• L’Associació d’Amics i Comerciants de la plaça Reial ha començat les celebracions del seu 20 aniversari | Barcelona Oberta

L’Associació d’Amics i Comerciants de la plaça Reial ha començat les celebracions del seu 20 aniversari

sevenapp | 6 març 2019

L’Associació d’Amics i Comerciants de la plaça Reial ha començat les celebracions del seu 20 aniversari amb l’exposició ‘Línia de fuga’ per transmetre els seus valors culturals i socials a la comunitat local.

En un acte aquest dimarts, el president a l’associació, Enric Gimeno, ha dit que en 20 anys han canviat moltes coses: “Hem afrontat problemes que hagués estat impossible solucionar per separat. Ens agradaria que els barcelonins ens tinguessin en major consideració “.

La secretària i portaveu de l’associació, Cristina Sampere, ha detallat que l’entitat va néixer el 1999 té com a objectiu promocionar la plaça Reial des d’un punt de vista cultural, cívic i comercial.

“És un punt de trobada per a totes les persones, comerços i entitats que viuen, treballen o desenvolupen la seva activitat a la plaça Reial, així com un promotor d’agitació cultural de la plaça i el seu entorn”, ha destacat Sempere.

Així mateix, ha explicat que l’exposició vol mostrar la “visió global” de l’associació i, alhora, ser una declaració d’intencions del seu afany per crear sinergies i complicitats amb els actors culturals i socials de la ciutat.

‘Línia de Fuga’ es tracta d’una exposició fotogràfica a l’aire lliure, que estarà a la plaça del 5 al 25 de març a la plaça Reial, en un projecte d’Oak Stories, la Fundació Setba i l’Associació d’Amics i Comerciants de la plaça Reial amb el suport de l’Ajuntament.

El projecte fotogràfic relaciona i contextualitza persones migrants, refugiades i sol·licitants d’asil a Barcelona, ​​i ho fa narrant la història de 10 d’aquests nouvinguts que viuen a la ciutat.

L’entitat ha recordat que programa anualment més de 150 activitats d’educació, culturals, musicals, esportives, gastronòmiques i infantils per a tots els públics a la plaça, i amb motiu del seu 20è aniversari, ha intensificat la seva programació.

La directora de Comerç de la Generalitat, Muntsa Vilalta, ha assegurat que l’associació és un referent a la ciutat en l’àmbit comercial, cultural i social, i el regidor de Comerç, Agustí Colom, ha destacat el comerç com a “cohesionador social”.