Barcelona presenta Magnific Place, el projecte de promoció i lobby per impulsar les zones d’excel·lència comercial

1 de December de 2022

El projecte proposa l’adhesió en una primera fase de zones comercials de 5 ciutats: Barcelona, Madrid, Màlaga, Sant Sebastià i Palma de Mallorca.

La xarxa, que neix amb vocació internacional, vol posar en valor l’experiència de viure en primera persona el comerç urbà excel·lent.

Veure vídeo promocional

Veure vídeo de la presentació

La Covid-19 ha servit per posar de manifest i accelerar tendències que ja s’havien establert, com és la pèrdua de visitants i l’atractiu d’alguns centres comercials urbans. Tot això reflecteix la necessitat de repensar la proposta de valor que ofereixen algunes zones comercials, presentant una experiència global, diferenciada i atractiva als clients, amb l’objectiu d’augmentar el tràfic de qualitat que vulgui descobrir-les.

Davant d’aquesta situació, la Unió d’Eixos Comercials i Turístics, Barcelona Oberta, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona, van plantejar la necessitat de treballar en la creació de Zones d’Excel·lència Comercial, com una plataforma de promoció i de lobby que posi en valor aquelles àrees comercials amb serveis i productes excel·lents, diferenciades i singulars, adreçades a un públic de qualitat, cultural, sostenible i socialment respectuós.

Aquesta iniciativa ha obligat a començar per la formulació de com han de ser aquestes zones excel·lents i quins serveis haurien d’oferir. En aquest sentit, els objectius específics i inicials del projecte són: establir uns indicadors que permetin identificar una zona com d’excel·lència comercial, tant per la seva configuració territorial, mix de producte o accions de promoció i/o dinamització; identificar experiències pilot de ciutats espanyoles que puguin representar i exemplificar aquests indicadors; assentar les bases per unir esforços entre territoris i per crear projectes, generar sinergies i atraure clients i turistes de qualitat; compartir informació i generar col·laboracions entre ciutats per a posicionar les seves zones d’excel·lència comercial; fer lobby per defensar aquestes zones com activitats econòmiques que són i promoure la seva projecció turística, i per últim, materialitzar tot això en un projecte continuat amb un pla d’acció, una planificació de màrqueting i comunicació i un pla de viabilitat a futur.

En aquesta primera fase, s’hi han proposat cinc ciutats espanyoles per formar part de la xarxa -Barcelona, ​​Madrid, Màlaga, Sant Sebastià i Palma de Mallorca- i des de l’organització fan extensiva la invitació a formar-ne part altres zones d’excel·lència comercial tant d’Espanya com del territori internacional, per enriquir i intercanviar tendències i pràctiques de qualitat en retail.

Aquest projecte s’emmarca en el Programa de Comerç Minorista que gestionen les Cambres de Comerç espanyoles i està cofinançat per la Secretaria de Estado de Comercio Interior del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

Més sobre Barcelona Oberta

Barcelona Oberta és la unió de 23 eixos comercials turístics que comparteixen una visió del paper econòmic i social del retail de la ciutat, i representen el turisme de compres. Formen part de Barcelona Oberta:

Agrupació de comerciants i industrials de Barceloneta – ACIB

Associació comerciants del carrer Pelai Centre i Rodalies

Associació Rambla Catalunya i Travessers

Associació Amics del Passeig de Gràcia

Associació Fundació El Molino FEM

Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla i Plaça Catalunya

Associació de comerciants Born Comerç

Associació comerciants Gaudí Shopping

Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial

Associació de Comerciants l’Illa Diagonal

Associació Diagonal Barcelona

Associació de Comerciants FEM Raval

Associació Front Marítim Barceloneta

Centre Comercial Arenas

Centre Comercial Diagonal Mar

Centre Comercial Westfield Glòries

Eix Comercial Sagrada Família

El Corte Inglés

Federació d’associacions de Barnacentre

Porxos del Port

Sant Antoni Encants

Unió de comerciants Som Sant Antoni 

Xarxa de Comerç Divers de Barcelona

Més sobre la Cambra de Comerç de Barcelona

La Cambra de Comerç de Barcelona ofereix serveis transversals a les empreses i a les persones autònomes tot contribuint-ne al seu impuls i desenvolupament econòmic. La corporació estableix com a full de ruta el projecte Catalunya 2030/40, el qual té com a objectiu construir un nou model econòmic que contribueixi a dibuixar una Catalunya més internacionalitzada, socialment responsable, ambientalment sostenible i d’alt valor afegit.  

Barcelona's commerce's news

Members

Sponsors

This site is registered on wpml.org as a development site.