entre tots els actors de la ciutat, públics i privats a creure en les empreses i els seus empresaris, a tornar a donar protagonisme a l’economia productiva capaç de generar ocupació i benestar social. El empresaris som part de la solució no del problema. 

Parlem molt de la col·laboració publico-privada, però també és important la cooperació empresarial.

A fi de poder ser ambiciosos en el desplegament de projectes comuns com: 

1.Estratègia i promoció. 

2.Digitalització: smartcity. 

3.Gestió del Nadal.

4.Comerç i cultura.

5.Implantació BID’s.

6.Urbanisme i planejament comercial.

7.Gestió de l’espai públic: mobilitat, comerç legal i seguretat.

8.Formació Contínua.

9.Ordenació i legislació del sector.

En aquests Summit comptem amb representats polítics, però avui excepcionalment, tenim els candidats a la presidència de la Cambra en les properes eleccions. 

Per això creiem que és el millor moment per demanar als candidats a la Presidència de la Cambra, que liderin, tenint en compte a tot el sector empresarial i les administracions, la creació d’UN CONSORCI DE PROMOCIÓ COMERCIAL DE BARCELONA. Un instrument no només de col·laboració público-privada sinó també de cooperació entre tots els actors de la ciutat. 

Proposta feta amb respecte i humilitat a fi de construir un nou paradigma de complicitat i de recuperació de confiança entre tots els actors públics i privats de la ciutat. 

Barcelona, 28 de novembre de 2018.

Més sobre Barcelona Oberta

Barcelona Oberta és la unió de 19 eixos comercials turístics que comparteixen una visió del paper econòmic i social del retail de proximitat, i representen el turisme de compres. Formen part de Barcelona Oberta: 

Associació comerciants del carrer Pelai, Plaça Universitat i Rodalies

Federació d’associacions de Barna Centre 

Associació Rambla Catalunya i Travessers

Associació Amics del Passeig de Gràcia

Associació Fundació El Molino FEM

Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla i Plaça Catalunya

Associació Comerciants i empresaris Gaixample

Associació de comerciants Born Comerç

Agrupació de comerciants i industrials de Barceloneta – ACIB

Associació comerciants Gaudí Shopping

Associació de Comerciants Via Laietana

Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial

Associació de Comerciants l’Illa Diagonal

Eix Comercial Les Glòries

Associació Diagonal Barcelona

Associació de Comerciants FEM Raval

Barnaport

Associació Front Marítim Barceloneta

Eix Comercial Sagrada FamíliaMani

 • El Programa de Comerç Minorista subvenciona 14 projectes dels eixos comercials de Barcelona Oberta | Barcelona Oberta

El Programa de Comerç Minorista subvenciona 14 projectes dels eixos comercials de Barcelona Oberta

sevenapp | 22 novembre 2018

La Cambra de Comerç de Barcelona, a través del Programa de Comerç Minorista, ha destinat més de 150.000 euros a 14 eixos comercials de Barcelona Oberta, per a impulsar projectes de promoció, innovació, dinamització, estratègia i digitalització.

Barcelona, a 22 de novembre de 2018. – El Programa de Comerç Minorista 2018 de la Cambra de Comerç de Barcelona -cofinançat per la Secretaria de Estado de Comercio del Ministeri d’ Indústria, Comerç i Turisme, i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea-, té com a objectiu contribuir a la professionalització i la innovació del sector. D’un treball conjunt amb Barcelona Oberta, 14 eixos comercials han accedit a aquesta línia d’ajuts que els ha permès posar en marxa projectes de promoció nacional i internacional, implementació de noves tecnologies, anàlisi i big data, digitalització, eines de gestió i dinamització. 

Així, per exemple, l’Associació de Veïns i Comerciants de la Plaça Reial ha dut a terme la campanya “Reialitza’t”, per a difondre mitjançant càpsules audiovisuals l’autenticitat dels seus establiments a residents i al turisme internacional. La Rambla Catalunya i el carrer Pelai i Rodalies han posat en marxa sistemes d’estudi i anàlisi dels fluxos de visitants dels seus eixos comercials; el Born ha avançat en la professionalització del barri, treballant en la creació d’un BID/APEU i en la definició d’un pla de màrqueting i comunicació. La Via Laietana, per la seva banda, ha implementat materials de comunicació dirigits tant al client local com al client internacional; des de la Diagonal, han creat una APP per a fidelitzar consumidors locals i visitants; Gaudí Shopping ha posat en marxa un sistema de Wifi a la seva zona, i altres eixos comercials han pogut implementar projectes de digitalització, com l’Associació de Veïns i Comerciants de la Rambla, que ha creat un portal d’ofertes comercials pels seus membres, o Gaixample, associació que ha promogut el foment de la presència digital del comerç associat, entre d’altres. 

En total, la Cambra de Comerç a través del Programa de Comerç ha contribuït amb un finançament directe a aquests 14 eixos per valor de 152.950 euros. El president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, agraeix a la Cambra de Comerç el seu suport que en el context actual “és clau per a preservar i potenciar el comerç autòcton de la ciutat, per a promocionar-lo i dotar-lo d’eines de digitalització que ens ajudin a millorar la competitivitat”.

Més sobre Barcelona Oberta

Barcelona Oberta és la unió de 19 eixos comercials turístics que comparteixen una visió del paper econòmic i social del retail de proximitat, i representen el turisme de compres. Formen part de Barcelona Oberta: 

Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla i Plaça Catalunya

Associació de Comerciants Fem Raval! 

Associació de Comerciants del Port – Barnaport 

Federació Associacions Barnacentre

Associació Pelai Centre i Rodalies 

Associació Amics de la Rambla

Associació Amics del Passeig de Gràcia

Fundació el Molino (FEM)

Associació comerciants i empresaris Gaixample

Associació de Comerciants del Born Comerç

Associació de Comerciants Via Laietana

Agrupació de comerciants i industrials de la Barceloneta

Associació de Comerciants Gaudí Shopping

Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial

Associació de Comerciants l’Illa Diagonal

Eix Comercial Les Glòries

Associació Diagonal Barcelona

Associació Front Marítim – Barceloneta 

Eix Comercial Sagrada Família

Captura de pantalla 2018-11-22 a las 10.20.10

 

 • IV SUMMIT BARCELONA OBERTA | Barcelona Oberta

IV SUMMIT BARCELONA OBERTA

sevenapp | 14 novembre 2018

PROGRAMA

08:45h
Arribada i acreditacions
09:15h
Benvinguda, a càrrec del Sr. Gabriel Jené, President de Barcelona Oberta.
09:20h

Parlaments Inaugurals
Sra. Muntsa Vilalta, Directora General de Comerç de la Generalitat de Catalunya i Directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM).

Sr. Agustí Colom, Regidor de Turisme, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona.

09:40h
Presentació del IV Summit, a càrrec de la Sra. Eva Arderius, periodista i directora del programa Bàsics de Betevé.
09:45h

Taula d’Oportunitats per a Barcelona
Sra. Marian Muro, Directora General de Grup Julià.
Sr. Fermín Villar, President d’Amics de La Rambla i Portaveu de la Plataforma d’Afectats pel Top Manta.
Sr. Juan Carlos Iglesias, Director de Grup Iglesias.
Sr. Pau Guardans, President de Barcelona Global i President de Único Hotels 
Sr. Juan Juliá, President Axel Hotels i Chairman Board of Directors IGLTA
Sr. Enric Truñó, Exregidor de l’Ajuntament de Barcelona, Comissionat de la Candidatura Barcelona-Pirineu 2022.
Sr. Jose Maria Trenor, Conseller Delegat de Praktik Hotels.

Moderat pel Sr. Enric Sierra, subdirector de www.lavanguardia.com i adjunt a director de La Vanguardia.

11:10h

Debat. El model de Barcelona
Sr. Xavier Bru de Sala, Escriptor i periodista. Director general de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya (1988-1991) i Comissari de l’Exposició Barcelona-Madrid 1898-1998, Sintonies i Distàncies (1997-98). 
Sr. Miquel Molina, Director Adjunt de La Vanguardia, novel·lista i autor d'”Alerta Barcelona” (Ed. Llibres de Vanguardia)

Moderador: Enric Sierra

12:00h

Propostes des de la Fila 0
Sr. Alberto Fernández Díaz, President Grup Municipal PP de Catalunya a Barcelona.
Sr. Jaume Collboni, President Grup Municipal Socialista a Barcelona.
Sr. Alfred Bosch, President Grup Municipal d’ERC a Barcelona.
Sra. Carina Mejías, Presidenta Grup Municipal de Ciutadans a Barcelona.
Excm. Sr. Xavier Trias, President Grup Municipal Demòcrata a Barcelona.

12:15h
Manifest Barcelona Oberta. La Barcelona que volem.
12:30h

Cloenda
M. Hble. Sra. Àngels Chacón, Consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.
Excma. Sra. Ada Colau, Alcaldessa de Barcelona.

 • El Triangle celebra el seu 20é Aniversari | Barcelona Oberta

El Triangle celebra el seu 20é Aniversari

sevenapp | 7 novembre 2018

El centre comercial El Triangle situat a la Plaça de Catalunya de Barcelona, celebrarà el seu 20è aniversari, amb diverses activitats durant tot el mes de novembre i un concert amb Sidonie, Gertrudis i artista convidat

El centre comercial El Triangle, situat en un emplaçament històric – entre el carrer Pelai, les Rambles i Plaça Catalunya – està d’Aniversari. El Triangle celebra  20 anys al servei de Barcelona, ​​amb més de 150 milions de visitants, procedents de més de 120 nacionalitats i per commemorar una data tan important, hem preparat un gran nombre d’activitats que faran les delícies dels ciutadans de Barcelona i dels visitants de la nostra ciutat.

Per celebrar una data tan assenyalada, durant el mes de novembre El Triangle es vesteix de gala i es convertirà en el lloc de referència on es donen cita la llum, la màgia, el millor humor, teatre i música, on també els visitants podran participar en el nostre Panell de Premis i aconseguir regals commemoratius del 20 aniversari

Durant els Dijous, Divendres i Dissabtes del mes de novembre – a partir de les 19 h -, podràs gaudir del millor Humor de la mà d’Enric Company, Toni Cano i Xavier Dentell, del millor teatre d’improvisació amb la companyia Impro Show, i de la millor màgia de la mà de Toni de las Heras – Premi Nacional de màgia -, on et presenta en exclusiva el seu espectacle “MAGICUM”.

Com a fi de festa, volem convidar-te a gaudir de la millor música, amb un Gran Concert Gratuït – proper 30 de Novembre a les 18:30 h – on tres dels millors grups del panorama musical, ens faran canta, ballar i passar una tarda inoblidable. El contagiós ritme de Gertrudis, l’atreviment de Sidonie i un artista sorpresa ens acompanyaran en aquesta gran festa, on EL TRIANGLE festeja 20 anys al servei de Barcelona.

Més informació fes click aquí.

 • Estudi: “L’anàlisi del comerç a Barcelona: físic i on-line” | Barcelona Oberta

Estudi: “L’anàlisi del comerç a Barcelona: físic i on-line”

sevenapp | 23 octubre 2018

Barcelona Oberta proposa recomanacions de mobilitat, ordenació i promoció per afrontar la transformació digital dels eixos comercials de la ciutat

Facilitat d’accés a les ciutats, ampliació d’horaris comercials, implementació dels BID’s i click&collect es presenten com a propostes clau per afrontar els grans reptes del comerç en el context actual de convivència d’online i off line.  Barcelona necessita atraure compradors no residents (àrea metropolitana, turistes, excursionistes, negocis, etc.) per preservar el model comercial, especialment en producte no quotidià.

Aquesta és una de les grans conclusions que s’extreuen de l’estudi que Barcelona Oberta ha encarregat a RBD Consulting Group i que et pots descarregar aquí.

També tens a la teva disposició la presentació executiva del estudi fent clic aquí.

 • Sessió formativa: El turisme de compres | Barcelona Oberta

Sessió formativa: El turisme de compres

sevenapp | 16 octubre 2018

Les sessions de Barcelona Oberta les dirigim als gerents dels Eixos Comercials

de la nostra associació.

Les sessions formatives volen ser inspiradores i/o catalitzadors de noves

accions i miren d’aportar informació actualitzada i contingut pràctic tant en retail

com en dinamització del territori i els seus establiments.

Sessió formativa: El turisme de compres – com gestionar la oportunitat en una zona

turística. Posicionament del territori i de la seva oferta

Dilluns 12 Novembre

9.30 a 10.30h (arribada 9.15h)

Borja Castresana – Soci Fundador i CEO de BuyAway

www.buyaway.es

BuyAway és la primera agencia de turisme de compres dedicada en exclusiva

a maximitzar el potencial de vendes turístiques. Experts en turisme, marketing i

retail. L’objectiu de BuyAway es atraure tràffic a les botigues, impactar les

vendes del comerç i preparar les marques i al comerç per posicionar-se en el

sector turístic. L’equip fundador de BuyAway combina més de 20 anys

d’experiència gestionant marketing, retail i gestió turística.

Reserva la teva plaça al projectes@barcelonaoberta.cat

Lloc: Cambra de Comerç de Barcelona

Avinguda Diagona, 452 08006 Barcelona

Captura de pantalla 2018-10-16 a las 16.18.56

 • Sessió formativa: Buscant idees per atraure clients | Barcelona Oberta

Sessió formativa: Buscant idees per atraure clients

sevenapp | 16 octubre 2018

Les sessions de Barcelona Oberta les dirigim als gerents dels Eixos Comercials

de la nostra associació.

Les sessions formatives volen ser inspiradores i/o catalitzadors de noves

accions i miren d’aportar informació actualitzada i contingut pràctic tant en retail

com en dinamització del territori i els seus establiments.

Sessió formativa: Buscant idees per atraure clients

Dilluns 5 Novembre

9.15h a 11h (arribada 9h)

Albert Vinyals– Professor de Psicologia del Consum i expert en creativitat a

ESCODI

Part 1

• Anàlisi dels factors psicològics que fan que consumim

• Aprendre a observar els comportaments dels consumidors

Part 2

• Taller de creativitat on explorar els nostres recursos creatius, per a

treure noves idees aplicables al comerç i als eixos comercials

• Posar en comú les diferents idees extretes

Reserva la teva plaça al mail projectes@barcelonaoberta.cat

Lloc: Cambra de Comerç de Barcelona

Avinguda Diagona, 452 08006 Barcelona

Captura de pantalla 2018-10-16 a las 16.18.56

 • Sessió formativa: Aspectes estratègics de la direcció i liderat d’associació d’establiments comercials | Barcelona Oberta

Sessió formativa: Aspectes estratègics de la direcció i liderat d’associació d’establiments comercials

sevenapp | 16 octubre 2018

Les sessions de Barcelona Oberta les dirigim als gerents dels Eixos Comercials

de la nostra associació.

Les sessions formatives volen ser inspiradores i/o catalitzadors de noves

accions i miren d’aportar informació actualitzada i contingut pràctic tant en retail

com en dinamització del territori i els seus establiments.

Sessió formativa:

Aspectes estratègics de la direcció i liderat d’associació d’establiments

comercials

Dilluns 29 d’Octubre

9.30 a 13.30h (arribada a les 9.15)

– Núria Beltran – Directora d’ESCODI (Escola Superior de Comerç i Distribució

de Barcelona)

Quin és el paper d’una Associació i els factors clau per al seu èxit

• Entendre l’entorn

• Entendre el que passa dins de l’Associació

• Les relacions personals, el lideratge i la gestió

• Establir clarament la missió i els objectius de l’Associació

Com potenciar el paper d’una Associació: les relacions externes

• Les relacions amb els mitjans de comunicació

• Les relacions amb l’Administració i amb altres entitats

Les característiques comuns dels projectes exitosos

Part 2

Què fa bona una botiga o un eix comercial?

– Núria Beltran – Directora Gerent d’ESCODI (Escola Superior de Comerç i

Distribució de Barcelona)

• Canvis en l’entorn del comerç: oportunitats, reptes i falsos tòpics

• Factors d’atracció: canvis en els estils de vida i en l’entorn dels clients

• Què fa bona una botiga (i un eix comercial)

• Algunes reflexions sobre el comerç electrònic i la omnicanalitat

Reserva la teva plaça al mailprojectes@barcelonaoberta.cat

Lloc: Cambra de Comerç de Barcelona

Avinguda Diagona, 452 08006 Barcelona

Captura de pantalla 2018-10-16 a las 16.18.56

 • Sessió formativa “Dinamització i posicionament” | Barcelona Oberta

Sessió formativa “Dinamització i posicionament”

sevenapp | 16 octubre 2018

Les sessions de Barcelona Oberta les dirigim als gerents dels Eixos Comercials

de la nostra associació.

Les sessions formatives volen ser inspiradores i/o catalitzadors de noves

accions i miren d’aportar informació actualitzada i contingut pràctic tant en retail

com en dinamització del territori i els seus establiments.

SESSIÓ FORMATIVA DINAMITZACIÓ I POSICIONAMENT

Dilluns 22 d’Octubre

9.15 a 11h (arribada 9h)

Models per la dinamització i el posicionament del territori

–Afra Quintanas – Consultora revitalització urbana i innovació

www.afraquintanas.com/

•Competències d’un BID (Business Improvement District) i d’un

TIDTourism Improvement Districts)

•Serveis, impacte i àrees d’actuació

•Anàlisi d’estudis de cas internacionals

Workshop en comunicació: com donar a conèixer la meva associació i

construir relacions fidels amb els meus associats

– Elvira Garcia – Agencia Setting

www.agenciasetting.com/

•Comunicació interna: als meus associats i partners

•Comunicació externa: des del públic objectiu fins als mitjans

•Estudis de cas i taller obert

Reserva la teva plaça al mailprojectes@barcelonaoberta.cat

Lloc: Cambra de Comerç de Barcelona

Avinguda Diagona, 452 08006 Barcelona

Captura de pantalla 2018-10-16 a las 16.18.56

 • Presentació estudi: Anàlisi del comerç de Barcelona, físic i online | Barcelona Oberta

Presentació estudi: Anàlisi del comerç de Barcelona, físic i online

sevenapp | 16 octubre 2018

El pròxim 23 d’Octubre al Palau Robert analitzarem l’estat del comerç de Barcelona, tant en línia com físic.

“Existeix un risc real de tancament de negocis i pèrdua d’ocupació a Barcelona?”

 

Programa:

 • 10:00h Benvinguda i presentació, Sr. Gabriel Jené, president de Barcelona Oberta. 

 • 10:10h Introducció a l’estudi: Sr, Agustí Colom, regidor d’Ocupació, Empresa i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona.

 • 10:20h Presentació de l’estudi, a càrrec de Roger Gaspa, soci-director de RBD Consulting Group

 • 10:40h Recomanacions per part de Barcelona Oberta, Sr. Gabriel Jené. 

 • 10:50h Tancament Sra. Muntsa Vilalta, directora general de Comerç i directora del CCAM de la Generalitat de Catalunya. 

 • 11:00h Torn obert a periodistes. 

 • 11:15h Cloenda i copa de cava.

  Inscripcions
 • Festa del Roser: Agenda d’activitats. | Barcelona Oberta

Festa del Roser: Agenda d’activitats.

sevenapp | 30 setembre 2018

Una de les intencions amb la que Amics de La Rambla organitza la Festa del Roser, és donar a conèixer el nostre patrimoni arquitectònic i cultural. Les visites guiades i les jornades de portes obertes són una de les millors oportunitats per descobrir La Rambla i alguns dels seus edificis i institucions més emblemàtics.

Totes les activitats són gratuïtes però la majoria de les activitats tenen places limitades per qüestions d’aforament.

Visita a les instal·lacions de l’Aquàrium de Barcelona
Moll d’Espanya del Port Vell, s/n
Dissabte 6 i diumenge 7 a les 16 h
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40 de dilluns a divendres de 10 a 14 h)

Descomptes en l’entrada a l’Aquàrium de Barcelona
Moll d’Espanya del Port Vell, s/n
Dissabte 6 i diumenge 7
4 € de descompte sobre el preu de l’entrada

Arts Santa Mònica
La Rambla, 7
“Mirall de Paper”
“Natural / Artificial”
“auto-màtic” Fins el 7/10
De dimarts a dissabtes d’11 a 21 h. Diumenges i festius d’11 a 17 h.
Entrada Gratuïta

Visites guiades al Gran Teatre del Liceu
La Rambla, 51-59.
Diumenge, 7 d’octubre a les 11 h
Places limitades a 25 persones
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40 de dilluns a divendres de 10 a 14 h)

Viatges gratuïts amb “Las Golondrinas”
Del 6 al 11 d’octubre fins que les entrades estiguin exhaurides
(25 places a cada sortida).
Barcelona Port 40’: A les 11;15 h, 12:15 h, 13:15 h, 15:15 h i 16:15 h
Barcelona Mar 1h30’: A les 11:30 h, 12:30 h, 13:30 h i 15:30 h
Per causes meteorològiques el servei es pot veure alterat.
Recollida d’invitacions a les taquilles de “Las Golondrinas” portant una flor comprada a La Rambla (els menors de 10 anys poden portar la flor dibuixada). Amb les flors entregades es farà un gran tapís de flors al Port Vell.

Monument de Colom
Portal de la Pau
Entrada gratuïta per a les Rosers el diumenge 7 d’octubre.
Promoció 2×1 en la visita al Mirador de Colom + degustació de vi o cava. Del 5 a l’11 d’octubre

Entrades pel Museu de Cera de Barcelona
Passatge de la Banca, 7
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40 de dilluns a divendres de 10 a 14 h)

Museu Marítim de Barcelona
Av. Drassanes, s/n
Planetari Familiar
Diumenge, 7 d’octubre a les 11:30 h
Places limitades a 30 persones.
Cal inscripció prèvia (93 317 29 40 de dilluns a divendres de 10 a 14 h)

Visites al Palau Güell
Nou de la Rambla, 3-5
Dissabte, 6 d’octubre
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40 de dilluns a divendres de 10 a 14 h)

Visita guiada al Palau Moja
Portaferrissa, 1
Dissabte, 6 d’octubre a les 17 h
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40 de dilluns a divendres de 10 a 14 h)

Visita guiada a la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona
La Rambla, 115
Dimarts, 9 d’octubre a les 16 h i a les 17:30 h.
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40 de dilluns a divendres de 10 a 14 h)

Teatre Poliorama
La Rambla, 115
“Maremar” de Dagoll Dagom
Entrada gratuïta per a les Rosers. Dies 6 i 7 d’ octubre.
Aforament limitat. És imprescindible fer la reserva amb antelació. Telèfon. 93.3177599

La Virreina Centre de la Imatge
La Rambla, 99
“En vano. Mar Arza”
De dimarts a diumenge y festius de 12 a 20 h
Entrada Gratuïta

Organitza: Amics de La Rambla

 • Jornada “Actitud dels empresaris del retail davant la transformació digital” | Barcelona Oberta

Jornada “Actitud dels empresaris del retail davant la transformació digital”

sevenapp | 27 setembre 2018

Actitud dels empresaris del retail davant la transformació digital

Divendres, 5 d’octubre de 2018· 9.00 h

Programa

9.00 h – Inscripció – Cafè

9.30 h – Obertura
Muntsa Vilalta, directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya
Bernat Morales, director de Relacions Externes de Mercadona Catalunya
Francisco Longo, director general adjunt d’ESADE

10.00 h – Presentació de l’estudi “Actituds del retail davant del canvi digital”
Josep Francesc Valls, catedràtic de Màrqueting d’ESADE-URL

10.45 h – Col·loqui

11.00 h – “On i com innovar als serveis”
Moderador: Jaume Angerri, soci-director d’Angerri Consultors
Ricardo Ruiz, director general de Shoppiday i inversor start-ups

11.40 h – “Tot online?Tot presencial?”
César Velencoso, director de Consumer Insights de Kantar Worldpanel

12.20 h – “Estris per al canvi”
Moderador: Oriol Alcoba, director general d’ESADECREAPOLIS
María Segarra, sòcia-directora de Intueri
Roger Gaspa, soci-director de RBD Consulting Group
Gabriel Izard, professor de Màrketing i Distribució de la UAB
Joaquim Deulofeu, soci-director de Calidad de Servicios Empresariales

13.00 h – Col·loqui

13.15 h – Clausura

Muntsa Vilalta, directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya
Bernat Morales, director de Relacions Externes de Mercadona Catalunya, Josep Francesc Valls, catedràtic de Màrqueting ESADE-URL

Inscrpcions aquí.

unnamed

 • Gala lliurament IV Premis Talent | Barcelona Oberta

Gala lliurament IV Premis Talent

sevenapp | 2 juliol 2018

La Nit del Talent lliurarà els premis a nous creadors, aquest dimecres.

Es guardonaran set categories: Disseny 2D i 3D, Alimentació saludable, Comerç, Medi Ambient, Mobilitat i Turisme.
També es reconeixerà amb Premis d’Honor al millor mecenes i al millor projecte solidari.
El lliurament dels Premis Talent convocats per la Welcome Talent Society serà aquest dimecres, 4 de juliol, a les vuit del vespre, en el decurs d’una gala – sopar solidari patrocinada per Grup Ametller Origen als jardins de Sant Pau Recinte Modernista (carrer Sant Antoni Maria Claret, 167. Barcelona).

L’objectiu d’aquesta Nit del Talent, presentada pel cantant islandès Halldór Mar Katalonski i el periodista i escriptor Albert Torras, i que es presenta carregada de sorpreses, és convertir-la en un espai de trobada i networking de creadors, patrocinadors, mecenes, món acadèmic, autoritats i professionals que estimuli les idees creatives i posi en valor la capacitat d’iniciativa i la emprenedoria dels catalans.

En aquesta quarta edició s’atorguen premis per a set categories, amb una dotació econòmica de 2.000 euros. Els de Disseny industrial 3D-objecte singular, Disseny gràfic 2D-souvenir i d’Innovació d’Alimentació Saludable-Origen estaven oberts a la lliure concurrència de persones majors de 18 anys. En el cas dels dos premis de disseny les obres presentades s’havien d’inspirar en l’obra de Lluís Domènech i Montaner, l’arquitecte autor de l’Hospital de Sant Pau modernista.
En canvi, els altres quatre premis -Comerç, Medi Ambient, Mobilitat i Turisme- han estat adjudicats pels respectius jurats d’entre una llista de candidats proposats per experts de cadascun dels sectors.
També rebran premi diverses personalitats en reconeixement a la seva trajectòria professional en cadascuna d’aquestes set categories.
A més, s’atorgaran dos premis d’honor per homenatjar al millor mecenes i al millor projecte solidari.
Tots els premiats rebran a més una escultura dissenyada per l’artista Helena Agustí Maragall que evoca l’empremta modernista de Barcelona.
Els premis compten amb el patrocini de Generalitat de Catalunya, Agència Catalana de Turisme, Diputació de Barcelona, Ferrocarrils de la Generalitat, Ametller Origen, Barcelona Oberta, Recinte Modernista Sant Pau, Fundació Melchor Colet, Dinners that Matter i diari ARA.

Amb aquests guardons es vol establir unes sinergies molt necessàries per a Barcelona i Catalunya, per vincular els projectes d’èxit, fomentar el debat acadèmic, aconseguir suport per a projectes innovadors i treballar en línies de mecenatge i reinversió en el nostre talent.
La recaptació de la Nit del Talent va destinada a la Welcome Talent Society per tal de millorar la dotació dels premis en successives edicions i per dur l’exposició La Llum de Catalunya arreu del món després de la seva inauguració a Barcelona i l’actual exhibició a Brussel·les. A més, s’ha obert una línia de micromecenatge a través de Verkami.

Més informació: www.premistalent.barcelona

 • Presentació Reforma Via Laietana | Barcelona Oberta

Presentació Reforma Via Laietana

sevenapp | 25 juny 2018

S’ha iniciat per part de l’Ajuntament, el procés participatiu que portarà a definir el projecte de la reforma integral de la Via Laietana.
Aquest projecte ha d’estar definit i pressupostat abans del final del mandat polític actual per a ser executat en el següent.
L’Ajuntament ha presentat un projecte de reforma de manteniment, que tindrà una afectació directa en el dibuix de la futura Via Laietana, en especial pel que fa a la mobilitat.
Aquesta inversió prevista en “manteniment” de la Via Laietana és de 2.000.000€ i principalment afectarà a les voreres i a la Plaça d’Antoni Maura.
Des de l’Associació de Veïns i Comerciants de la Via Laietana es demana i reclama el màxim consens tant amb veïns, comerciants com grups polítics per tal d’aconseguir que d’una vegada per totes es faci la reforma integral, però que es faci bé.
No hi ha consens de cap tipus en la reforma que vol iniciar l’Ajuntament aquest estiu. Tots els grups polítics amb els que hem parlat ens manifesten estar en contra de fer una actuació a la Via que afecti a com ha de ser el projecte futur i que, a més, es faci una inversió en reforma de voreres quan s’hauran de tornar a fer de nou en la reforma integral.
No s’ha estudiat bé l’impacte en mobilitat i s’està hipotecant la futura Via Laietana amb un projecte predefinit unilateralment pel consistori actual, sense cap estudi previ, sense consens veïnal ni comercial, i sense consens polític.
Aquest no es el camí d’un procés participatiu net ni és el consens màxim que sempre s’ha reclamat des de l’Associació de Veïns i Comerciants de la Via Laietana.
És per això que volem presentar el projecte que hem realitzat conjuntament amb l’UPC (ETSAB Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona) on s’analitza la problemàtica de la Via, proposem possibles solucions i ens alerten dels reptes de la pacificació de la Via que confronta directament amb l’actuació que vol fer l’Ajuntament sense cap tipus de consens i limitant moltíssim les opcions i la definició de la futura Via Laietana.
Per tant, el proper dijous 12 de Juliol de 2018 a les 09:45 hrs. a la sala reservada al Col.legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (Via Laietana nº 39 – Barcelona), on us explicarem en detall el projecte elaborat per a la reforma integral de la Via Laietana.
Cal confirmarl’assistència al e-mail info@veinsicomerciantslaietana.com. Per motius de seguretat del Col.legi d’Enginyers Industrials de Catalunya ens demanen Nom, Cognoms i DNI dels assistents a la presentació i que agrairem ens faciliteu.

 • Premis Talent de Barcelona i Catalunya | Barcelona Oberta

Premis Talent de Barcelona i Catalunya

sevenapp | 18 juny 2018

Arriba la IV edició dels “Premis Talent de Barcelona i Catalunya”.

Iniciativa ciutadana per descobrir, reunir i difondre el millor talent català contemporani.

Esteu preparats i preparades per a demostrar el vostre talent?

Consulteu les bases i el calendari a la web

Amb la col·laboració de Barcelona Oberta.

 • Liceu a la fresca 2018 | Barcelona Oberta

Liceu a la fresca 2018

sevenapp | 14 juny 2018

Places i carrers de centenars de municipis s’ompliran un any més de milers d’espectadors per viure una experiència única: assistir a una òpera en directe des del Liceu i a l’aire lliure. El proper dissabte 16 de Juny a les 22h00 serà el torn de gaudir de Manon Lescaut de Giacomo Puccini .

Podràs gaudir del muntatge a llocs tan emblemàtics com Palau Robert, la Plaça Salvador Seguí i Arc de Triomf.

Giacomo Puccini va obtenir el seu primer gran triomf amb Manon Lescaut estrenada al Teatro Regio de Torí el 1r de febrer de 1893. L’òpera, dividida en quatre actes, està inspirada en la novel·la Histoire du chevalier Des Grieux et de Manon Lescaut de l’abat Prévost i detalla l’ascensió i caiguda de la cortesana Manon.

L’orquestra simfònica i cor del Gran Teatre del Liceu sonarà sota la batuta d’Emmanuel Villaume mentre que Davide Livermore i Giò Forma en signen la direcció d’escena i escenografia. Els tres papers principals recauen sobre la soprano ucraïnesa Liudmyla Monastyrska com a Manon Lescaut, David Bižić, baríton serbi com a Lescaut i Gregory Kunde tenor líric nordamericà com a Renato Des Grieux.

Més info a la web del Gran Teatre del Liceu.

 • Pla d’Acció de Barcelona + Sostenible de Barcelona Oberta | Barcelona Oberta

Pla d’Acció de Barcelona + Sostenible de Barcelona Oberta

sevenapp | 14 maig 2018

El Pla d’acció de Barcelona Oberta per la Sostenibilitat és un extracte del Catàleg de Serveis que l’entitat ofereix a les seves organitzacions membres.

Aquest Catàleg ofereix avantatges i beneficis als establiments comercials que formen part dels eixos comercials associats a Barcelona Oberta. Entre altres aspectes, s’ofereixen serveis i suport en la millora de la sostenibilitat dels establiments comercials a través d’acords amb empreses i organitzacions com Factor Energia i Torrot (sostenibilitat ambiental) i la Xarxa Laboral del Raval (responsabilitat social).

Barcelona Oberta ha apostat des de la seva fundació perquè les seves accions tinguessin la sostenibilitat i la responsabilitat social com a eix vertebrador.

Per aquest motiu s’han cercat acords estables amb empreses i organitzacions que aportin aquest valor a les accions que es fan des de Barcelona Oberta i per extensió als eixos comercials membres de la nostra organització.

Aquest any 2018 hem fet una aposta forta amb el Catàleg de Serveis, que ha de ser una eina bàsica de suport als nostres eixos comercials membres en la seva tasca de captació de nous establiments associats. Tanmateix, el Catàleg de Serveis aposta perquè els establiments comercials avancin en la millora de la seva empremta ambiental i en la seva responsabilitat social.

Per aquest motiu el Pla d’Acció de Sostenibilitat inclou aquells acords amb empreses i organitzacions que aporten aquest valor diferencial i qualitatiu. Un acord que els eixos comercials es poden fer seu i beneficiar-se’n tant com a entitat com els establiments comercials que en són socis.

El Pla d’Acció té com a finalitat aportar recursos útils als eixos comercials membres de Barcelona Oberta per tal que els comerços associats avancin en la sostenibilitat dels seus establiments.

Acord amb FACTOR ENERGIA: establiments més eficients

ReadFiles.ashx

Factor Energia aposta per l’energia verda, la sostenibilitat i l’optimització dels costos destinats per les empreses a l’energia. L’acord inclou avantatges pels establiments comercials que s’adhereixin a FactorEnergia.

  L’acord inclou els següents avantatges pels establiments:

 • Subministrament totalment renovable amb certificat d’energia verda100%

 • Optimització de la potència contractada estudiant el cas concret per adaptar la potència contractada a la que és necessària.

 • Finançament especial per fer canvis a il·luminació LED i bateries de condensació

 • Estudis personalitzats per adaptar les propostes a les necessitat específiques de cada empresa.

  Beneficiant-se de l’acord entre Barcelona Oberta i Factor Energia, a més de contribuir a la millora del medi ambient, els establiments es podran estalviar fins a un 20% de la factura anual en energia.

Acord amb la XARXA LABORAL DEL RAVAL: establiments més compromesos

logo_xarxa_laboral_raval

La Xarxa Laboral del Raval aplega 16 entitats de l’àmbit ocupacional i es constitueix amb l’objectiu d’optimitzar recursos i donar sortida a les personesque volen accedir al món laboral, moltes d’elles perfils amb dificultats d’inserció. Les entitats que formen la Xarxa tenen molts anys d’experiència, ofereixen unservei de garantia i qualitat i posen a disposició una borsa de treball que avarca un ampli ventall de perfils professionals

En aquest sentit, l’acord signat amb Barcelona Oberta vol facilitar la contractació de persones que formen part de la Xarxa Laboral per part dels establiments associats als eixos comercials membres de Barcelona Oberta.

Aquests, es poden beneficiar dels següents acord:

 • Difusió i gestió d’ofertes de feina a través la Xarxa Laboral.

 •  Preselecció de candidats basant-se en els requisits que demana l’empresa.

 • Acompanyament a les persones contractades en el seu procés d’adaptació laboral.

Acord amb la TORROT-MUVING: mobilitat més neta

ext

MUVING proporciona a l’usuari una experiència de mobilitat urbana accessible i pràctica, en la qual ja no es precisa disposar de vehicle propi, ni pagar per alguna cosa que no uses. A més, s’hi afegeix el component importantíssim del respecte per la sostenibilitat i millora de la qualitatde l’aire.

El vehicle elèctric representa la millor solució en la lluita contra la contaminació de l’aire i els seus efectes nocius en la salut, en la reducció de les dificultats del tràfic en les vies urbanes i en la limitació del consum excessiu d’energia. A més, fomenta la cultura sharing: compartint els recursos és com més eficients serem.

L’acord amb Barcelona Oberta ofereix beneficis als establiments comercials associats als eixos comercials membres de la nostra entitat, tant per benefici dels propis comerciants i resta de membres dels comerços, com per aportar un valor afegit als serveis que ofereixen a la seva clientela.

 • Catàleg de serveis
 pels establiments associats a Barcelona Oberta | Barcelona Oberta

Catàleg de serveis
 pels establiments associats a Barcelona Oberta

sevenapp | 6 maig 2018

BARCELONA OBERTA, ha signat convenis de col·laboració amb diferents empreses, organitzacions i professionals per tal de poder tenir descomptes exclusius i serveis especials pels seus membres.

Els establiments associats als eixos comercials de Barcelona Oberta podran beneficiar-se dels avantatges exclusius  que ofereixen els nostres col·laboradors, i que aportaran:

 

Captura de pantalla 2018-05-06 a las 14.20.57

Tots els establiments associats a qualsevol eix comercial de Barcelona Oberta ja poden beneficiar-se dels avantatges exclusius  que ofereixen Muving, Primaleben, Agencia Setting, Komunícalo, Personal Music, Reempresa, Saba, Red Laboral del Raval y Factor Energía.

Captura de pantalla 2018-05-06 a las 14.31.12 Captura de pantalla 2018-05-06 a las 14.31.01 Captura de pantalla 2018-05-06 a las 14.30.52 Captura de pantalla 2018-05-06 a las 14.30.40 Captura de pantalla 2018-05-06 a las 14.30.01 Captura de pantalla 2018-05-06 a las 14.29.48 Captura de pantalla 2018-05-06 a las 14.29.39 Captura de pantalla 2018-05-06 a las 14.29.29 Captura de pantalla 2018-05-06 a las 14.29.13

 • La dragona del Gòtic | Barcelona Oberta

La dragona del Gòtic

sevenapp | 25 abril 2018

El pròxim 4 de maig esteu tots convidats a conèixer “La Dragona del gòtic”, una construcció intergeneracional i col·lectiva guiada per Drap-Art (artista Dolo Navas) www.drapart.org

Basat en uns tallers previs amb les entitats del Gòtic durant els mesos de març i abril per crear cohesió entre les diferents entitats.

Iniciativa de l’Associació d’Amics i Comerciants de la plaça Reial

Participants: Ajuntament de Barcelona, Biblioteca Andreu Nin, Fundació Gabella, Fundació l’Esperança, Casal de Gent gran i infantil Pati Lllimona, Ludoteca placeta del Pi, Ludoteca Ample.

Col · Abora: Ateneu de Fabricació, Fàbrica del Sol, i Projecte Itaka.

 • Barcelonins: Compreu les vostres flors a La Rambla! | Barcelona Oberta

Barcelonins: Compreu les vostres flors a La Rambla!

sevenapp | 19 març 2018

Amics de La Rambla vol animar als barcelonins a defensar i promoure la tradicional relació entre La Rambla i les flors.

Dijous 22, les floristes de La Rambla repartiran plantes davant del Palau de la Virreina i els mestres de l’Escola de Disseny Floral i Paisatgisme oferiran un taller d’art floral.

La venda de flors a La Rambla és una de les tradicions més estimades de Barcelona. Encara que hi ha constància de venedores de flors a La Rambla des del segle XIII, les primeres parades de flors són de l’any 1853. Les flors de La Rambla han acompanyat el dia a dia de moltes generacions de barcelonins omplint de color, d’olors i de vida el centre del passeig més important de la ciutat. És tan impensable La Rambla sense flors com una Barcelona sense La Rambla. I si volem mantenir-la, si volem que les flors continuïn omplint de joia a passejants, badocs, compradors, veïns i visitants, els barcelonins hem d’implicar-nos. Hem de comprar més flors i, sempre que sigui possible, hem de fer-ho a La Rambla.

Amb aquesta crida Amics de La Rambla vol reforçar i difondre aquesta tradició que hem de defensar entre tots i que no s’ha de perdre.

Per fer-ho hem recuperat un cartell històric. L’any 1933 el Patronat de La Rambla de les Flors va organitzar un concurs de cartells amb la intenció de revitalitzar la vida i el comerç tradicional de La Rambla. El guanyador del concurs va ser Fulgenci Martínez Surroca amb aquest cartell que va ser imprès l’any 1934.

Amb la col·laboració de les floristes de La Rambla, el Gremi de Floristes de Catalunya, l’Escola de Disseny Floral i Paisatgisme, el Mercat de la Boqueria, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, Amics de La Rambla ha organitzat dues accions que volen posar en valor i difondre la tradició de les flors a La Rambla.

Dijous 22 de març, i dins dels actes de La Setmana del Comerç, organitzem un taller d’art floral gratuït de la mà dels mestres floristes de l’Escola de Disseny Floral i Paisatgisme al Mercat de la Boqueria i un repartiment de plantes al passeig central davant de La Virreina

BARCELONINS, COMPREU LES VOSTRES FLORS A LA RAMBLA!

Dijous, 22 de març de 2018

10 h. Taller d’Art Floral de Primavera
Sala de Juntes. Mercat de la Boqueria

13 h. Obsequi de plantes
Passeig Central. Davant del Palau de La Virreina

 • Xerrada “Els reptes del comerç i l’impacte de la transformació digital” | Barcelona Oberta

Xerrada “Els reptes del comerç i l’impacte de la transformació digital”

sevenapp | 14 març 2018

En el marc de la Setmana del Comerç 2018 ISDI i BARCELONA OBERTA organitzen la xerrada:

“Els reptes del comerç i l’impacte de la transformació digital”.

Posarem a debat els reptes en digitalització que té el comerç de proximitat, i quin impacte tindran les noves eines digital. A través d’exemples i experiències s’abordarà com la transformació digital pot ser una aliada pel sector del retail, i com fer-hi front.

Reserva la teva plaça aquí.

 • Taula Rodona: Passat, present i futur de les associacions territorials | Barcelona Oberta

Taula Rodona: Passat, present i futur de les associacions territorials

sevenapp | 11 març 2018

La jornada # comerçincreïble del dijous 22 de març girarà al voltant del Comerç, el territori i la vida urbana:
– Comerç i ciutats amb el Dr. Lluís Frago (ESCODI)

– Actualització del Cens d’establiments comercials i presentació del Servei de consultes estadístiques en línia amb Manel Amado (Cambra de Comerç de Sabadell) i Joan Morera (Direcció General de Comerç)

– Reinventar-se o morir. El repte dels comerços als petits municipis amb Carmen Peix i Mercè Pinto (Consultora Hidra)

– Presentació dels resultats de l’estudi Centres Urbans i Comerç de les Ciutats Mitjanes Catalanes amb Àngel Cebollada i Anna Vera (Departament de Geografia de la UAB)

– Presentació d’associacions amb experiències: Més enllà del dia a dia amb Marta Sendra, cap de la Unitat de Subvencions i Promoció Territorial del CCAM

– Taula Rodona: Passat, present i futur de les associacions territorials.

Amb la participació de:
– Sr. Carles Gironès (PIMEC Comerç)
– Sr. Emiliano Maroto (Catalunya Comerç)
– Sr. Jordi Martí (Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme)
– Sra. Núria Paricio (Barcelona Oberta)
– Sr. Alfonso Barti (Barcelona Comerç)
– Sra. Judith Benet (Fundació Comerç Ciutadà)

Modera: Sr. Miquel Rodríguez, gerent del CCAM

Inscripcions gratuïtes: https://setmanadelcomerc.cat/

 • PRIDE Barcelona 2018 | Barcelona Oberta

PRIDE Barcelona 2018

sevenapp | 7 març 2018

El PRIDE Barcelona ja està ben a prop i, com cada any, us animem a participar a la Manifestació/Desfilada i aprofitar aquest esdeveniment per fer-vos més visibles.

Enguany, per indicar que participareu a la manifestació PRIDE Barcelona 2018 només heu de descarregar-vos el formulari aquí i normativa i fer-nos-el arriba omplert i signat a info@pridebarcelona.org.

A la normativa adjunta al formulari hi trobareu tota la informació necessària sobre la participació a la manifestació/desfilada de PRIDE Barcelona 2018, incloent-hi les tarifes corresponents.

Enguany existeixen canvis rellevants per tal de garantir la seguretat tant dels participants com dels espectadors que participen a la cita. Es tracta d’un esdeveniment que cada cop atrau un nombre major de visitants, i la seguretat dels mateixos és prioritària. Per aquest motiu, preguem llegiu amb atenció la normativa que us facilitem.

 

 • Inventari locals de Barcelona | Barcelona Oberta

Inventari locals de Barcelona

sevenapp | 25 gener 2018

 

L’Ajuntament de Barcelona ha realitzat l’inventari de locals en planta baixa, una operació que es vol mantenir regularment actualitzada en el marc d’un sistema d’informació exhaustiu i transversal, per tal de facilitar informació a la ciutadania, l’activitat econòmica i tots els agents implicats en la dinàmica econòmica, social i urbanística de la ciutat, proveint a més el coneixement clau per al disseny i implementació de les polítiques públiques relacionades amb aquest àmbit.

Metodologia per a l’elaboració de l’inventari

El treball de camp ha estat realitzat entre el 17 de maig i el 30 de setembre de 2016, amb l’objectiu d’identificar tots els locals en planta baixa amb activitat comercial. La recollida d’informació s’ha realitzat en horari comercial, entre 09.30 h i 19.00 h, mitjançant la càrrega directa digitalitzada en dispositius mòbils amb aplicacions específicament desenvolupades de manera personalitzada per a aquesta operació, que permetia visualitzar el parcel·lari cadastral de la zona en que s’estava treballant en cada moment.

Les dades s’han organitzat tenint en compte l’estat de l’establiment i el seu grup d’activitat, i s’ha analitzat a nivell tant de barris com de districtes i desglossant també establiments de les diferents àrees comercials, mercats, galeries

Aquí totes les dades: https://goo.gl/2gHU7p

 • Barcelona Oberta i la patronal Cecot signen un conveni de col·laboració | Barcelona Oberta

Barcelona Oberta i la patronal Cecot signen un conveni de col·laboració

sevenapp | 4 desembre 2017

El president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, i el president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, han signat un acord de col·laboració per fer arribar el servei de Reempresa a les empreses de Barcelona Oberta.

 

Amb aquest acord de col·laboració, tant Barcelona Oberta, entitat que agrupa els 16 principals eixos comercials i turístics de la ciutat de Barcelona, com la patronal Cecot, consideren que el Centre de Reempresa de Catalunya, que permet posar en contacte cedents i reemprenedors, és un mecanisme adequat per fomentar el creixement econòmic i el manteniment i creació de llocs de treball i disposa d’instruments per implicar les institucions, per tal de coordinar-les i possibilitar la concentració de dades, informació i coneixement sobre el procés.

 

Per Gabriel Jené, president de Barcelona Oberta, aquest acord és important perquè “Reempresa és una eina útil per a les empreses del país i també volem que sigui útil per les empreses i eixos comercials que formen part de la nostra associació”.

 

Antoni Abad, president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, “La implicació d’entitats i institucions fa gran el projecte” que té per finalitat “aconseguir per una banda que cap negoci rendible abaixi la persiana i per l’altra dona la oportunitat a empreses, com les que formen part de Barcelona Oberta, de créixer i ampliar línies de negoci del seu mateix sector”.

 

Així doncs, a partir d’aquest mes, les empreses i eixos comercials associats a Barcelona Oberta podran adreçar-se als diferents punts d’atenció del Centre de Reempresa on rebran atenció personalitzada. L’objectiu d’aquesta col·laboració és, per una banda, impulsar i estructurar la transmissió empresarial dels comerços i eixos associats a Barcelona Oberta i per l’altra, evitar el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació.

 

Les més reputades economies del nostre entorn, han apostat fermament per un treball de col·laboració entre diferents institucions i associacions amb l’objectiu de fomentar la Reempresa vista la seva capacitat de generació de riquesa, innovació i ocupació a costos sensiblement inferiors als de la creació, i a un risc molt inferior.

 

Afavorir la continuïtat de les empreses

Tan important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot, és un nou model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

 

Reempresa va iniciar el servei a l’any 2011 i ha assolit prop de 1.500 reempreses d’èxit, les quals han generat més de 67 milions d’euros d’inversió induïda i han salvaguardat més de 4.500 llocs de treball a CatalunyaEl sector del comerç representa un 35,3% de totes les cessions al conjunt del país. Un 19% de les reempreses d’èxit del sector del comerç han tingut lloc a la ciutat de Barcelona.

 

Per altra banda, els motius de cessió de negocis són molt diversos: des de la jubilació (30%) fins a canvis de professió (12,5%) o per problemes de salut (7,57%).

 

L’acord signat entre les dues entitats significa sumar esforços, informació i recursos per augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar el tancament del màxim nombre possible d’empreses durant el temps d’execució del programa a la ciutat i salvaguardar llocs de treball, tal i com s´ha demostrat en aquests anys de funcionament del projecte.

III Summit Barcelona Oberta

sevenapp | 29 novembre 2017

El divendres 17 de novembre del 2017, Barcelona Oberta organitza el seu III Summit sota el títol genèric de “Col·laboració publico privada, la clau de l’èxit”.

Vídeo resum de l’acte:

 • REIALitza’t | Barcelona Oberta

REIALitza’t

sevenapp | 29 novembre 2017

Els membres de l’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial estan sent els protagonistes dels primers rodatges del projecte audiovisual REIALitza’t. Una campanya de comunicació que convida els barcelonins a tornar a la seva Plaça Reial. Per això els mostra, a través de les xarxes socials, com és ara la plaça i qui en són els seus amfitrions, per evitar prejudicis i acabar amb vells estigmes.

Per fer-ho utilitza també un llenguatge audiovisual actual amb una sèrie de vídeos i fotografies que ja s’han començat a publicar a YouTube, Facebook i Instagram, amb el hashtag #REIALitzat. A més de realçar les qualitats que fan única a la Reial, aquesta nova aproximació a la nostra plaça es fa també ressò dels esdeveniments convocats des de l’Associació, com la cantada d’havaneres, el Txi-Kun i ball per a la gent gran, el DRAP ART o el Mercat de Fil·latèlia, entre d’altres. Tot, per projectar al món la imatge que som una plaça cívica, alegre i oberta a tothom.

Tindrà continuïtat fins a finals de novembre, coincidint amb l’encesa dels llums de Nadal a la plaça .

REIALitza’t és una campanya que s’ha elaborat en el marc del Pla de Competitivitat del Comerç 2017 , cofinançat per la Secretaría de Estado de Comercio del Ministerio de Economía, Industria y Competitividad i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea amb el suport de la Cambra de Comerç de Barcelona i Barcelona Oberta.

Projecte ideat per Patricia Radovic, dirigit i realitzat per la periodista Marta Pons.

 • Nova web Pelai Centre i Rodalies | Barcelona Oberta

Nova web Pelai Centre i Rodalies

sevenapp | 28 novembre 2017

L’Associació Pelai Centre i Rodalies estrena nova web dins del Pla de Competitivitat del Comerç 2017

Visita la nova WEB per conèixer a fons un dels punts comercials de referència de Barcelona

L’Associació Pelai Centre i Rodalies és una entitat històrica de Barcelona, que va néixer fruit de les inquietuds dels establiments comercials i les activitats econòmiques de la zona, per defensar-ne el seu històric atractiu comercial i promoure’n la dinamització econòmica i els interessos socials dels seus establiments associats.

 

 • Neix el portal web “La Rambla Barcelona” | Barcelona Oberta

Neix el portal web “La Rambla Barcelona”

sevenapp | 27 novembre 2017
Amics de La Rambla, amb la col·laboració del Palau Moja, posa en funcionament, el dilluns 27 de novembre, “La Rambla Barcelona”, un nou portal web que descobrirà les anècdotes, activitats, restaurants, personatges i secrets més ben guardats del carrer més (des)conegut de Barcelona. El projecte busca recuperar la força d’una zona que, tot i ser l’ànima de Barcelona, ha patit molt darrerament.

Amb motiu del llançament del portal web, “La Rambla Barcelona” sorteja dos bitllets d’avió a Barcelona des de qualsevol part d’Espanya, per a la persona que els guanyi o per a regalar, amb una visita guiada per l’emblemàtic passeig. Per participar, només s’ha de seguir l’Instagram oficial de “La Rambla Barcelona” (@laramblabarcelona) i etiquetar a tres amics a la darrera publicació. Els guanyadors s’anunciaran a La Rambla Barcelona el 27 de novembre.

La informació es pot consultar a: http://www.laramblabarcelona.com/es/concurso/ i

http://www.laramblabarcelona.com/cat/sorteig/

Un projecte per enfortir La Rambla

Barcelona és una ciutat dinàmica i plena d’atractius. El seu interès per la cultura, per l’art i per les avantguardes, s’han reflectit sempre a la vida intensa de La Rambla. És zona de pas obligatòria per al vianant que vol perdre’s pels carrerons del Barri Gòtic i del Raval, per aquells que volen buscar cultura o aventures o per al barceloní que vol apropar-se al mar. La Rambla pertany, des de sempre, tant als habitants de la capital catalana com als visitants. “La Rambla Barcelona” vol que els barcelonins facin seu i coneguin millor aquest tram d’1,2 quilòmetres que és fonamental per a entendre la seva història, el seu present i el seu futur.

La cultura i l’art estaran molt presents a “La Rambla Barcelona,” on s’explicarà com s’han relacionat els artistes més influents de la nostra història amb la Rambla i com aquesta ha influït en la seva obra. Però a “La Rambla Barcelona” també es podrà trobar comerç, gastronomia, oci, anècdotes, personatges curiosos… una mica com a La Rambla mateixa.

“La Rambla Barcelona” és un projecte de l’associació Amics de La Rambla i el Palau Moja, la Casa del Patrimoni Català, un aparador per a descobrir tot el patrimoni de Catalunya des de La Rambla, i ha estat finançat amb fons europeus de desenvolupament regional dins del Pla de Competitivitat del Comerç 2017

 • El C.C. El Triangle encén els llums de Nadal amb el cor Barcelona Gospel Choir | Barcelona Oberta

El C.C. El Triangle encén els llums de Nadal amb el cor Barcelona Gospel Choir

sevenapp | 24 novembre 2017

 

El dijous 23 de Novembre a les 20: 00h van començar les festes nadalenques al centre comercial

El C.C. El Triangle, situat a Plaça Catalunya 1, s’ha unit a la il·luminació de Nadal de la ciutat de Barcelona amb un acte d’inauguració dijous 23 de novembre, per a tots els clients i visitants al C.C. El Triangle. L’acció es va dur a terme dins el centre comercial i va comptar amb la presència del cor de l’Institut d’Estudis Nord-americans, Barcelona Gospel Choir, els qui van acompanyar i van animar amb els seus cants de 18: 00h a 20: 00h l’encesa de llums i van donar la benvinguda a les festes nadalenques.

A més, el C.C. El Triangle a partir del 24 de novembre se suma al Black Friday oferint descomptes exclusius a les seves botigues. Tots els clients podran gaudir de dies de shopping amb importants ofertes en moda, complements i tecnologia que proposen les diverses botigues del centre comercial: Buff, Kipling, Play, Ibericus, + Visió, Sephora, TeaShop, Havaianas i Urban Outfitters.

Sobre el C.C. El Triangle:

L’Edifici El Triangle està situat a Plaça Catalunya, 1, la seva situació l’ha posicionat com un dels punts de trobada de Barcelona, ​​convertint-se en un dels llocs de referència de la ciutat comtal. El Triangle, propietat d’un fons gestionat per DEKA Immobilien Investment i gestionat per la consultora CBRE, es va inaugurar el 12 de novembre de 1998.

Actualment la zona comercial compta amb el 100% d’ocupació en els seus 22 locals de retail i restauració amb botigues úniques a la ciutat com Urban Outfitters, la flagship store de Havaianas i marques de referència com Fnac, Sephora New Store Concept o Starbucks. L’edifici de Plaça Catalunya, 1 també compta amb oficines a les que recentment s’han unit empreses com Skyscanner, Regus, Erni o el Grup Bacardi.

 • Passeig de Gràcia | Barcelona Oberta

Passeig de Gràcia

sevenapp | 23 novembre 2017

Moda, gastronomia, bellesa, cultura, oci … i tot en ple cor de Barcelona.
Això i molt més és el Passeig de Gràcia.
Deixa’t enamorar per l’avinguda amb més glamour de Barcelona!

Amb el suport del Pla de Competitivitat del Comerç 2017

 

 • Millorem la Via Laietana, pels veïns i pels comerciants. | Barcelona Oberta

Millorem la Via Laietana, pels veïns i pels comerciants.

sevenapp | 23 novembre 2017

L’Associació de Veïns i Comerciants de la Via Laietana i l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) van realitzar un ‘workshop’ amb deu estudiants, amb l’objectiu de realitzar un projecte estratègic per a la millora i la renovació del carrer.

El conveni estableix que la col·laboració entre del departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori de l’ETSAB amb els veïns culminarà amb un concurs en què s’escolliran les tres millors propostes per a la millora i renovació de la Via Laietana com a “eix cívic i comercial, respectant la linealitat com a via d’accés rodat i revaloritzant la transversalitat del centre històric de Barcelona “.

Amb el suport del Pla de Competitivitat del Comerç 2017

 • Comerç a La Barceloneta | Barcelona Oberta

Comerç a La Barceloneta

sevenapp | 22 novembre 2017

DESCOBREIX LA BARCELONETA

DESCOBREIX TOT EL QUE POTS VEURE I VISITAR:
PASSEJA PER LES SEVES CARRERS, GAUDEIX DELS SEUS PLATGES,
Interactua amb EL COMERÇ LOCAL.

VIU LA BARCELONETA 

Amb el suport del Pla de Competitivitat del Comerç 2017

 

 • El Pink Friday dóna inici a la campanya de compres nadalenques al Gaixample | Barcelona Oberta

El Pink Friday dóna inici a la campanya de compres nadalenques al Gaixample

sevenapp | 21 novembre 2017

 

 • 50 establiments participen d’aquesta innovadora iniciativa, amb descomptes de fins al 50%
 • Els carrers del Gaixample estrenen, també, il·luminació de Nadal  

 

Botigues de moda, d’articles de regal, perfumeries… 50 establiments del Gaixample i l’Eix Comercial Gran Eixample participaran el proper divendres 24 de novembre al Pink Friday, una jornada amb què els comerços del barri volen anticipar i donar el tret de sortida a la campanya de compres de Nadal amb descomptes que poden arribar al 50%.

Durant tota la jornada, l’Eix Comercial disposarà d’un estand a la Plaça Universitat des d’on s’informarà de la ruta de botigues que pot fer-se al llarg del barri en horari comercial. Identificar els establiments participants serà molt fàcil. Cadascun d’ells estarà decorat de manera singular i senyalitzat amb globus roses.

La primera edició del Pink Friday forma part de la nova estratègia de dinamització endegada pels comerços del Gaixample i l’Eix Comercial Gran Eixample, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona. L’objectiu és mostrar el compromís pel comerç de proximitat i fer visible l’activitat que es desenvolupa en aquesta àrea de la ciutat a través d’esdeveniments singulars.
El llistat d’establiments que participen al Pink Friday pot consultar-se al web www.pridebarcelona.org/pinkfriday.

Un Nadal ple de llum i color
La celebració del Pink Friday serà l’excusa perfecta per passejar per l’Antiga Esquerra de l’Eixample i gaudir de les llums de Nadal.

Per primera vegada, 12 trams dels carrers del Gaixample lluiran il·luminació nadalenca.  L’encesa es produirà el 23 de novembre, com a la resta de la ciutat. Les instal·lacions lumíniques podran veure’s a l’àrea compresa entre els carrers Gran Via, Aragó, Balmes i Urgell.

La iniciativa pretén convidar la ciutadania a passejar pels carrers de l’Eixample i a realitzar les seves compres a les botigues d’aquesta àrea de la ciutat, fent una clara aposta pel comerç de proximitat.

 

 • Reserva’t el día 30 de novembre | Barcelona Oberta

Reserva’t el día 30 de novembre

sevenapp | 13 novembre 2017

image001

 • 20a edició Premis Comerç de Barcelona | Barcelona Oberta

20a edició Premis Comerç de Barcelona

sevenapp | 7 novembre 2017

Fa just 20 anys, el 1997, es va fer a Barcelona la 1a edició dels Premis Comerç, també coneguts com “Barcelona, la millor botiga del món”. Va ser una iniciativa que naixia del món del comerç barceloní perquè es valorés i es reconegués l’esforç dels comerciants en favor de la innovació, la regeneració i la seva empenta en un sector econòmic cabdal per l’economia de la ciutat. L’Ajuntament d’aleshores va recollir el guant i va organitzar un lliurament de premis que fins avui és un homenatge al comerç i als comerciants barcelonins. La festa del comerç de Barcelona.

En aquesta edició s’ha fet un reconeixement especial als mercats,eixos, associacions i establiments comercials de la ciutat per la seva aposta de valentia, fermesa i solidaritat mostrada arran dels atemptats del passat 17 d’agost:

AMICS DE LA RAMBLA, Mercat de la Boqueria, Associació Comerciants Pl. Reial, FEM RAVAL, Federació Comerciants del Raval, Eix Raval, BARNACENTRE, PELAI CENTRE, PLAÇA UNIVERSITAT I RODALIES, El Corte Inglés

El Premi Albert Gónzalez a la tasca de contribució a la promoció i el coneixement del comerç de la ciutat ha sigut per la Família Cottet per la seva trajectòria de més de 100 anys d’implicació empresarial a la dinamització comercial de la ciutat. Va recollir el premi el Sr. Javier Cottet, membre fundador i president de COMERTIA, Vicepresident de Barnacentre, Vicepresident de Barcelona Oberta i membre del Comitè Executiu de Barcelona Shopping City de Turisme de Barcelona.

Altres premis:

PREMI AL COMERÇ INNOVADOR: Etnia

MENCIÓ ESPECIAL A SEPHORA

PREMI AL COMERÇ SOSTENIBLE: L’Estoc

PREMI AL COMERÇ DE PROXIMITAT: El Colorado

MENCIÓ ESPECIAL a favor de SOLER CAPELLA CARNISSERS S.L. del Mercat de Provençals

PREMI MERCATS DE BARCELONA Reconeixement per l’associació de venedors del Mercat del Ninot

 • PROGRAMA III SUMMIT BARCELONA OBERTA | Barcelona Oberta

PROGRAMA III SUMMIT BARCELONA OBERTA

sevenapp | 6 novembre 2017

Programa Bcn Oberta 2017 imprimir_000001Programa Bcn Oberta 2017 imprimir_000002

 • III SUMMIT BARCELONA OBERTA | Barcelona Oberta

III SUMMIT BARCELONA OBERTA

sevenapp | 6 novembre 2017

 

PROGRAMA

08:45h – Arribada i acreditacions.

09:15h – Benvinguda Sr. Gabriel Jené
President Barcelona Oberta

Parlaments Inaugurals:
Sr. Jaume Collboni

Segon Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona

Sra. Muntsa Vilalta i Cambra
Directora General de Comerç i del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM)

09:30h – Economia productiva fruit de la gestió público-privada
Dr. Oriol Amat, Catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la UPF.

10:00h Taula Rodona – La Barcelona de l’èxit

Sr. Pere Duran 
Ex director general de Turisme de Barcelona

Sr. Mateu Hernández
Director General de Barcelona Global

Sr. Constantí Serrallonga  
Director general de Fira de Barcelona

Sr. Álvaro Costela
Marketing Manager Liverpool BID Company

Sra. Sara Berbel
Directora general de Barcelona Activa

Sr. Màrius Carol – Moderador
Director de La Vanguardia

11:00h – Gestió público-privada. Visió de dos ex Alcaldes

         Excm. Sr. Xavier Trias, President del Grup Municipal Demòcrata de l’Ajuntament de Barcelona

         Excm. Sr. Jordi Hereu, President i Soci d’IdenCity.

Sr. Màrius Carol – Moderador. Director de La Vanguardia

11:20h – Debat entre els assistents.

11:40h – Tancament del III Summit, a càrrec del Sr. Gabriel Jené
President de Barcelona Oberta.

11:55h – Cloenda a càrrec de l’Excma. Sra. Ada Colau
Alcaldessa de Barcelona

INSCRIU-TE

 

 • Save the Date – III Summit Barcelona Oberta – 17 novembre | Barcelona Oberta
 • L’Institut de Seguretat Pública distingeix a Amics de La Rambla pel seu compromís en la defensa dels valors col·lectius | Barcelona Oberta

L’Institut de Seguretat Pública distingeix a Amics de La Rambla pel seu compromís en la defensa dels valors col·lectius

sevenapp | 20 octubre 2017
L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya ha atorgat a l’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de La Rambla i la Plaça de Catalunya una distinció pel seu compromís en la defensa dels valors col·lectius especialment en situacions tan complexes com la dels atemptats a La Rambla de Barcelona el passat 17 d’agost. També en reconeixement a la seva contribució en la creació d’identitat de barri i la millora en la convivència que ha aconseguit que tant veïns com a comerciants se sentin cada dia més orgullosos d’un dels barris amb més població de la nostra ciutat.

Fermín Villar, en nom d’Amics de La Rambla, ha rebut la distinció de mans de la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Annabel Marcos, i del director dels Mossos d’Esquadra, Pere Soler.

Amb la concessió d’aquestes distincions, L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, vol reconèixer especials mereixements, circumstàncies singulars o serveis prestats a les institucions o empreses que hagin contribuït positivament i de manera especial al desenvolupament de les funcions que té encomanades o al creixement acadèmic i científic de l’Institut.

 • L’Ajuntament convoca els Premis Barcelona Restauració  | Barcelona Oberta

L’Ajuntament convoca els Premis Barcelona Restauració 

sevenapp | 19 octubre 2017
L’Ajuntament de Barcelona convoca el Premi “Barcelona Restauració” amb la voluntat d’ajudar a aquells restaurants de barri que han destacat per la seva tasca al territori i que no hagin tingut altres reconeixements públics. L’objectiu és premiar restaurants entre els 10 districtes de Barcelona, que hagin destacat durant l’any, pel seu fort vincle amb el barri, i amb valors com la integració, la qualitat de vida, la innovació i l’adaptabilitat als nous temps.

El Premi “Barcelona Restauració” consisteix en un reconeixement simbòlic i els guanyadors rebran un guardó i la promoció que se’n derivi de les accions realitzades per l’Ajuntament.

En cas de voler presentar la candidatura del vostre establiment, feu-nos-ho saber i nosaltres ens encarregarem de tot.

Aquí teniu les bases dels Premis Barcelona Restauració:

ARTICLE 1
Poden presentar candidatures al premi:
• Els membres de la comissió de candidatures de cada districte.

ARTICLE 2
Categories del Premi:
• Qualitat gastronòmica (producte).
• Integració en el barri (social).
• Local notori o innovador (establiment).

ARTICLE 3
Les candidatures que opten al premi es presentaran en el període que determini l’organització. Aquestes hauran d’acompanyar-se d’un text o frase d’argumentació amb els mèrits dels aspirants proposats per ser candidats al Premi “Barcelona Restauració”.

ARTICLE 4
Per optar a ser candidats al Premi els restauradors han de reunir una sèrie de requisits:
• Qualitat gastronòmica.
• Integració en el barri.
• Acomplir els requisits formals i de terminis fixats en aquest reglament.
• No tenir cap relació amb membres del jurat.
• Tenir al dia els impostos corresponents a l’exercici de la seva activitat.
• Tenir totes les llicències en regla i acomplir amb tota la normativa municipal.

ARTICLE 5
El Premi es designarà en dues fases:
1a fase (setembre / octubre):
Comissió de presentació de candidatures que determinarà els finalistes (*) de cada territori / barri, per un total de tres categories.

2a fase (novembre):
Jurat de Barcelona que determinarà el guanyador d’entre els 10 finalistes de cadascuna de les tres categories.

ARTICLE 6
Les candidatures –que només poden ser presentades per la Comissió- s’enviaran per correu electrònic, adjuntant la documentació fixada en el present reglament i abans del termini establert per l’organització, a la secretaria del Premi: Premi Barcelona Restauració (Interprofit)
Telèfon: 93 467 02 32.
Adreça electrònica: premibcnrestauracio@interprofit.org
La documentació presentada no serà retornada.

ARTICLE 7
El sistema i mecànica de les reunions del jurat per atorgar el premi consistirà en successives votacions fins a la decisió final.

ARTICLE 8
Per rebre el Premi, serà preceptiva l’assistència dels guardonats a l’acte oficial de lliurament. En cas d’impossibilitat, el jurat determinarà com a guanyador el segon candidat millor valorat.

 • BARCELONA  INTERNATIONAL COMMUNITY DAY | Barcelona Oberta

BARCELONA  INTERNATIONAL COMMUNITY DAY

sevenapp | 17 octubre 2017

El proper dissabte 21 d’octubre PRIDE Barcelona i ACEGAL estarà a l‘International Community Day, la cita de referència per als membres de la comunitat internacional que viu i treballa a Barcelona, organitzat per Barcelona Activa. Mitjantçant un programa ple de conferències, taules rodones i tallers, els nous barcelonins i barcelonines trobaran tot el que necessiten saber per al seu aterratje a la ciutat i/o per fer-hi negocis.

A més a més, la trobada comptarà amb activitats d’animació pensades per totes les edats per gaudir amb tota la familia!

T’esperem, de 10h a 19h al Museu Marítim de Barcelona!

 • Barcelona encendrà el Nadal a La Rambla | Barcelona Oberta

Barcelona encendrà el Nadal a La Rambla

Barcelona Oberta | 10 octubre 2017

El dia 23 de novembre, a les 19 h, es farà l’encesa de llums de Nadal a La Rambla per homenatjar les víctimes de l’atemptat del 17 d’agost i reconèixer veïns i comerciants.
L’acte suposa l’inici no només de l’enllumenat de Nadal al conjunt de la ciutat, sinó també de tot un programa d’activitats en els deu districtes de la ciutat.

La regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, ho ha anunciat aquest matí després de mantenir una reunió amb Amics de la Rambla, assenyalant que “des de fa dos anys, l’ajuntament fa l’encesa de llums de Nadal a diferents barris de la ciutat. Aquest any hem decidit que fos al bell mig de la Rambla perquè volem que l’acte d’encesa de llums de Nadal sigui un homenatge a les víctimes que van morir a l’atemptat, però també un reconeixement a tots els comerciants, restauradors i veïns de les Rambles i els entorns que aquells dies van donar un magnífic exemple al món de generositat, de pensar abans en els altres”.

De la seva banda, el president de l’associació d’Amics de la Rambla, Fermín Villar, ha recordat que “el primer dia que es va obrir la Rambla després de l’atemptat, els primers que van omplir el passeig van ser el barcelonins”. Fermín Villar també ha anunciat que als ocells barcelonins dissenyats per Claret Serrahima, aquest any s’afegirà el colom de Picasso com a símbol de la pau.
 

 • Fira de Tardor – Comerç al carrer a l’avinguda Gaudí | Barcelona Oberta

Fira de Tardor – Comerç al carrer a l’avinguda Gaudí

Barcelona Oberta | 6 octubre 2017

Els propers dies 7 i 8 d’octubre celebrarem una nova Fira de Tardor a l’avinguda Gaudí.

Vine i troba una gran varietat de parades de comerços i d’artesans, tot animat per un munt d’espectacles per gaudir tot el cap de setmana.

DIA 7
10,30 – 11,30 MASTERCLASS  DE ZUMBA (DIR CASTILLEJOS )
11,45 – 12,15 CONTES EN “EASY ENGLISH” PER A NENS (KIDS&US)
12,15 – 14,15 BALLADA DE COUNTRY (VA DE COUNTRY)
17,00- 18,00 ANIMACIO INFANTIL, MÚSICA I MÀGIA (JAJEJIJOJU)
18,00 – 18,45 CLASSE DE ZUMBA (PEP DURÁN)
19:00 – 19:45 CONCERT DE JAZZ
DIA 8
10,30 – 11,30 DEMOSTRACIO D’ARTS MARCIALS  (ESCUELA CHINA DE TAI-CHI DE BARCELONA)
11,30 – 13,00 ESPECIAL D-MOVE (DIR -CASTILLEJOS)
13,15 – 14,00 DEMOSTRACIÓ DE BODY-COMBAT (DIR CASTILLEJOS)
17,00 – 17,30 CONTES EN “EASY ENGLISH” PER A NENS (KIDS&US)
17,30 – 18,30 BALLS EN LÍNIA (ILDEFONS VILANOVA)
18,45 – 19,45 MÚSICA I BALLS D’ÀFRICA (AFRICA PAASTEF)
 • Barcelona Oberta ja suma 16 eixos comercials turístics | Barcelona Oberta

Barcelona Oberta ja suma 16 eixos comercials turístics

Barcelona Oberta | 28 setembre 2017

 

La unió d’eixos comercials turístics ha incoroporat cinc nous socis aquest any: Plaça Reial, Fem Raval, L’Illa, Diagonal Barcelona i Glòries.

Barcelona, a 28 de setembre de 2017.- L’entitat Barcelona Oberta va néixer l’any 2014 per a col·laborar a promocionar internacionalment la ciutat i posicionar Barcelona com a ciutat de compres de referència mundial, buscant l’equilibri entre els eixos comercials turístics i els eixos de proximitat de les trames urbanes de tota la ciutat.

En només tres anys, Barcelona Oberta ha aconseguit tenir bona representativitat davant les administracions, donant veu pública i obertament als interessos dels seus associats en les diferents problemàtiques en matèria de comerç i turisme local, defensant les necessitats de la gent i de l’empresa, promovent l’ocupació i explorant noves formes de gestió público-privada en el territori. Mostra d’això és la prova pilot de BID que l’entitat ha impulsat al Born de Barcelona.

L’entitat vol garantir la qualitat i professionalització del sector comercial i turístic, per això el seu repte és aconseguir la gestió público-privada del turisme de compres a la ciutat de Barcelona, buscant la cohesió entre les diferents organitzacions de comerç i en harmonia amb els barris, veïns i patrimoni cultural de la ciutat.

Els 16 eixos comercials i turístics adherits a Barcelona Oberta sumen al voltant de 50.000 treballadors, 160km de façana de continu comercial i turístic, més de 7.000 establiments comercials en total i una facturació agregada de 34.500 milions d’euros. Els eixos comercials de Barcelona Oberta tenen un índex d’aprofitament del teixit comercial (IATC) del 90%.

Sobre Barcelona Oberta

Barcelona Oberta és la unió dels eixos comercials que comparteixen una visió del paper econòmic i social del comerç de proximitat del centre de la ciutat i representa el turisme de compres. Està composada per:

Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla i Plaça Catalunya

Federació Associacions Barnacentre

Associació Pelai Centre i Plaça Universitat

Associació Rambla Catalunya i Travessers

Associació Amics del Passeig de Gràcia

Fundació el Molino (FEM)

Associació comerciants i empresaris Gaixample

Associació de Comerciants del Born Comerç

Associació de Comerciants Via Laietana

Agrupació de comerciants i industrials de la Barceloneta

Associació Gaudí Comerç

Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial

Associació de Comerciants Fem Raval

Associació Diagonal Barcelona

Eix Comercial Les Glòries

Associació de Comerciants L’Illa Diagonal

 

 • Visites gratuïtes a la Festa del Roser | Barcelona Oberta

Visites gratuïtes a la Festa del Roser

Barcelona Oberta | 27 setembre 2017

Data d’inici: 07 | 10 | 2017
Data de finalització: 12 | 09 | 2017

Del 7 al 12 d’octubre Amics de La Rambla organitza la Festa del Roser, la Festa de La Rambla. El programa de la Festa d’aquest any inclou música, teatre, decoració floral de façanes i moltes altres activitats.

Però, a banda, també són molts els edificis i institucions de La Rambla que obren les seves portes per convidar-vos a gaudir de La Rambla!

Aquí teniu totes les activitats – gratuïtes – que podeu fer. La majoria requereixen inscripció prèvia ja que tenen les places limitades. . Per apuntar-se cal trucar al telèfon 93 317 29 40 i fer la reserva.

Ruta singular per La Rambla dels Caputxins
Dissabte, 7 d’octubre a les 10:30 h
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40)

Viatges gratuïts amb “Las Golondrinas”
Del 7 al 12 d’octubre fins que les entrades estiguin exhaurides
(25 places a cada sortida).
Barcelona Port 40’: A les 11;15 h, 12:15 h, 13:15 h, 15:15 h i 16:15 h
Barcelona Mar 1h30’: A les 11:30 h, 12:30 h, 13:30 h i 15:30 h
Per causes meteorològiques el servei es pot veure alterat.
Recollida d’invitacions a les taquilles de “Las Golondrinas” portant una flor comprada a La Rambla (els menors de 10 anys poden portar la flor dibuixada). Amb les flors entregades es farà un gran ram de flors al Port Vell.

Visites a l’Aquàrium de Barcelona
Moll d’Espanya del Port Vell, s/n
Dissabte 7 i diumenge 8 a les 16 h
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40)

Exposició “Ingenieros, soldados y sabios”
Govern Militar de Barcelona
Portal de la Pau, s/n
De dimarts a dissabte de 10 a 14 h

Visites guiades al Gran Teatre del Liceu
La Rambla, 51-59.
Diumenge, 8 d’octubre a les 10 h
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40)

Jamón Experience
La Rambla, 88 – 94
Tour audiovisual Museo del Jamón gratuït
Visita gratuïta al Museu del vi i invitació a una copa de cava
Dissabte 7 i diumenge 8 d’octubre.
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40)
10 % en el Tour audiovisual + tast, compres i consumicions

Entrades pel Museu de Cera de Barcelona
Passatge de la Banca, 7
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40)

Museu Marítim de Barcelona
Av. Drassanes, s/n
Acadèmia Pirata
Diumenge, 8 d’octubre a les 11:30 h
Places limitades a 25 persones.
Cal inscripció prèvia (93 317 29 40)

Visites al Palau Güell
Nou de la Rambla, 3-5
Divendres 6, dissabte 7,diumenge 8 i dijous 12 d’octubre.
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40)

Visita guiada a la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona
La Rambla, 115
Dimarts, 10 d’octubre a les 16 h i a les 17:15 h.
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40)

Exposició “Arquitectures. Tres edificis, tres arquitectes, tres intèrprets”
Fundació Setba
Plaça Reial,10, 1-2.
Dissabte, 7 d’octubre i diumenge 8 d’octubre de 10 a 14 h. Entrada gratuïta
De dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. Entrada: 2 €

Teatre Poliorama
La Rambla, 115
“Jorge Blass – Palabra de Mago”
Entrada gratuïta per a les Rosers. Dies 7 i 8 d’ octubre.
Aforament limitat. És imprescindible fer la reserva amb antelació. Telèfon. 93.3177599

La Virreina Centre de la Imatge
La Rambla, 99
“Paula Rego. Lèxic familiar”
“Gonzalo Elvira. 155. La balada de Simón”
Fins el diumenge 8 d’octubre
De dimarts a diumenge y festius de 12 a 20 h
Entrada Gratuïta

Arts Santa Mònica
La Rambla, 7
“Ania Nowak”
“Què en sap, la història, de mossegar-se les ungles – Francesc Torres / Troquel – Santiago Ydáñez”
“Doppelgänger. Beca Baden-Württemberg-Catalunya 2015/2016”
De dimarts a dissabtes d’11 a 21 h. Diumenges i festius d’11 a 17 h.
Entrada Gratuïta

Centre Comercial El Triangle
Plaça Catalunya
El Centre Comercial El Triangle regalarà a tots els seus clients un test amb llavors que es podrà recollir el dissabte 7 d’octubre de 12 a 20 h i el diumenge 8 d’octubre de 12 a 18 h al Hall del Centre Comercial.

FESTA DEL ROSER 2017

Del 7 al 12 d’octubre de 2017

Organitza: Amics de La Rambla

 • Festa Major Gaixample – Mostra de Comerç | Barcelona Oberta

Festa Major Gaixample – Mostra de Comerç

Barcelona Oberta | 20 setembre 2017
El dissabte 7 de octubre arriba la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample al Gaixample 🌈en 2 trams del carrer Diputació, entre Muntaner/Casanova i Casanova/Villarroel.

Tens les següents activitats GRATUÏTES de 11h del matí a 02h de la nit:

🔹 Fira d’artesania.
🔹 Mostra de comerç recolzant el comerç de proximitat.
🔹 Zona bar & degustació & food trucks.
🔹 Zona activitats infantils gratuïtes: llits elàstics, pinta-cares, globus…i molt més!
🔹 Activitats de l’Associació FLG Famílies LGTBI: de 12h a 13h i de 16h a 17, el racó de contes sobre la diversitat i un taller de xapes.
🔹 Espectacle de màgia de 17h a 18h.
🔹 Ball en família de 18h a 19h: Same Sex DANCE Barcelona ens farà ballar sense complexes el millor ritme llatí 🕺🏽, amenitzat per Jensel Laya (Jen Madisson Laya), la guanyadora de la Gala Drag de Pride Barcelona 2017, els seus alumnes i Dj Layo Barcelona.
🔹 Actuacions Musicals & Drag Queens & DJ’s, de 19h a 02h:

🎤 Ladilla Rusa
🎤 Versus
💄 Igory Kingdom
💄 Alesha Charter
💄 Aiken René
💄 Coccó Roo (Tulio Roo)
💄 Estrella Xtravaganza
💄 La Steah
💄 Luna Diva
💄 Nervio Nebraska
🎧 Banana Laser
🎧 DJ Konig
🎧 Heroe of Hits (Màrius Núñez Márquez)

 • Carta oberta a Ada Colau | Barcelona Oberta

Carta oberta a Ada Colau

Barcelona Oberta | 31 juliol 2017

Benvolguda Alcaldessa,
Diverses entitats empresarials de Barcelona i el país ens permetem dirigir-li aquest escrit en un estat de creixent preocupació i sensació d’alarma, com a conseqüència dels successius atacs i actes vandàlics que està patint l’activitat turística a la capital catalana, tant directament en contra dels seus recursos i actius com en contra de les persones que ens visiten, amb un darrer acte intolerable, flagrant i menyspreable, com ha estat l’atac a un Bus Turístic i els seus usuaris, el passat dijous 27 de juliol, en una acció que ha estat reivindicada per l’organització “Arran”.
Malauradament, però, aquest no ha estat un fet aïllat sinó que ve precedit per altres atacs que han tingut lloc les darreres setmanes, tant contra el mateix servei de Bus Turístic o contra establiments hotelers de la ciutat, acompanyat, així mateix, d’altres tipus de manifestacions públiques i injurioses constants vers aquesta activitat econòmica i empresarial a la ciutat.
Alcaldessa, totes les entitats signants d’aquest escrit volem sol·licitar-li que aturi d’arrel aquests fets immediatament. Considerem imprescindible que es produeixi una condemna ferma, contundent i activa contra els mateixos, tant per part seva com del seu equip de govern. Volem deixar constància que ens preocupa especialment l’escalada que s’està produint, el grau de violència emprat per aquests col·lectius i, els danys personals o materials que puguin provocar d’ara endavant amb els seus atacs.
Creiem, en aquest sentit, que cal assenyalar, repudiar i castigar amb la Llei a aquelles persones que han comès aquests actes, fent saber de forma clara a la societat i a aquells que han optat per la via de la violència que no hi ha haurà cap mena de tolerància amb ells a Barcelona, refermant que l’activitat turística a la ciutat és un bé preuat i inherent.
De no fer-ho Barcelona i el nostre país tenen molt a perdre. La imatge internacional de la nostra destinació està en perill i, de no remeiar-ho, aquests fets poden malmetre i fer un mal irreparable en aquesta, amb les conseqüents greus afectacions socioeconòmiques que se’n derivarien.
Tots plegats, entitats públiques i privades, hem treballat i treballem conjuntament per construir dia a dia un país dinàmic, atractiu, receptiu, segur, orgullós, competitiu, respectuós, seriós i rigorós, amb eines, coneixement i persones disposades a millorar-lo constantment, sempre des de la vessant del respecte, la concòrdia, l’esperit constructiu i el de la bona convivència. Així és com des de fa anys ens presentem al món. Així és com ens coneixen, així és com els agradem i així és com ens agradem a nosaltres mateixos.
Confiem en que comparteix la nostra preocupació per aquest assumpte i, alhora la nostra voluntat de salvaguardar la imatge i prestigi de Barcelona i de Catalunya. Confiem, així mateix, que posarà en pràctica immediatament els recursos i mecanismes necessaris per eradicar aquestes manifestacions vandàliques. Per tot plegat, comptarà sempre amb el nostre suport en tot allò que esdevingui necessari.
Atentament,
Entitats signants del present escrit:
Agrupació de Comerciants i Industrials de la Barceloneta – AICB
Amics del Passeig de Gràcia
Associació Catalana d’Agències de Viatges – ACAVE
Associació Catalana d’Empreses per a Gais i Lesbianes – ACEGAL
Associació Catalana de Professionals del Turisme – ACPT
Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial
Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla i la Plaça Catalunya
Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona – APARTUR
Associació de Comerciants del Born – Ribera
Associació de Comerciants del carrer Pelai Centre i Rodalies
Associació de Comerciants Gaudí Shopping
Associació de Comerciants i Empresaris Gaixample
Associació de Comerciants l’Illa Diagonal
Associació de Comerciants Via Laietana
Associació d’Empresaris i Comerciants de la Rambla Catalunya i Travessers
Associació Professional Edificis Habitatge Ús Turístic – PROHUT
Barcelona Oberta
Comertia
Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya – ConfeCat
Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona
Eix Comercial Les Glòries
Federació d’Associacions Barna Centre
Fundació Barcelona Comerç
Fundació El Molino – FEM
Gremi d’Hotels de Barcelona
Gremi de Restauració de Barcelona
RetailCat

 • Nota de premsa Plataforma d’afectats pel Top Manta 2017 | Barcelona Oberta

Nota de premsa Plataforma d’afectats pel Top Manta 2017

Barcelona Oberta | 19 juliol 2017

La plataforma d’Afectats pel Top Manta no està disposada a perdre ni un minut més

esperant què se solucioni el problema

Barcelona, 19 de juliol de 2017.- La Plataforma d’afectats pel Top Manta ha presentat aquest matí en roda de premsa, la situació actual de la problemàtica a la ciutat de Barcelona i ha exigit a l’Ajuntament i administracions implicades una actuació immediata que permeti donar sortida al problema. Els integrants de la Plataforma no estan disposats a seguir esperant, ni deixar passar un any més, davant l’amenaça de la “normalització” de la venda ambulant il·legal als espais públics de la ciutat.

Fa tot just un any, més d’un centenar d’entitats de la ciutat – xifra que avui s’ha sobrepassat amb escreix- van constituir i presentar la Plataforma d’Afectats pel Top Manta per denunciar la passivitat i el posicionament gen resolutiu de l’Ajuntament davant aquest fenomen, amb episodis de fins a 800 manters permanents, venent els seus productes al Passeig Joan de Borbó.

Fermin Villar, president de la Plataforma i de l’Associació d’Amics i Veïns de La Rambla i Plaça Catalunya, uns dels espais més perjudicats actualment pel Top Manta, ha estat clar durant la seva intervenció, “és inconcebible la manca de decisió i voluntat per aturar aquest problema que s’està enquistant i al que cada cop serà més difícil trobar una solució”. Villar ha atribuït directament aquesta manca de voluntat a la desídia política. “L’any passat, després de la nostra denuncia, es van començar a aixecar tallers il·legals, es van incrementar les intervencions de productes – 1,1 milions d’articles, – i les denuncies -79.221-. Està clar que la pressió funciona. Llavors, perquè no es du a terme?”

La Plataforma denuncia del tot intolerable que es permeti una activitat que suposa la comercialització de béns o productes de caràcter il·legal, cosa que implica una violació en els drets de la propietat intel·lectual i industrial. Una activitat, també, han explicat des de la taula de representants de totes les entitats membres, “amb un impacte econòmic negatiu molt important, tant pel que fa a la desviació d’activitat del comerç legal a l’il·legal – afectació a totes les indústries afins al comerç, proveïdors de tota mena, transportistes,…- com per la seva conseqüent contribució a l’economia submergida, i, també, pel que suposa en evasió de taxes a què altres col·lectius, com comerciants i veïns, sí que estem obligats a contribuir”.

José Antonio Moreno, Director General d’ANDEMA ha explicat que “Espanya és un dels països europeus en els quals més es compren productes falsificats. Als carrers de les nostres ciutats, es poden adquirir de forma impune productes falsificats com a dessuadores, sabatilles esportives, roba interior, bosses o perfums,…. un tràfic il·lícit que genera economia submergida i unes pèrdues a les indústries afectades a Espanya que superen els 7.088 milions d’euros anuals, i que es tradueix en la pèrdua directa de, almenys, 67.000 llocs de treball a l’any”

Mentre això succeeix, dia a dia, a Barcelona, la pressió normativa contra el comerç i els serveis legals, no deixa de créixer, ha explicat Villar qui ha convidat a l’Ajuntament a desviar part d’aquesta incisiva pressió a combatre la venda il·legal.

Els que estem avui aquí, som treballadors que cada dia dediquem tots els nostres esforços a pujar la persiana i tirar endavant els nostres negocis, contribuint així al benestar col·lectiu. I en cap dels casos estem en contra de les persones. Si els comerciants legals som penalitzats si no respectem els horaris d’obertura, o no paguem els impostos relacionats amb els nostres negocis; si no assegurem els treballadors o no paguem els nostres autònoms; posem una terrassa on no tenim permís o, simplement, si no cobrem una bossa de plàstic, perquè sí que està permès incomplir amb tot això al mig del carrer, ocupant impunement i privatitzant, a més, un espai de tots?”, ha dit.

Des de la Plataforma s’ha denunciat, també, el greu perill que suposa per a la salut del consumidor molts dels productes propis del Top Manta, com les ulleres falsificades, que no compleixen amb la normativa europea i utilitzen materials inadequats per a protegir l’ull de les radiacions solars, fet que pot derivar, adverteixen des de la Federación Española de Asociaciones del Sector Óptico, Fedao, membre de la Plataforma d’Afectats pel Top Manta, “en l’aparició precoç de cataractes i altres tipus de malalties oculars com afectacions corneals, despreniments, etc”

En aquest mateix sentit, i des del Gremi de Restauració de Barcelona, altre de les entitats de la Plataforma, s’ha insistit, també, en el perill del consum de begudes preparades i venudes al carrer de forma il·legal, sense cap tipus de control i han fet evidents les inspeccions i requeriments sanitaris a què estan sotmesos els establiments d’hostaleria i restauració front la total inexistència dels mateixos a la venda il·legal al carrer.

Segons ha explicat la Plataforma, si bé sembla que l’efecte crida s’ha aturat, el del “contagi” ha incrementat i des de ja fa un temps, nous col·lectius s’han sumat al Top Manta. Això, han dit “manté viva la problemàtica i fins i tot l’agreuja, doncs alguns dels grups incorporats són força conflictius. La continuïtat de la venda il·legal al carrer, només fa que beneficiar els entramats mafiosos que controlen aquesta activitat”.

Així, davant aquesta situació, la Plataforma ha demanat una condemna clara i definitiva de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i resta d’autoritats competents contra la venda il·legal del Top Manta, alhora que han exigit, que s’endegui immediatament un pla de xoc acurat i decidit, per aturar l’efecte “contagi” de la pràctica de la venda il·legal i que paral·lelament, es redacti un full de ruta que incorpori les recomanacions marcades per ens independents i pensades per trobar solucions al problema.

La Plataforma també ha advertit a l’Ajuntament i resta d’administracions no la menystinguin i la tinguin en compte a les taules de coordinació.

Finalment, Villar ha demanat que no se’ls criminalitzi i ha insistit en què ”la Plataforma d’Afectats pel Top Manta està formada per comerciants que es guanyen la vida de forma legal i que, en absolut, van contra cap persona. La Plataforma orienta tots els seus esforços cap a les administracions que, en darrera instància, han de ser coherents i actuar en aquesta situació”, ha dit.

Durant la roda de premsa, Fermín Villar ha estat acompanyat a la taula per alguns dels presidents de les entitats integrants de la Plataforma, mentre que altres membres ho han fet des de l’espai reservat als assistents, demostrant tots, unitat i decisió davant la situació i les seves demandes.

 • Article d’opinió de Fermín Villar a El Periódico sobre el Top Manta | Barcelona Oberta

Article d’opinió de Fermín Villar a El Periódico sobre el Top Manta

Barcelona Oberta | 12 juliol 2017

El president d’Amics de La Rambla és també president de la Comissió d’Afectats pel Top Manta. Avui, El Periódico publica aquest article d’opinió sobre el Top Manta.

Greuge comercial
Fermín Villar. President Comissió Afectats Top Manta

“Si a nosaltres se’ns penalitza per infringir la norma, ¿per què no es fa el mateix amb la venda il·legal?”

La Plataforma d’Afectats pel Top Manta està integrada per veïns, empresaris, comerciants, restauradors i col·lectius que requereixen necessàriament una llicència d’ocupació de la via pública per portar a terme les seves activitats. Som treballadors que cada dia dediquem tots els nostres esforços a apujar la persiana i tirar endavant els nostres negocis, contribuint així al benestar col·lectiu. I en cap dels casos de conflictivitat, com en el dels manters, estem en contra de les persones.

Entenem l’aspecte social d’aquest problema i que aquest ha de ser atès per l’Administració, que és la que té la responsabilitat, com d’igual manera la té a l’hora de preservar els drets dels comerciants que legítimament ostenten el dret de confiar en la correcta aplicació de la llei.

S’han de garantir els drets i les obligacions que ens permeten aconseguir la convivència social i això implica acabar, entre altres coses, amb la permissivitat de la venda de caràcter il·legal als carrers, les places i els espais públics de la nostra ciutat, ja que, a part de representar un greuge per als comerciants, condueixen sovint a activitats incíviques. La majoria de persones que es veuen abocades a aquest tipus d’activitat estan explotades i necessiten aportar diners a qui els controla.

És intolerable una activitat d’aquestes característiques als nostres carrers. Una activitat que suposa la comercialització de béns o productes de caràcter il·legal, cosa que implica així mateix una violació dels drets de la propietat intel·lectual i industrial. Una activitat, tampoc cal oblidar-ho, amb un impacte econòmic negatiu molt important, tant pel que fa a la desviació de treball del comerç d’àmbit legal al del camp il·legal –afectació a totes les indústries afins al comerç, proveïdors de tota mena de productes, transportistes…– i la seva conseqüent contribució a l’economia submergida.

Evasió de taxes

Però també pel que suposa en evasió de taxes a les quals altres col·lectius, com els comerciants i els veïns, sí que estem obligats a contribuir, i la seva vinculació, fins i tot, a pràctiques contra la salut pública que resulten totalment intolerables en qualsevol altre àmbit.

Si els comerciants legals som penalitzats tan bon punt no respectem els horaris d’obertura establerts o no paguem els impostos relacionats amb els nostres negocis, si no assegurem els treballadors de la nostra empresa o no paguem als nostres autònoms, o bé si posem una terrassa pública on no tenim el permís pertinent o, simplement, si no cobrem una bossa de plàstic al client, si tot això passa… ¿per què sí que està permès incomplir tot això enmig del carrer, ocupant impunement i privatitzant, a més, un espai que és de tots?

En l’últim any, l’Ajuntament de Barcelona s’ha adonat que la bona voluntat és insuficient per resoldre aquesta situació i hi ha afegit ajudes econòmiques. Però, mentre existeixi el greuge, continuarà existint el problema.

Publica: Amics de la Rambla

 • Dia Mundial dels refugiats | Barcelona Oberta

Dia Mundial dels refugiats

Barcelona Oberta | 19 juny 2017

L’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial, s’uneix a la Commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades

el proper dimarts 20 de juny a la tarda es reprsentarà l’obra de microteatre REFUGIS al mig de la Plaça Reial per intentar posar-nos a la pell de totes aquelles persones que miren d’arribar a Europa fungint de la guerra.

Se’n faran tres funcions a les 18h, 19h i 20h.

L’obra, escrita i dirigida per Helena Codorniu i interpretada per Anna Prats i Padi Padilla, té una durada de 20 minuts.

 • Estudi Diagnosi de l’Ecosistema d’eixos comercials associats a Barcelona Oberta | Barcelona Oberta

Estudi Diagnosi de l’Ecosistema d’eixos comercials associats a Barcelona Oberta

Barcelona Oberta | 13 juny 2017

Ahir vam presentar l’estudi ‘Diagnosi de l’ecosistema d’eixos comercials associats a Barcelona Oberta’ realitzat per Eixos, en el qual manifestem la nostra preocupació sobre la pèrdua d’identitat del comerç tradicional derivat en favor de les grans marques.

Fent click aquí et pots descarregar l’informe complet.

 • FLASHMOB PANDA | Barcelona Oberta

FLASHMOB PANDA

Barcelona Oberta | 6 juny 2017

Avinguda Gaudí (Entre Indústria i S.A.M. Claret)
11 de Juny de 11 h a 15 h

Uneix-te a la Pandamania!

Vine a ballar i a fotografiar-te amb divertits óssos panda acabats d’arribar de la Xina.

Crea i decora la teva panda mascota.

L’acte serà inaugurat pel vicegovernador de la regió xinesa de Sichuang i el Sr. Consul de la Xina a Barcelona

11.00 -12.00 Música i fotos amb els óssos panda

11.30 -12.00 Tabalers, gegants i capgrossos

12:00 -12:10 Inauguració

12:10-12: 25 Flashmob panda

12:25 -12:35 Actuació del “canvi de rostre” típica de l’opera de Sichuan) (Xinhua / Zhang Fan)

12:35 -12: 45 Ball tradicional de la Xina

12:45-14:00 Tabalers, Gegants i capgrossos

11:30 -15: 00 Tallers per decorar figures d’óssos panda posant de manifest la necessitat de preservar aquesta espècie, pintacares i altres activitats infantils, photocall.

 • Estudi Diagnosi de l’Ecosistema d’eixos comercials associats a Barcelona Oberta | Barcelona Oberta

Estudi Diagnosi de l’Ecosistema d’eixos comercials associats a Barcelona Oberta

Barcelona Oberta | 1 juny 2017

El 12 de Juny presentem “Estudi Diagnosi de l’Ecosistema d’eixos comercials associats a Barcelona Oberta”. Confirma la teva presència al mail secretaria@barcelonaoberta.cat

 • Fermín Villar, Roser Torras y Gala Pin presenten la quarta edició del “Tast a La Rambla” | Barcelona Oberta

Fermín Villar, Roser Torras y Gala Pin presenten la quarta edició del “Tast a La Rambla”

Barcelona Oberta | 31 maig 2017

Arriba la quarta edició de “Tast a La Rambla” -4ª Setmana de Gastronomia de Barcelona-, un gran festival culinari de caràcter anual organitzat per Amics de La Rambla amb la col·laboració del Grup GSR, que compta amb el recolzament del Districte de Ciutat Vella de l’Ajuntament de Barcelona, la marca cervesera Estrella Damm, amb el patrocini de diverses marques com Freixenet, Segura Viudas, Coca-Cola, Cinzano, Aperol Spritz, El Periódico i Hostelgrup, i amb la col·laboració de 20 persones del Casal dels Infants del Raval i 45 alumnes del CETT.

La roda de premsa ha comptat amb l’assistència de la regidora del Districte de Ciutat Vella, Gala Pin, dels organitzadors de l’esdeveniment, Fermín Villar, president d’Amics de La Rambla, i Roser Torras, directora de grup gsr, i de xefs de restaurants, bars i pastisseries que participen a la fira, com Albert Raurich (dos pebrots), Christian Escribà (Escribà), Oriol Balaguer (Oriol Balaguer BARCELONA) i Nandu Jubany (Petit Comitè), entre d’altres.

Després de la presentació, diversos establiments, com Amaya (caneló trufat de l’àvia Nicolassa), Arume (xelets, crema de blat de moro i ximixurri d’algues), Bar Ri (ensalada russa), Escribà (gofre de te matcha amb espuma de crema catalana), Fonda España (bunyol cremós de bacallà i guisat de peus de porc), La Cuina del Moja (crema de fruita amb trio de topings), i Opera Samfaina (steak tartar, poêle de carn de porc de Vic), que participaran al Tast a La Rambla d’enguany, han servit un aperitiu a base de les tapes que també se serviran els propers 8, 9, 10 i 11 de juny; quatre dies en què 50 dels millors bars, pastisseries i restaurants de la ciutat de Barcelona oferiran, al bell mig de la Rambla de Santa Mònica, una mostra de la seva cuina.

Enguany la proposta de degustació es divideix en quatre àrees: Cuina d’Autor, Pastisseria, Tapes i Platillos i Cuina Tradicional, que es completaran amb una secció dedicada a patrocinadors i col·laboradors. I s’hi introdueixen novetats com el Taller Tast Arts Santa Mònica, l’Escenari Gastronòmic by Estrella Damm, un espai per a Buenos Aires –ciutat convidada- i la possibilitat d’adquirir en avançat tiquets exclusivament a Atrápalo amb un incentiu promocional.

 • La Plaça Reial dibuixa | Barcelona Oberta

La Plaça Reial dibuixa

Barcelona Oberta | 3 maig 2017

Per a tots els ciutadans de Barcelona, torna el proper dissabte 21 de maig La Plaça dibuixa” per segon any consecutiu! Oberta a tothom!

Barcelonins: feu-vos-la vostra i dibuixeu-la en el vostre propi quadern de viatge al voltant de la Plaça. Obrirem quatre edificis de la Plaça perquè qui ho vulgui pugui dibuixar-la des d’un punt de vista diferent. Comptarem amb la participació de 15 reconeguts sketchers de la ciutat i de 15 estudiants d’art d’escoles del Districte. L’organització disposarà de dues carpes a la Plaça: una d’informació, on es farà el lliurament del material de dibuix i el registre de participants; i l’altra pel taller de dibuix infantil, impartit per l’il·lustrador Lluïsot el Ninotaire, que ajudarà els nens a dibuixar la Plaça i a observar les seves peculiaritats.

La jornada estarà amenitzada per la Dixie Band Taller de Musics i del Taller Obert, un projecte de reinserció social a través de la música del mateix Taller de Musics. Els originals, tant dels professionals com dels estudiants i aficionats, s’exposaran a la Sala Llimona de la Fundació Setba durant els mesos de juny i juliol de 2016, coincidint amb l’exposició Setba Jove i en el marc de l’esdeveniment ART NOU/ PRIMERA VISIÓ.

Material cedit per la Fundació Setba, que enguany també organitza un sorteig de material de Belles Arts, gentilesa de Barna Art, entre els participants. Amb la col.laboració de l’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial.

 • Comerç al carrer a La Barceloneta | Barcelona Oberta

Comerç al carrer a La Barceloneta

Barcelona Oberta | 3 maig 2017

El proper Dissabte 6 de Maig el comerç surt al carrer a La Barceloneta.

Us esperem a la Plaça Poeta Boscà amb novetats i ofertes dels nostres comerciants.

 

 • És imprescindible que la futura Llei de Comerç de Catalunya inclogui el marc legal que permeti l’adaptació del model BID | Barcelona Oberta

És imprescindible que la futura Llei de Comerç de Catalunya inclogui el marc legal que permeti l’adaptació del model BID

Barcelona Oberta | 27 abril 2017

Valoració i Propostes de Barcelona Oberta

Projecte de llei de comerç, serveis i fires
(tram. 200-00022/11)
1.- Horaris comercials: liberalització horaris establiments
no alimentaris menors de 150m2.
(Article 37. Exclusions de l’horari comercial general).
Els establiments comercials, de venda personalitzada o en
règim d’autoservei, els titulars dels quals siguin petites o
mitjanes empreses, que no pertanyin a grups empresarials,
sempre que la superfície de venda no superi els 150 m2 i
tinguin una oferta orientada essencialment a productes de
compra quotidiana d’alimentació́.
Proposta Barcelona Oberta:
La nostra proposta consisteix a ampliar aquesta flexibilització
a tota mena de sectors comercials, no només d’alimentació.
A Barcelona mateix, per a zones amb gran quantitat de petits
establiments comercials i amb elevada afluència de ciutadans
durant els diumenges i dies festius, com ara Gràcia o el Born,
aquesta flexibilització és una necessitat vital i una forma de
garantir-ne la viabilitat i la competitivitat davant les grans
ensenyes.
Per altre banda, cal valorar la possibilitat de no donar als
municipis l’opció de canviar el calendari de 10 festius
proposats per la Generalitat a fi d’evitar la confusió que
representa sobre el consumidor. També establir un calendari
que sigui productiu, orientat al consumidor i estable any rere
any a fi de crear una rutina i no la confusió que cada any
representa la proposta de dates diferents.

2.- Períodes de rebaixes: propugnar acords voluntaris.
(Article 21.Venda en rebaixes).
La forçosa desaparició dels períodes obligatoris en què poder
desenvolupar les rebaixes a causa de les vendes no
presencials i d’altres fenòmens similars, no qüestiona la
conveniència de disposar d’un calendari al més ordenat
possible que orienti els consumidors i contribueixi a dotar de
racionalitat i previsibilitat la funció comercial.
Proposta Barcelona Oberta:
El Consell Assessor de Comerç, com a instrument de
concertació entre el sector comercial i l’Administració, hauria
de fixar el termini recomanat d’inici i finalització de les
rebaixes i, eventualment, escurçar-ne la durada tradicional i
adaptar-ne la periodicitat a les noves pautes estacionals.
L’Administració s’hauria de fer ressò d’aquests períodes de
rebaixes recomanats a través de les campanyes institucionals
de recordatori dels drets i deures dels consumidors.

3.- Cooperació publico-privada als eixos i a les zones
comercials: àrees de gestió de centres comercials urbans.
BID’s (Business Improvement Districts).
Article 54. Àrees de gestió econòmica urbana.
La creixent complexitat en els usos i les demandes de l’espai
urbà s’accentua en les àrees amb forta concentració
comercial. Cal abordar aquesta complexitat i els problemes
que se’n deriven de forma col·laborativa entre els sector públic
i el sector privat. Aquest darrer, que no es limita estrictament
als comerços sinó que inclou tota mena de serveis que es
presten in situ a les persones, ha de disposar d’un marc
normatiu que permeti canalitzar la voluntat de
coresponsabilitzar-se en la millora i l’adequació de les zones
d’alta densitat d’activitats. A diversos països europeus s’han
anat implantant amb èxit els anomenats Business
Improvement Districts, model que pot ser una bona referència
a l’hora d’articular i implementar aquesta col·laboració publicoprivada.
El projecte conté un Títol vuitè dedicat íntegrament al Pla de
Foment de Ia Competitivitat del Comerç Urbà que té la finalitat
de “contribuir a Ia millora de I‘eficiència de I‘activitat comercial
i de la prestació de serveis, i que té per objecte posar a l’abast
del sector eines que permetin als empresaris més capacitat
d’adaptació a l’entorn econòmic i potenciar la capacitat de
creixement i d’internacionalització”. Tot i que l’Exposició de
Motius del Projecte es parla de la “possibilitat de crear entitats
de col·laboració públic privada que permetin el
desenvolupament de plans estratègics dissenyats per a
períodes determinats en àrees urbanes prèviament
delimitades”, es deixa expressament el seu desenvolupament normatiu pel futur.

És per tot això que és ja imprescindible que la futura Llei de
Comerç de Catalunya inclogui el marc legal permeti
l’adaptació del model BID a les característiques peculiars del
model comercial mediterrani i català, sense deixar-ho per més
endavant.
Les característiques bàsiques que hauria de tenir el BID català
i que hauria de recollir la Llei de Comerç són les següents:
1. Denominació, característiques i funcions dels BID
2. Iniciativa per a la constitució del BID
3. Procediment per l’aprovació i efectiva constitució del BID
4. Organització, funcionament i vigència del BID
Proposta Barcelona Oberta:
La Llei ha de comprometre el govern de Catalunya a
desenvolupar la normativa que reguli aquest tipus de gestió en
l’espai públic, sigui perquè disposa de la capacitat legislativa o
perquè insta l’administració de l’Estat espanyol a impulsar-la.
Mentrestant, la DGC difondrà i debatrà amb els municipis les
característiques específiques que hauria de tenir l’aplicació
d’aquest model a Catalunya promovent grups de treball
territorials mixtos i experiències pilot.

4.- Competències de l’Ajuntament de Barcelona en
matèria de Comerç.
El Govern municipal considera que el projecte de Llei de
Comerç de la Generalitat de Catalunya no recull l’especificitat
que atribueix la Carta Municipal a Barcelona.
El projecte aprovat pel Consell Executiu resta competències al
municipi en matèria de foment de la competitivitat, de
definició de les zones de degustació, en inspecció i sanció i en
modificació d’horaris en determinats supòsits.
La Carta Municipal de Barcelona recull en la seva clàusula
general de competències que l’Ajuntament pot promoure
qualsevol classe d’activitat i prestar tots els serveis públics
que contribueixin a satisfer les necessitats dels ciutadans que
no siguin expressament atribuïts a altres administracions
públiques, així com activitats i serveis complementaris als
desenvolupats per altres administracions.
Proposta Barcelona Oberta:
Respectar les competències que la Carta Municipal atribueix a
l’Ajuntament de Barcelona en matèria de Comerç.

5.- Subscrivim amb la seva totalitat les propostes
presentades per la entitat RETAULCAT relacionades amb
els punts següents:
a) Municipi turístic
b) Venda Online

 • Barcelona Oberta participa a las jornadas “El futur dels eixos comercials” | Barcelona Oberta

Barcelona Oberta participa a las jornadas “El futur dels eixos comercials”

Barcelona Oberta | 27 abril 2017

La Direcció de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona i l’IESE organitzen les jornades “El futur dels eixos comercials: del comerç local al desenvolupament econòmic urbà integral”, que tindran lloc els propers 21 i 29 de març i 3 de maig. Al llarg de tres dies, els assistents debatran com abordar la transició d’eixos comercials en àrees de promoció econòmica urbana (APEU) i reflexionaran sobre el model de gestió i participació.

Reserva la teva plaça aquí: https://apli.iese.edu/Tracking/cnsee.aspx?mai=47829984

Les jornades volen ser un punt de partida compartit amb el sector comercial sobre la creació de les APEU, per a les que treballa decididament la Regidoria de Comerç i Mercats. Per aquesta raó, les persones que assisteixin gaudiran d’un espai de debat, sensibilització, formació i constitució d’acords, i podran participar en dos tallers i en una jornada de conclusions i de difusió de coneixement.

El primer taller, previst per al dia 21, tractarà la transició de l’eix comercial cap al model d’àrees de promoció econòmica urbana i analitzarà els beneficis de formar part d’elles per als actors econòmics i socials de la ciutat. El segon taller, previst per al dia 29, se centrarà en el debat del model de gestió i participació de les APEU i en la implicació de les grans marques. Finalment, el dia 3 de maig les jornades conclouran amb una cita sobre el futur del comerç i els models d’autogestió de les àrees de promoció econòmica urbana, que comptarà amb la presència d’experts.

Seran tres dies per aprofundir en els reptes de l’economia urbana i en la implantació de models de governança que permetin l’autogestió de les zones comercials de la ciutat per fer-les més competitives, accessibles i atractives.

 • Ruta de tapes “Tast a La Rambla” | Barcelona Oberta

Ruta de tapes “Tast a La Rambla”

Barcelona Oberta | 27 abril 2017

La quarta edició del “Tast a La Rambla” es celebrarà del 8 al 11 de juny i, com en les tres primeres edicions, volem que els nostres associats participeu en el esdeveniment apuntant-vos al concurs de tapes del “Tast a La Rambla” que aquest any – per evitar confusions – s’anomenarà “IV Ruta de Tapes i Vermut preparat Cinzano”.

La IV Ruta de Tapes torna a comptar amb el patrocini de Cinzano i vol posar en valor tant les tapes elaborades als locals emblemàtics de La Rambla como el seu maridatge amb el vermut Cinzano. Tapa i Cinzano, una parella perfecte pel vermut.

Cada un dels establiments participants haurà de preparar una tapa específica pel concurs (o seleccionar-ne una de les que ja té) i maridar-la amb amb un vermut preparat Cinzano. El vermut preparat és una beguda d’aperitiu en la que es barregen el vermut – com a ingredient principal (60%-80%) amb ingredients complementaris (poden ser altres begudes alcohòliques o refrescs, fruita fresca, espècies o herbes aromàtiques). Cada vermut preparat té la seva fórmula única i un sabor diferent.

El jurat professional valorarà tant la tapa com la seva harmonització amb el vermut Cinzano.

 • Estudi “Impacte socioeconòmic de les compres turístiques a la ciutat de Barcelona” | Barcelona Oberta

Estudi “Impacte socioeconòmic de les compres turístiques a la ciutat de Barcelona”

Barcelona Oberta | 26 març 2017

Les compres turístiques són una infraestructura bàsica pel comerç de Barcelona i representa un segment essencial per a mantenir el model i la qualitat del comerç urbà de la ciutat. Sota aquesta premissa, s’ha dut a terme un estudi sobre l’Impacte socioeconòmic de les compres turístiques a la ciutat de Barcelona, realitzat per RBD Consulting Group, liderat per Barcelona Oberta i amb el suport de la Generalitat de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona, entre altres institucions.
A través de 1250 enquestes realitzades a responsables i propietaris d’establiments, l’anàlisi d’estadístiques i informació vers l’afluència de turistes a Barcelona i 17 entrevistes en profunditat amb els principals actors relacionats amb el comerç i el turisme de la ciutat s’han extret unes conclusions, plasmades en l’estudi presentat ahir 22 de març al Palau Robert i que posen de manifest la importància de la despesa del turista en comerç i restauració, tant per la societat com per l’economia de la ciutat.

Aquí et pots descarregar l’estudi: (031) Informe impacte compres turisme barcelona_venviar

 • Presentació de l’Estudi: “Impacte socioeconòmic de les compres turístiques a la ciutat de Barcelona.” | Barcelona Oberta

Presentació de l’Estudi: “Impacte socioeconòmic de les compres turístiques a la ciutat de Barcelona.”

Barcelona Oberta | 8 març 2017

Barcelona Oberta té el plaer de presentar l’estudi “Impacte socioeconòmic de les compres turístiques a la ciutat de Barcelona” dins de La Setmana del Comerç.

Dia: dimecres 22 de març de 2017.
Hora: 16:30h a 18:00h.
Lloc: Palau Robert, Sala Cotxeres.
Adreça: Passeig de Gràcia 107. 08008 Barcelona.

Presentació a càrrec de:
Sra. Muntsa Vilalta Cambra – Directora General de Comerç, del Departament d’Empresa i Coneixement, Generalitat de Catalunya.
Sr. Gabriel Jené – President de Barcelona Oberta.
Sr. Roger Gaspa – Soci-Director a RBD Consulting Group.

Les compres turístiques són una infraestructura bàsica pel comerç de Barcelona i representa un segment essencial per a mantenir el model i la qualitat del comerç urbà de la ciutat.

L’objectiu d’aquest estudi és posar en valor que el turisme de compres és una palanca de creixement i internacionalització de les empreses comercials.

 • El comerç català es reorganitza sota la nova marca RETAILcat | Barcelona Oberta

El comerç català es reorganitza sota la nova marca RETAILcat

Barcelona Oberta | 23 febrer 2017

L’entitat fundada per Barcelona Oberta, Cecot Comerç, Comertia i Fundació Barcelona Comerç pretén erigir-se en l’organtzació empresarial representativa del comerç català.Les associacions Barcelona Oberta, Cecot Comerç, Comertia i Fundació Barcelona Comerç han presentat aquest dijous la Unió d‘Entitats de Comerç de Catalunya (RETAILcat), una nova marca que pretén erigir-se en l’organtzació empresarial representativa del comerç i del ‘retail’ al país. La nova entitat vol treballar com a lobby dels interessos dels comerciants catalans i ja ha avançat que presentarà esmenes a nova llei del comerç de Catalunya, que ha estat aprovada pel Govern i s’ha de debatre ara al Parlament. Les associacions que formen part de RETAILcat han recordat que no van participar en la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), que es va dissoldre l’any passat per no poder afrontar els seus deutes, però han apostat per un “model de governança diferent” i sense “perpetuar-se en els càrrecs”.

Guardar

Guardar

 • L’Autèntic Paper del Nadal | Barcelona Oberta

L’Autèntic Paper del Nadal

Barcelona Oberta | 19 desembre 2016

Amb l’arribada del Nadal també arriben les casetes nadalenques. Aquest any l’Ajuntament impulsa ‘l’Autèntic Paper del Nadal’, una prova pilot a deu punts de la ciutat, on la ciutadania podrà embolicar els seus regals d’una manera sostenible i ecològica. Aquesta iniciativa, amb la col·laboració de la Fundació Barcelona Comerç i Barcelona Oberta, vol fomentar el comerç de proximitat i els mercats, conscienciant de la importància de comprar al barri on es resideix.

 

Guardar

 • Programa II Summit Barcelona | Barcelona Oberta

Programa II Summit Barcelona

Barcelona Oberta | 15 novembre 2016
Programa:
9:00h Acreditacions
9:15h Benvinguda i Inauguració
Sra. Muntsa Vilalta
Directora General de Comerç de la Generalitat de Catalunya
9:30h La Barcelona del Futur: Oportunitats i riscos
Conferència del Sr. Gonzalo Bernardos Domínguez
Professor d’economia de la Universitat de Barcelona, analista i consultor.
10:20h La veu dels empresaris – Taula rodona
 

Sr. Eduardo Ceballos
Country Head Spain at Neinver

Sra. Anna Gener
Sòcia d’Aguirre Newman i Directora General d’Aguirre Newman Barcelona

Sr. Artemi Nolla
Fundador i President d’AN Grup

Sr. Pau Guardans
Vicepresident de Barcelona Global. Chairman&CEO Unico Hotels

Sr. Marc Bonavia
CoFundador de SitMobile. Expresident d’AIJEC

Sra. Eva Martin
CEO i Co-fundadora de Tiendeo

Conductor i moderador: Sr. Enric Sierra. Adjunt al director de La Vanguardia

11:30h La veu dels empresaris: Preguntes i intervencions des de la Fila 0
 

Sra. Maria Abellanet
Directora General i Consellera delegada del Grup CETT

Sr. Enrique Alcántara
President de APARTUR

Sr. Albert Arias
Director del Pla Estratègic de Turisme. Ajuntament de Barcelona

Sr. Joan Carles Calbet
President de Comertia

Sr. Carles Carreras
Catedràtic d’Universitat. Departament de Geografia Humana (UB)

Sr. Manel Casals
Director General del Gremi Hotels de Barcelona

Sr. Pere Chias
President del Gremi Restauració de Barcelona

Sr. Jordi Díez
Director General de Negoci de Saba

Sr. Miquel Donnay
President del Consell de Gremis

Sra. Marga Farga
Farga

Sr. David Garrofer
Secretari General de CECOT

Sr. Mateu Hernández
Director General de Barcelona Global

Sr. Oscar Lopez
Secretari General de la Federació de Comerç i Hostaleria de UGT

Sr. Emiliano Maroto
Secretari General d’Agrupament de Botiguers i Comerciants de Catalunya
Sra. Raul Monroy
Director delegació Barcelona de S.C.C.E

Sr. Martí Sarrate
President d’ACAVE

Sra. Maria Segarra
Directora Intueri

Sr. Jose Maria Trenor
Conseller delegat de Praktik Hotels

Sr. Salva Vendrell
President de Fundació Barcelona Comerç

12:00h Debat
12:20h Conclusions II SUMMIT de Barcelona Oberta
Sr. Gabriel Jené
President de Barcelona Oberta
12:30h Tancament
Sra. Montserrat Ballarín
Regidora de Comerç i Mercats, Ajuntament de Barcelona
INSCRIU-TE
 • Barcelona està vivint dels rèdits del passat o té projecte de futur?
 • Turisme de compres. Atractivitat comercial Immobiliària, Hoteleria, Allotjaments turístics i restauració innovadora i de qualitat, Oportunitats pels joves emprenedors, Smart City,
  E-Commerce.
 • Estem deixant passar les oportunitats?
 • Apostem per la gestió públic-privada?
 • La construcció de la Barcelona del futur: Propostes del sector empresarial de la ciutat.
 • Detectar les oportunitats d’una ciutat com Barcelona.
 • Redefinir el Model Barcelona i fer propostes de futur a partir de la veu dels empresaris.
 • Alertar sobre el perill de la desacceleració econòmica.
 • Fer pedagogia de les bondats de l’activitat econòmica i de la labor social positiva dels empresaris en la generació de riquesa, sense la qual és impossible sustentar l’estat de benestar.
 

 

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

 • EsmorzApps – Aplicacions al servei del comerç | Barcelona Oberta

EsmorzApps – Aplicacions al servei del comerç

Barcelona Oberta | 10 novembre 2016

Més del 90% de la població catalana té un smartphone, que fa servir més de dues hores i mitja cada dia. La gran majoria d’aquests usuaris fan servir el mòbil en algun moment del procés de compra, ja sigui per cercar informació dels productes o per comprar directament. Però aquests dispositius no només són d’utilitat als consumidors, també ofereixen un bon nombre de recursos a les empreses comercials per contactar amb el client.

Per donar a conèixer aquestes possibilitats, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya comença el cicle de sessions anomenades “Esmorzapps. Aplicacions al servei del comerç”, on els desenvolupadors de diverses aplicacions per a mòbil explicaran els seus projectes per tal d’engrescar els participants a utilitzar aquestes eines.

La primera sessió dels Esmorzapps tindrà lloc a les Cotxeres del Palau Robert el proper dia 2 de desembre a les 9:30h. Per organitzar-la comptarem amb la col·laboració de Barcelona Oberta i la Fundació Barcelona Comerç. Vine i coneix el món que posen al teu abast els projectes de Chopit, Manzaning, Yuge i Catalunya Shopping.

 

 Programa:

09.30 h   Intervenció de la Sra Muntsa Vilalta, directora general de Comerç

10.00 h   Presentacions de les apps

11.00 h   Torn obert de paraules

11.15 h   Café Networking

                                              

Inscriu-t’hi aquí  

 

 • II SUMMIT BARCELONA OBERTA – LA BARCELONA DEL FUTUR: UNA ALTRA MIRADA | Barcelona Oberta

II SUMMIT BARCELONA OBERTA – LA BARCELONA DEL FUTUR: UNA ALTRA MIRADA

Barcelona Oberta | 7 novembre 2016

Dimarts 29 de novembre vine a la II Summit Barcelona Oberta – La Barcelona del futur: Una altra mirada.

De 9 del matí a 12:30 del migdia a El Molino.

Entre tots hem de dissenyar aquesta Barcelona del Futur. És important que els empresaris, veïns i altres organitzacions ens donem suport els uns als altres i intentem fer pedagogia de les bondats de l’activitat econòmica i de la tasca social positiva dels empresaris en la generació de riquesa, sense la qual és impossible sustentar l’estat de benestar.

Entre tots fem Barcelona.

Reserva la teva plaça al mail secretaria@barcelonaoberta.cat

 • La Generalitat i Barcelona Oberta aposten per fomentar el comerç català de proximitat | Barcelona Oberta

La Generalitat i Barcelona Oberta aposten per fomentar el comerç català de proximitat

sevenapp | 20 octubre 2016

La directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, i el president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, han signat avui un conveni de col·laboració pel qual la Generalitat dóna suport al pla d’actuacions 2016 de l’entitat, orientat al foment, promoció i difusió del model català de comerç de proximitat.


La Direcció General de Comerç ha confiat a Barcelona Oberta l’elaboració d’un estudi de l’impacte socioeconòmic del comerç i el turisme de compres a la ciutat de Barcelona.

 

 

 

Guardar

Guardar

 • La Patronal Cecot otorga a Barcelona Oberta el Reconeixement Cecot a l’Associació Empresarial 2016 | Barcelona Oberta

La Patronal Cecot otorga a Barcelona Oberta el Reconeixement Cecot a l’Associació Empresarial 2016

Barcelona Oberta | 18 octubre 2016

La otorga a el a l’Associació Empresarial 2016.

El Dijous 20 d’Octubre, a L’Auditori de Barcelona, recollirem el guardó

El Comitè Executiu de Cecot considera oportú reconèixer públicament la tasca de l’associació empresarial Barcelona Oberta en la promoció de la ciutat de Barcelona a l’exterior com a ciutat de compres de referència mundial amb l’objectiu d’aconseguir un equilibri entre els eixos comercials i turístics i els eixos de proximitat de les trames urbanes de tota la ciutat.


Barcelona Oberta és la unió d’eixos comercials que comparteixen una visió del paper econòmic i social del comerç de proximitat i representen “el turisme de compres” a la ciutat de Barcelona. És una entitat formada per totes aquelles associacions i eixos comercials de Barcelona que tenen una estructura organitzativa professionalitzada i orientada a la gestió i promoció del territori comercial que representen. El seu principal objectiu és administrar els beneficis del turisme en tots els districtes de la ciutat.

L’Associació pretén generar l’escenari comercial adequat per a aconseguir un equilibri entre les necessitats del comerç intern de proximitat i el comerç vinculat al turisme de compres de la ciutat. A més, Barcelona Oberta treballa per posicionar Barcelona com a ciutat de compres de referència mundial aconseguint un equilibri entre els eixos comercials turístics i els eixos de proximitat de les trames urbanes de tota la ciutat. Entre d’altres, pretén implantar una gestió professionalitzada dels eixos comercials basada en les organitzacions BID es que ja estan operatives en diversos països europeus.

A dia d’avui, Barcelona Oberta representa als 11 principals eixos comercials i turístics de Barcelona, ​​més de 1.600 establiments comercials associats i més de 5.4000 botigues en total. Els comerços que formen part representen el 20% de la contractació a Barcelona i donen feina a més de 25.000 treballadors.

 

 

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

 • Entrevista a Gabriel Jené a BTV | Barcelona Oberta

Entrevista a Gabriel Jené a BTV

Barcelona Oberta | 25 gener 2016

L’entrevista completa a Gabriel Jené, president de Barcelona Oberta, fent clic aquí.

 • Segueix-nos a Twitter | Barcelona Oberta

Segueix-nos a Twitter

Barcelona Oberta | 24 gener 2016

Visita les nostres xarxes socials per estar al dia amb totes les novetats sobre Barcelona Oberta.

https://twitter.com/barcelonaoberta