Barcelona Oberta incorpora dos nous membres: El Corte Inglés i Diagonal Mar

10 de maig de 2022

La Unió d’Eixos Comercials i Turístics de Barcelona, Barcelona Oberta, incorpora dos nous membres a l’entitat, El Corte Inglés i Diagonal Mar, per sumar esforços en el seu propòsit de contribuir a fer de Barcelona una ciutat comercialment millor. 

L’entitat també ha tancat acords de col·laboració amb Shoplive i LoyApp per impulsar la digitalització dels establiments adherits als seus eixos.

Barcelona Oberta acaba d’incorporar a l’entitat dos nous membres, El Corte Inglés i el centre comercial Diagonal Mar. Els dos nous associats comparteixen amb la Unió d’Eixos Comercials i Turístics la seva visió sobre el model comercial de Barcelona, apostant per una ciutat més integradora, equilibrada, oberta i cosmopolita per a residents i visitants. Així mateix, la unió d’eixos comercials i turístics també ha signat acords de col·laboració amb dues start ups, Shoplive i LoyApp, amb la voluntat de propiciar la digitalització dels establiments associats als seus eixos.

En aquests moments, el comerç de Barcelona té per davant importants reptes, tant des del punt de vista de la transformació i adaptació digital dels negocis als nous hàbits dels consumidors post-pandèmia, com per dur a terme iniciatives i activitats per recuperar el flux de visitants pels carrers i centres comercials. En el context actual, l’auge de les vendes online, la instauració d’un model de treball híbrid (teletreball i presencial) i les dificultats de mobilitat i accessibilitat a la ciutat han causat una davallada de visitants a la ciutat que lastra la recuperació.

Les ciutats han d’avançar cap a un model més ecològic, sostenible i amb un urbanisme més amable, amb el mínim perjudici als residents, visitants i sense fer malbé la seva activitat econòmica. No podem oblidar que el sector del comerç minorista a Barcelona genera 98.000 llocs de treball, una ocupació que no seria sostenible sense la despesa realitzada per tots, residents i visitants metropolitans.

Per aquest motiu, un dels reptes de Barcelona Oberta és contribuir a la transformació urbana de Barcelona per fer-la més sostenible i respectuosa amb el medi ambient recuperant la seva essència de ciutat mediterrània, oberta, dialogant i buscant grans consensos. Per aquest motiu, la suma d’organitzacions de referència en el sector comercial, com són El Corte Inglés o el centre comercial Diagonal Mar, molt implicades en el desenvolupament de l’activitat econòmica de la ciutat, aporta dinamisme, nous criteris i una clara aposta per defensar actuacions amb visió a llarg termini que potenciïn el model comercial de Barcelona i la situïn en el rànquing de les primeres ciutats del shopping mundial.

Més sobre Barcelona Oberta

Barcelona Oberta és la unió de 22 eixos comercials turístics que comparteixen una visió del paper econòmic i social del retail de proximitat, i representen el turisme de compres. Formen part de Barcelona Oberta:

Agrupació de comerciants i industrials de Barceloneta – ACIB

Associació comerciants del carrer Pelai Centre i Rodalies

Associació Rambla Catalunya i Travessers

Associació Amics del Passeig de Gràcia

Associació Fundació El Molino FEM

Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla i Plaça Catalunya

Associació de comerciants Born Comerç

Associació comerciants Gaudí Shopping

Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial

Associació de Comerciants l’Illa Diagonal

Diagonal Boulevard

Associació de Comerciants FEM Raval

Associació Front Marítim Barceloneta

Centre Comercial Les Arenes

Diagonal Mar Centre Comercial

L’Eix Comercial Sagrada Família

Federació d’associacions de Barna Centre

Porxos del Port

Sant Antoni Encants

Unió de comerciants Som Sant Antoni 

Westfield Glòries

Xarxa de Comerç Divers de Barcelona

L’actualitat del comerç de Barcelona

Membres

Patrocinadors

This site is registered on wpml.org as a development site.